5 x Chukkas

Vi har berört de klassisk snörkängorna men om man föredrar en lite lägre känga som fungerar till det mesta i garderoben är Chukkas ett av de bästa alternativen på marknaden. I mängder med material, läster och nyanser öppnar modeller för möjligheten till såväl dressade som avslappnade kombinationer.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2013-10-21 09:43  |  Lästid: 2 minuter

Chukkas kallas stundtals även för ökenkängor och även om modellerna egentligen inte är identiska ses de bägge som ett tidlöst val på såväl Steve McQueen som Brunello Cucinelli. Det utförande vi håller allra högst är Chukkas i mellanbrun mocka med en tålig gummisula och rund läst. Ett utförande som gör sig bättre till jeans och flanell än s120 men passar utmärkt till nästan alla lediga och semiformella stunder. 

 

5 x Chukkas
En dressad tolkning av modellen från Edward Green. I ljusbrunt skinn med elegant mejslad tå blir direkt skon mer formell. (Leffot)
5 x Chukkas
Crockett&Jones Chukka ”Chiltern” är den närmast perfekta tolkningen av modellen i Snuff suede och med tålig gummisula.
5 x Chukkas
Amerikanska Alden har en perfekt lite mer ledig tolking av Chukka. (Leather Sole Hawaii)
5 x Chukkas
Enzo Bonafé är Skoaktiebolagets senaste stjärnskott. Handrandsydda kvalitetsskor från en av Italiens främsta skotillverkare.
Här i form av Chukkan 3403 på en mejslad läst i mellanbrun mocka och Dainitesula. (Skoaktiebolaget)
5 x Chukkas
En annan aktör med handrandsydda kvalitetsskor är St Crispin. Här i en otroligt elegant Chukka i mörkbrun mocka. (The Armoury)
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta