100 Hands kommer till Göteborg, Malmö och Stockholm för Trunk Shows

Ett av världens i särklass mest imponerande företag när det handlar om handsydda skjortor är 100 Hands. Med ett huvudkontor i Amsterdam och produktion i Amritsar, Indien kan man erbjuda världens kanske finaste hantverk när det handlar om skjortor. I veckan kommer företaget till Sverige för en serie av Trunk Shows i såväl Malmö, Göteborg och Stockholm.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2018-04-25 10:04  |  Lästid: 3 minuter
100 Hands kommer till Göteborg, Malmö och Stockholm för Trunk Shows

Första gången jag hörde om 100 Hands var jag i ärlighetens namn skeptisk. Handsydda skjortor från Indien för närmare 3 000 kr? Produktion i Indien är vanligtvis förknippat med att skära i kostnader snarare än att erbjuda högsta kvalitet. Denna skeptisism var dock som bortblåst efter att jag fick chansen att träffa företaget och se produkten i person. De erbjuder vad som mycket väl kan vara den högsta nivå av handsömnad (+36 moment i varje skjorta) som man kan hitta på marknaden idag och även om prisnivån är hög (från ca 2 500 kr) så står sig produkten extremt väl i konkurrens med övriga aktörer i premiumsegmentet. Det är inte bara mängden handsydda detaljer utan kanske främst utförandet av dem som imponerade på mig. De fina och nätta de handsydda knapphålen, den exakta mönsterpassningen och inte minst den imponerande tillskärningen som kombinerar rörlighet med en smal silhuett. 

 

Företaget erbjuder sen en tid tillbaka även en MTM och Bespoke-service vilket jag själv har testat. Det innebär 2-3 avprovningar där allt från vinkel på axlar till formen på skjortkragen kan anpassas. Det har resulterat i den bästa passform jag har uppnått från någon tillverkare hittills och har gjort dem till mina personliga favoritskjortor tillsammans med Luca Avitabile. 

Akshat och Varvara som är paret som driver företaget 100 Hands är otroligt öppna med produktionen i Indien och avsikten kring varför man valde denna väg. Den stora anledningen är regionens långa historik av broderi, ett hantverk där Indien anses världsledande. 

Arbetskostnaden är självklart lägre än i exempelvis Europa men företaget betalar fortfarande klart högre lön än genomsnitt för regionen och erbjuder pensioner och sjukförsäkring till hela den anställdas familj. (källa: Permanent style)

Jag vill påstå att även om man kan få fantastiska skjortor producerade i Europa för mindre pengar så erbjuder 100 Hands valuta för priset. Det handlar snarare om vad man prioriterar och önskar man ett järmförbart hantverk producerat i Europa (t ex Kiton) så kostar det i regel ett par tusenlappar till för motsvarande tyger.

Nu i veckan är 100 Hands på en turné av Trunk Shows i Sverige där de besöker följande butiker:

26-27 april – Linnégatan no.2 i Göteborg

28-29 april – Engelska Herr i Malmö

2-3 maj – Lund & Lund i Stockholm

Är man intresserad av att boka ett möte för att titta närmare på hantverket eller kanske t om måttbeställa något själv så kontaktar man enklast företaget på info@100hands.nl men det går även att kontakta respektive butik för tidsbokning. 

 

100 Hands kommer till Göteborg, Malmö och Stockholm för Trunk Shows
Handsömnad i Amritsar, Indien där företaget med 80 anställda har sin produktion. (foto: Permanent Style)
100 Hands kommer till Göteborg, Malmö och Stockholm för Trunk Shows
Generöst tilltagen Buttondown-krage. (Foto: Lund & Lund)
100 Hands kommer till Göteborg, Malmö och Stockholm för Trunk Shows
Olivgrön skjorta ur Black Label-linjen med en fin One Piece-krage. (foto: linnegatan2.com)
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta