10 x Wholecuts

Skornas motsvarighet till sportbilen är tveklöst den eleganta Wholecuten. Sydd i ett stycke skinn ger den ett strömlinjeformat intryck helt fritt från sömmar. Beroende på färg och material kan det vara en modell för såväl smoking som slitna jeans.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2014-12-09 15:00  |  Lästid: 3 minuter
10 x Wholecuts

Att producera en wholecut är långt ifrån det lättaste. Då det krävs större delar av perfekt skinn blir ofta produktionen klart dyrare och passformen blir än viktigare för att motverka kraftiga gåveck. 

I ljusbrunt skinn med en broguemedaljong i tån är det ett elegant och lättburet val till ledigare byxval. Väljer man istället en modell i svart kalvskinn utan periforering är det ett fullgott alternativ till lackskorna för smokingfesten. Glöm dock inte att putsa upp en riktig spitshine. 

Saint Crispin ”546

 

10 x Wholecuts
Saint Crispins modell 546 är en elegant handrandsydd wholecut, här på Riva-lästen.

 

JM Weston ”402

10 x Wholecuts
JM Westons version 402 har en spetsig mandelformad läst och man kan notera de extra många snörhålen på modellen.

 

Crockett&Jones ”Alex”

10 x Wholecuts
Crockett & Jones har en wholecutmodell ur benchgradeserien som heter Alex. Modellen har den mejslade 348-lästen och här ser vi den i en vinröd ton.

 

Bontoni

10 x Wholecuts
Italienska Bontoni är främst kända för sina otroligt vackra handmålade skor men här ser vi även en wholecut i mocka från företaget. Ett härligt alternativ till blåjeans.

 

Herring ”Scott”

10 x Wholecuts
Herring har i sin spjutspetslinje ”Herring 1966” tagit fram en superelegant wholecut med smal midja och broguemedaljong. Modellen finns i oxblood som här eller i Chestnut.

 

Yanko

10 x Wholecuts
Skolyx.se har tagit in en mycket prisvärd aktör från Spanien som heter Yanko. I nuläget finns 4 modeller tillgängliga varav den här Wholecuten är en av dem.

 

Berluti ”Milano”

10 x Wholecuts
Berluti är en av skovärldens mest kända premiumaktörer och har främst fått sitt starka rykte från den handmålade finish man ger alla skor. Dessa wholecuts i en djup vinröd/brun ton med tre snörhål är ett typiskt exempel på företagets kompetens.

 

Gaziano & Girling ”Sinatra”

10 x Wholecuts
Modellen Sinatra från Gaziano & Girling är enligt oss den optimala smokingskon. Döpt efter plaggets kanske mest kända bärare och elegant mejslad på företagets TG73-läst gör sig modellen i svart kalv perfekt till en tunn svart eller midnattsblå smoking.

 

Meermin ”101332”

 

10 x Wholecuts
Meermin erbjuder en väldigt ledig tolkning i mockanyansen Snuff på den avsmalnande Ama-lästen.

 

Enzo Bonafé ”3725”

10 x Wholecuts
Italienska Enzo Bonafé är kanske inte det billigaste men bland det mest prisvärda man kan köpa i skoväg. Handrandsytt i Italien med skinn av hög kvalitet. Här i från Skoaktiebolaget i nyansen Etrusco som är en rödbrun kalv. (även översta bilden)
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta