10 x Tasselloafers

Min favoritsko när det kommer till sommarhalvåret är nog faktiskt tasselloafern. För många otänkbar men för andra ett klassiskt och avslappnat val till allt från jeans till bomullskostym. Faktum är att om jag räknar antalet dagar och användningar så finns det, trots den begränsade säsongen, ingen sko jag burit mer frekvent än mina tassels.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2017-03-06 08:17  |  Lästid: 3 minuter
10 x Tasselloafers

Vad karaktäriserar modellen då? Den kan egentligen se ut på flera sätt men genomgående är att den alltid har två tofsar på vristen. Vanligast är att dessa är fästa i ett snöre som löper tillbaka längs skons sidor till hälen men det finns även så kallade ”wholecut-modeller” sydda i ett stycke. 

Tasselloafern kommer i många utföranden och är något mindre formell än exempelvis pennyloafern. Den gör sig i min mening klart bäst i lediga material som mocka eller cordovanskinn men kan även ge en intressant kontrast i exempelvis svart kalv. 

Min absoluta favorit är mellanbrun mocka eller nyansen Polo Suede med sin rödbruna ton. En nyans som åldras väl (till skillnad från den allra ljusaste mockan) och passar bra till många olika byxor. 

Jag bär mitt par från Crockett & Jones av modellen Cavendish till alltifrån shorts under solsemestern till lediga kostymer i bomull eller linne. Även om modellen oavsett färg och material aldrig är en renodlad kostymsko så passar den för mig bättre under sommarhalvåret en någon oxford eller brogue. 

Jag tror det är enkelheten i att bara sätta i fötterna samt skons lägre profil som tilltalar mig lite extra och faktum är att även om tasseln främst förknippas med sommarn så kan den absolut bäras med strumpor och flanellbyxor under såväl höst som vår

Jag har valt ut 10 favoriter i olika prisklasser som jag tycker sticker ut lite extra.

Crockett & Jones – Cavendish

10 x Tasselloafers
Min personliga favoritmodell är Cavendish från Crockett & Jones i nyansen Polo Suede. (även översta bilden)

 

Edward Green – Portland

10 x Tasselloafers
En nättare tasselloafer som påminner om slippers från Edward Green i modellen Portland.

 

Alden – 563

10 x Tasselloafers
Ingen tillverkare är starkare förknippad med skor i cordovan än amerikanska Alden. Ett material som funkar fantastiskt bra i just tasselloafers.

 

Loake 1880 – Temple

10 x Tasselloafers
Mörkgrön mocka är en av de trevligaste nyanserna utanför brunt och svart. Här i form av ett par Loake 1880 ”Temple” exklusivt för Care of Carl.

 

Carlos Santos – 4210

10 x Tasselloafers
Marinblå tassels från portugisiska Carlos Santos som seglat upp som ett av de mest prisvärda alternativen på svensk mark.

 

Santoni – Mayer 14588

10 x Tasselloafers
Tassels från Santonis värstinglinje i chokladbrunt kalvskinn.

 

Meermin – 101381

10 x Tasselloafers
Ett par svarta tassels i kalvskinn kan ge en intressant kontrast till övriga klädseln. Här från prisvärda Meermin.

 

Bow Tie – Anderson I

10 x Tasselloafers
Randsydda tassels från Bow-Tie i burgundy med det lite avstickande valet av Danitesula. Perfekt om man vill använda skorna under sen höst/tidig vår då risken för regntunga gator är överhängande.

 

Gaziano & Girling – Nice

10 x Tasselloafers
Wholecut-loafern ”Nice” från Gaziano & Girling på företagets smäckra loaferläst KN14.

 

Carmina – 734

10 x Tasselloafers
Tassels i Cordovan från spanska Carmina.
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta