10 x Regnrockar

Tittade man ut genom fönstret i vår huvudstad under gårdagen insåg man snabbt behovet av funktionella ytterplagg för hösten. Även om temperaturen fortfarande är relativt mild står regnet som spön i backen vilket för oss till dagens artikel. Vi ger er 10 vattenavstötande favoriter från höstens kollektioner.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2015-09-16 10:07  |  Lästid: 3 minuter
10 x Regnrockar

Om man tänker efter är egentligen regnrockar av diverse slag det perfekta ytterplagget för Sverige. Med undantag för ett par veckor om året är temperaturen sällan riktigt låg och genom att kombinera lager på lager med en tunn vattenavstötande rock ytterst kan man under såväl höst som vår hålla sig torr. 

När temperaturen väl kryper en bit under fryspunkten är såklart en tyngre ullrock eller dunjacka svårslaget men vi rekommenderar alla män att ha minst en regnrock i garderoben.

Vad bör man då titta på när man letar efter dessa plagg? Först och främst är det såklart materialet. Antingen satsar man på en gummibehandlad bomullsväv av den sort som exempelvis Mackintosh introducerade för över 100 år sedan. Ett annat alternativ är de moderna, tekniska tyger som dykt upp de senaste åren där man kombinerar en väldigt lätt vikt med vattenavstötande egenskaper. Kombinerat med detaljer som tejpade sömmar ger det ett bra skydd även om andningsförmågan såklart är begränsad.

 

Mackintosh

10 x Regnrockar
Anrika Mackintosh är kända för att mer eller mindre uppfunnit den avskalade modellen vi brukar benämna som Mac. Här har man en modern tolkning med avtagbar huva i en riktigt fin mörkbrun nyans.

 

Private White V.C

10 x Regnrockar
En annan specialist på ytterplagg är brittiska Private White som har en helt ofodrad regnjacka i olivgrönt med tejpade sömmar.

 

Ten-C

10 x Regnrockar
Ljus regnrock med plaggtvättad känsla från Ten-C.

 

A.P.C

10 x Regnrockar
Franska A.P.C är kända för att kombinera en god estetik med ett i sammanhanget lågt pris.

 

Stutterheim

10 x Regnrockar
Svenska Stutterheim är en stark aktör med fokus på just regnplagg.

 

Ring Jacket

10 x Regnrockar
Japanska Ring Jacket är ett av de mest inspirerande företagen inom skräddat mode som tyvärr inte finns i Europa för tillfället. Här i form av en klassisk regnrock med bälte i beige.

 

Aspesi

10 x Regnrockar
Aspesi är en av branschens mest prisvärda kvalitetstillverkare och företagets marinblå Mac passar perfekt till både lediga plagg och kostym.

 

Snoot

10 x Regnrockar
Snoot är en annan riktigt intressant aktör från vårt avlånga land som i modellen Tribiano tagit fram en enkelknäppt trenchcoat med bälte.

 

Herno

10 x Regnrockar
Herno har för hösten en dunfodrad regnrock i ett vattenavstötande tekniskt material. (även översta bilden)

 

Thom Browne

10 x Regnrockar
Amerikanska Thom Browne fortsätter med en avskalad och 60-talsinspirerad silhuett.
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta