10 x Mockasneakers

Vi älskar randsytt men anser samtidigt att var sak har sin plats i garderoben. Ett par klassiska sneakers är ett lika självklart inslag för sommarhalvåret som de grövre broguesen är på vintern. Utöver de vita i skinn eller kanvas vill vi idag slå ett slag för sneakers i mocka.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2016-06-15 08:25  |  Lästid: 3 minuter
10 x Mockasneakers

När det kommer till sneakers för den mer skräddade mannen finns det vissa klassiska aspekter att ta hänsyn till. Först och främst är det ofta betydligt lättare att bära modeller i diskreta färger som olivgrönt, beige, blått och brunt. Nyanser som sällan tar för mycket fokus från övriga klädseln och smälter väl in med övriga garderoben.

Utöver färgen så kan själva profilen spela stor roll om man exempelvis vill bära skorna till en mer dressad byxa eller kavaj. Satsa på en klassisk design med rena linjer och relativt låg profil. 

Det finns alltid en diskussion om det är okej att bära sneakers till kostym och det handlar såklart om en personlig smak men även här finns råd som kan vara värda att tänka på. 

En ledig kostym i exempelvis bomull eller linne är betydligt lättare att kombinera med sneakers än vad en tunn kostym i s150 ull är. Det är helt enkelt kontrasten i formalitetsnivå som ofta försvårar kombinationen vilket också gör att jag själv har svårt att känna mig bekväm i kombinationen sneakers och slips. 

Sen finns det (framför allt under sommaren) mängder med tillfällen att bära sneakers som inte innefattar kostym. Ett par klassiska chinos med lite högre midja, en instoppad elegant pikétröja och ett par mockasneakers kan vara en perfekt klädsel för en ledig sommardag. 

Vi har valt ut säsongens 10 snyggaste mockasneakers. 

CQP

 

10 x Mockasneakers
Ett par av mina favoritsneakers kommer från svenska CQP och har tagit inspiration från klassiska tennisskor men med en okonstruerad struktur som gör dem otroligt bekväma.

 

Buttero

 

10 x Mockasneakers
En lite grövre sneaker i mocka från italienska premiumtillverkaren Buttero.

 

Converse

 

10 x Mockasneakers
Olivgröna sneakers av klassiska modellen Jack Purcell från Converse.

 

Lanvin

 

10 x Mockasneakers
Bland modehusen får man nog säga att Lanvin är det varumärke som bidragit mest till sneakersindustrin. Den ikoniska modellen med tåkappa i lack är idag en modern klassiker som i exempelvis mörkblått känns både sober och bärbar.

 

Harrys of London

 

 

10 x Mockasneakers
Sneakers i mörkbrun mocka från Harrys of London.

 

Adidas

 

10 x Mockasneakers
Adidas klassiker Rod Laver har legat som inspiration till en mängd moderna premiumsneakers.

 

Tom Ford

 

10 x Mockasneakers
Tom Ford som premiumaktör i alla avseenden erbjuder såklart en lyxsneaker i mocka av högsta kvalitet.

 

New Balance

 

10 x Mockasneakers
New Balance populära modell M990 är producerad i USA av mellanrum mocka.

 

John Lobb Paris

 

10 x Mockasneakers
Anrika John Lobb erbjuder sen en tid tillbaka även sneakers. Här i den diskreta modellen Levah.

 

Common Projects – Achilles

10 x Mockasneakers
Common Projects Achilles är en modern klassiker när det kommer till dressade sneakers. Här i en tobaksbrun mocka. (även översta bilden)
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta