5 x Drawstring Trousers

Normalt sett ligger mycket av vårt fokus på den mer formella och skräddade delen av garderoben men idag vill vi fokusera på ett av sommarens ledigaste plagg nämligen Drawstring-byxan. Den kännetecknas av en dragsko och snörning i midjan och kan beroende på material och snitt ge ett ganska varierat uttryck.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2019-04-25 08:45  |  Lästid: 3 minuter
5 x Drawstring Trousers

Drawstring-byxan är en modell som vuxit enormt i populäritet, åtminstone om man skall se till varumärkenas utbud. Det är en naturlig del då sportswear blivit allt större i allmänhet och den här typen av modeller i vissa fall kan överbrygga glappet mellan en mjukisbyxa och en mer skräddad sådan. 

Med det sagt så är dessa modeller i första hand något vi rekommenderar för livets ledigaste stunder. Till en luftig linneskjorta eller pikétröja tillsammans med espadrillos, sneakers eller loafers sommartid. 

Det finns absolut de som kombinerar drawstring-byxan med kavaj eller t om producerar den som en del av en hel kostym. Det kräver dock en väldigt okonstruerad och mjuk kavajkonstruktion och snarare känslan av en pyjamas än en klassisk kostym. 

I materialväg är linne svårslaget då man får en ledig karaktär men ett härligt fall. Väljer man istället t ex ull eller ett pleat får man en ännu mer dressad känsla som påminner om ett par kostymbyxor men bryter av med det lediga snöret i midjan. 

Vad vi däremot skulle undvika är de mest träningsrelaterade versionerna i bomull ned muddar nertill då man kliver väl långt från den avslappnade elegans som ett par vida byxor i linne kan utstråla. 

Vi har valt ut en handfull versioner från olika aktörer på marknaden som vi tycker känns extra intressanta.

 

A Day´s March

Mörkblå Drawstring-byxor är ett klart mer användbart plagg än t ex mer dressade mörkblå byxor då man inte tenderar att kombinera dem med kavaj. Här ifrån A Day´s March i en ullblandning med enkel plisséring.

 

5 x Drawstring Trousers

 

Loro Piana

Lyxiga Loro Piana har självklart även de en modell av dessa i utbudet. Här i en ljus väv av 100% linne med hornknappar och smal passform.

 

5 x Drawstring Trousers

 

Connolly

En ledig byxa med lite mer klassiskt snitt från Connolly där man valt en bomullsjersey men adderat plisseringar och en högre midja för att kontrastera det ledigare tyget. 

 

5 x Drawstring Trousers

 

Lardini

Sandfärgade byxor i linne med avsmalnande passform från italienska Lardini. Perfekt till en benvit piké eller olivgrön linneskjorta under solsemestern. 

 

5 x Drawstring Trousers

 

Informale

Steve Calders lediga koncept Informale har drawstring-byxan T005 som signaturprodukt. Vår favorit är den i mörkgrönt linne som har den klart mest dressade känslan av alla byxorna i dagens inlägg. Producerade i ett tyngre brittiskt linnetyg och försett med dubbla pleats och en generös vidd gör dem perfekta som lediga alternativ på helgen.

 

5 x Drawstring Trousers
(även översta bilden)
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta