5 tips om loafers

 |  Publicerad 2006-07-15 09:09  |  Lästid: 2 minuter

Bild 315224Det är svårt med loafers, det ska vi inte sticka under stol med. Trots att det bara handlar om ett par skinnskor utan snörning.
Man vill inte att det ska se ut som om man satt på sig ett par loafers för att de är ”ett par praktiska och bekväma skor”. Då kan loafers bli lika illa som, eller ännu värre än, ett par sandaler med strumpor i. Endast ett litet snäpp bättre än tofflor.

Men om man gör rätt kan loafers vara ett av de bästa valen en varm sommardag.
Här kommer 5 tips för att du ska hålla dig på rätt sida stilsnöret.

    1. Matcha rätt. Du måste tänka igenom din outfit ordentligt. Både färg och stil måste passa dig som person och dina skor. Absolut inga shorts. Skaffa loafers av hög kvalitet. Loafern ska kännas lika bekväm som en mockasin, och se välgjord ut som en Porsche.

    2. Loafers är sommarskor och ska bäras utan strumpor, för att ge den rätta avslappnade stilen. När det börjar kännas lite kyligt att inte ha strumpor i skorna är det dags att stoppa in dem i garderoben i väntan på nästa sommar.

    3. Loafern ska du ha på dagen, på kvällen väljer du en annan sko.

    4. Ta hand om dem. Slitna skor är aldrig snyggt och loafers slits lättare än de flesta.

    5. Se upp med tofsar och annat pynt. Det gör skorna ännu svårare att bära, men lyckas du å andra sidan är det bara att gratulera.

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta