3 tillverkare du inte kände till

Det är kanske kaxigt att säga att ni inte kommer att känna till de tre företag vi kommer att skriva om idag. Sannolikheten är dock stor att ni aldrig har hört talas om dem. Om man som vi på Manolo spenderar mycket tid online men även med modemagasin så tar man del av oerhört mycket olika produkter och märken. Allt är inte för oss men ibland sticker något ut som väcker vårt intresse. Tanken med dagens text är att berätta om tre märken som vi tycker att det finns all anledning att uppmärksamma lite ytterligare.

Olof Nithenius  |  Publicerad 2015-08-20 10:35  |  Lästid: 3 minuter
3 tillverkare du inte kände till
 
Först ut är den brittiska skjortmakaren W.H Taylor eller WHT shirtmakers som de också kallas. Några av våra anglofila läsare tror jag fäller en tår när legendariska Coles shirts nämns. Denna klassiska och firma med ikonstatus slutade med tillverkning av skjortor 2008 och kallades senare ett tag Glenade shorts limited of Londonderry. Dessa märken såleds tidigare av WHT Shirtmakers. När de slutade att tillverkas valde WHT att börja tillverka egna skjortor enligt samma standard som Coles. Rent estetiskt är de väldigt lika också och WHT för även Coles ikoniska fullspreadkrage. Det är ett av de sista företag som fortfarande tillverkar sina skjortor för hand i England. Stilen är mycket brittisk och klassisk med ett tvådelat sytt ok och kragar med sydda mellanlägg och pärlemorknappar. Alla skjortor kan fås med enkel eller dubbel manschett.
En sak som är intressant är att prisbilden är mycket attraktiv. De börjar på ca 60 GBP vilket är billigt för denna typ av produkt idag. En anledning till att man kan hålla de låga priserna är att de har en egen anläggning och styr produktionen efter beställningar. Därför gör kunden val på hemsidan och skjortan tillverkas efter detta. Även om det tar upp till 4 veckor är det mycket positivt eftersom man kan göra diverse ändringar utan extra kostnad. De har även en bespoketjänst som egentligen är det man kallar made-to-measure och som börjar på ca 115 GBP.
 
 
3 tillverkare du inte kände till
Randig skjorta med klassisk cut away-krage från W.H Taylor.

 

Vor-Produkte

Är ni på jakt efter den perfekta sneakern? Ett märke många kanske tänker på och som vi flera gånger visat och skrivit om här på Manolo är Common Projects. De är fantastiskt fina och mycket välgjorda samt lätta att bära genom deras diskreta design. Vill ni har något ännu mer unikt så skall ni kolla upp tyska Vor-Produkte. Detta märke har en enda produkt: sneakers. De är än mer minimalistiska och klassiska än Common Projects. Det blir nästan lite sneakers-nörderi över det men grundarna till detta skomärke är just det. De har inte lämnat något åt slumpen. Perfektion är deras ledord, (tyska som de är…) och de har analyserat precis allt. Vilket är det bästa lädret? Vilka sulor är bäst? Hur tar sulorna damm och smuts, hur slits de? Hur många nyanser av vitt finns egentligen och vilken ser bäst ut?
Skorna tillverkas för hand i södra Tyskland ock kostar 329 EUR vilket är mycket för en sneaker men inte så farligt jämfört med flera av konkurrenterna i detta segment.Vi gillar oavsett den diskreta och lyxiga touchen.
 
3 tillverkare du inte kände till
Minimalistiska kvalitetssneakers från Vor-Produkte.

 

OTAA

Letar ni efter snygga och prisvärda accessoarer i form av främst slipsar, flugor och näsdukar så är OTAA från Australien ett intressant alternativ. Detta märke som blivit ganska stort i Australien och till viss del i Asien har ofta synts i GQ Australia. Företaget har ett stort utbud av framförallt snygga slipsar och flugor i den egna webshopen. Det rör sig inte om några handgjorda lyxprodukter utan billiga och prisvärda alternativ för den som inte vill spendera en förmögenhet på sina slipsar. Nu i sommar har de framförallt ett bra utbud och lediga säsongsslipsar i linne och bomull som vi tycker ser riktigt bra ut.

 

 
3 tillverkare du inte kände till
Mellanbrun slips från OTAA.
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta