3 x Nätbutiker – Ledigt mode

Förra veckan skrev vi om webshopen No Man Walks Alone här på Manolo. Detta som en del i en serie där vi tänkte dela med oss av några personliga favoriter inom olika områden. Dagens text fortsätter på temat webshopar och en trippel. Idag vill jag nämna mina tre personliga favoriter när det kommer till mera ledigt mode.

Olof Nithenius  |  Publicerad 2015-02-12 10:45  |  Lästid: 3 minuter
3 x Nätbutiker – Ledigt mode

Till skillnad från förra veckan när butiken var baserad i USA med allt vad det innebär är dagens butiker alla baserade i Storbritannien, nämligen Nordirland, Skottland och England och heter The Bureau Belfast, Kafka Store och End Clothing. Stilen hos dem alla är rätt lik med ett ledigt mode med en blandning av brittiskt hantverk, amerikansk workerwear, skandinavisk design och japansk streetwear. För att få en känsla kan ni tänka er mer Nitty Gritty samt Paul & Friends i Stockholm än Gabucci och Lund & Lund.

En gemensam nämnare för alla butikerna är att de alla startat som fysiska butiker med höga ambitioner när det kommer till service och utbud. Deras sidor är alla väldigt professionellt uppbyggda och tydliga i sin kommunikation för att eftersträva bra service även online.

End Clothing

End Clothing startade som en modebutik I Newcastle 2005 med stora ambitioner att klä nordöstra England i modernt ledigt mode. Successivt växte de har nu två butiker i staden samt en otroligt omfattande webshop. Deras rea brukar vara riktigt populär varje säsong. Några av alla de märken som säljs är: A.P.C. Alden, Barbour samt Barbours hypade White Mountaineering, Beams Plus, C.P Company, CHUP socks, Common Projects, Cutler & Gross, Filson, Dries Van Noten, Maison Kitsuné, Mark McNairy, Moscot, Nanamica, New Balance, Orlebar Brown, Sunspel, Thom Browne mfl.

3 x Nätbutiker – Ledigt mode
Field Jacket från Aspesi.
3 x Nätbutiker – Ledigt mode
Sneakers från Common Projects.
3 x Nätbutiker – Ledigt mode
SNS Herning är stickat av hög klass.

 

 

Kafka

Kafka startades 1990 i skotska Aberdeen av bröderna David och Russel Cameron. Idag har de två butiker och vänder sig till både män och kvinnor. Konceptet sedan start har varit utmärkt service och bra varumärken. Något de också försökt ta vidare till deras webshop. Deras utbud är ledigt men något mera dressat än de andra två butikerna i dagens trippel. Några av de varumärken som säljs är Aspesi, Incotex, Stutterheim, Boglioli, Barbour (samt Barbours intressanta samarbete med skräddaren Norton & Sons), Inis Meain, The Gigi, Church´s, Oak Street Bootmakers, Vlaextra, Zanone, Quoddy, WANT Les Essentiels mfl.

3 x Nätbutiker – Ledigt mode
Bogliolikavaj från Kafka.
3 x Nätbutiker – Ledigt mode
Kvalitetsbyxor från Incotex.
3 x Nätbutiker – Ledigt mode
Ytterplagg från Nanamica.

 

The Bureau Belfast

Denna intressanta butik från Belfast på Nordirland startade redan 1989. Grundarna beskriver att de formats av konflikterna i staden och tidigt tog sin flykt till musik, mode och kultur för att hitta sin identitet. De har kommit att bli tongivande när det kommer till mode i Belfast och trycker på att de än idag utgår ifrån alla individers unika förmåga att uttrycka sig genom mode. Några av de intressanta varumärken som säljs är: Alden, Barena, Engineered Garments, Free Rain, Gitman Vintage, Nigel Cabourn, Oliver Peoples, Patagonia, SNS Herning, Trickers, Yuketen mfl.

3 x Nätbutiker – Ledigt mode
Alden Longwings i mocka.
3 x Nätbutiker – Ledigt mode
Chup Socks.
3 x Nätbutiker – Ledigt mode
Solglasögon från Oliver Peoples.
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta