12 tips på perfekta julklappar

Så här dags varje år när vi överöses med All I want for Christmas och Fairytale of New York vart man än går brukar ångesten också komma krypande. Vi talar förstås om julklapparna. Det är en ångest när det gäller att komma på vad man skall köpa till nära och kära men även en viss ångest över att komma på vad man skall önska sig själv. Idag är tanken att hjälpa er med lite inspiration i julklappshetsen.

Olof Nithenius  |  Publicerad 2015-12-10 15:00  |  Lästid: 4 minuter
12 tips på perfekta julklappar

Så till min fru, föräldrar, svärföräldrar eller tomten, läs gärna detta. Förhoppningsvis får ni alla andra också lite tips i julklappsruschen. Idag listar jag därför 10 saker som är perfekta som julklappar och som garanterat kommer att uppskattas av mottagaren. Det är klassiska saker som strumpor, underkläder, böcker, dofter och accessoarer. Jag är nämligen en sådan som gillar att få mjuka paket med strumpor, så länge de är knälåna och av hög kvalitet.

Vad man har för julklappsbudget är så klart individuellt. Personligen hade jag uppskattat betydligt mer att få ett par boxershorts för 450 kr av hög kvalitet än en sämre skjorta för 450 kr från någon tråkig kedja. Jag uppskattar kvalitet och ger också hellre bort kvalitet även om det inte är någon ”stor” sak. Ett par kvalitetsstumpor, en bra bok, en bröstnäsduk osv. tycket jag är väldigt bra presenter och de behöver inte heller bli särskilt dyrt.

Här nedan kommer mina personliga 10 favoritklappar:

Näsduk från Sharp & Dapper

Mycket prisvärd näsduk från denna lilla brittiska accessoarfirma som vi skrivit om tidigare på Manolo och som är mest kända för sina shirt stays vilka håller skjortan på plats. Här är en sidennäsduk för bröstfickan printad i sidenmeckat Macclesfield och med handrullade kanter. Bra mått på 40×40 cm och till ett överkomligt pris. Pris: 36 GBP.

 

12 tips på perfekta julklappar

 

Mössa från Drake´s London

Jag personligen har en förkärlek för Dongegalmönster i alla dess former. Vinterns snyggaste mössa som kommer i just mellanblått Donegalmönster är från brittiska Drake´s London. Pris 600 kr.

 

12 tips på perfekta julklappar

 

Strumpor från Mazarin

Strumpor nämndes ovan och en personlig favorittillverkare är franska Mazarin och framförallt deras gröna Vert académie som bärs av ledamöterna av franska akademin. Säljs i ett antal andra färger också genom nätbutiken Mes Chausettes Rouges. Pris 20 EUR.

 

12 tips på perfekta julklappar

 

Boxershorts från Sunspel

När det kommer till klassiska boxershorts av bra kvalitet så är brittiska Sunspel ett bra alternativ. Enfärgade raka ljusblåa i fin bomull är aldrig fel. Pris: 400 kr.

 

12 tips på perfekta julklappar

 

Slips i silke från Viola Milano

En snygg slips kommer ifrån Viola Milano. Det är en lyxig printad silkeslips i ancient madder utförande. Pris 128 EUR.

 

12 tips på perfekta julklappar

 

Handskar från Shibumi

Ett par snygga handskar bör finnas i varje välklädd mans garderob. Nätbutiken och #menswear-profilerna från Shibumi Berlin har tagit fram ett par riktigt fina i det inte så kända capybaralädret. De har kashmirfoder och är i en riktigt härlig brun färg. Pris 175 EUR.

 

12 tips på perfekta julklappar

 

Näsduk från Exquisite Trimmings 

Ytterligare en bra näsduk kommer från nätbutiken Exquisite Trimmings. Den är även den printad i England och tillverkad i 60% ull och 40% siden i ett större format som puffar till sig väl i bröstfickan. Stiligt och lekfullt mönster med dansande hjortar och med fina detaljer som handrullande kanter. Pris 35 GBP.

 

12 tips på perfekta julklappar

 

Lapel Chain från Monsieur Fox

Ni läsare på Manolo samt följare av diverse stilrelaterade instagramkonton har säkert märkt av trenden med så kallade Lapel chains som fästs i knapphålet på kavajslaget. En snygg variant kommer ifrån Monsieur Fox och har ett litet rävhuvud som detalj vilket blir en lagom lekfull kontrast. Pris 195 USD

 

12 tips på perfekta julklappar

 

Doft från Byredo

Doft är kanske en uttjatad julklapp vid det här laget. Det är dessutom svårt att ge bort då det ofta rör sig om en väldigt personlig sak och smak. Vill dock ändå tipsa om min favorittillverkare i form av svenska Byredo. Ben Gorham har skapat ett fint företag med intressanta och lyxiga dofter. Hade någon gett mig deras Sunday Cologne så hade blivit väldigt glad. Den hette ursprungligen Fantastic Man då den skapades i ett samarbete med denna tidning. Pris 950 kr för 50ml

 

12 tips på perfekta julklappar

 

Slips i ull från Berg & Berg

Nästa slips på listan är en riktigt fin modell i tweed från Berg & Berg. Den har en härligt rustik färg och är gjord i Shetlandsull och har handrullade kanter på avslutet. Pris 695 kr    

 

12 tips på perfekta julklappar

 

Böckerna True Style och Stiljournalen 

Böcker är en annan sak som är väldigt bra att ge bort i julklapp. Det finns massor av stillitteratur för den som vill förkovra sig och lära sig lite mer om regler, historia och hantverk eller bara inspireras. Många av dessa böcker kan dock bli lite stela och väl regelmässiga. Två nyligen utgivna böcker som jag vill rekommendera och som går igenom regler men på ett trevligt och avslappnat sätt samt med glimten i ögat är G. Bruce Boyers; True Style (översta bilden) samt Fredrik af Klerckers; Stiljournalen – Allt om klassisk herrstil. Det är bra att lära sig klädkoder och stilregler för att sen kunna avgöra om det är lämpligt och relevant att bryta mot dem. Pris: True Style 213 kr och Stiljournalen 231 kr.

 

12 tips på perfekta julklappar
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta