10 x Kashmirtröjor

Vinterns tveklöst mysigaste investering är kashmirtröjan. Ett basplagg i garderoben lika optimalt under kavajen på kontoret som direkt mot huden framför brasan på landet. Pga kashmirullens långa fiber får den egenskaper som mycket god andningsförmåga, fantastisk färgupptagning och inte minst en underbar känsla mot huden.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2014-11-18 11:56  |  Lästid: 3 minuter
10 x Kashmirtröjor

När man skall välja ut kashmirtröja är det precis som med andra plagg en bra idé att se över hur den resterande garderoben är uppbyggd. Är man en vän av starka färger finns det mängder med alternativ där kashmirullen återger lystern på ett utmärkt sätt. Vill man istället ha en lite mer mättade och dova färger rekommenderar vi toner av beige, brunt, grönt, grått och blått.

Vi har tittat närmare på några personliga favoriter i olika priser och utföranden. 

Brunello Cucinelli

10 x Kashmirtröjor
Brunello Cucinelli har alltid varit känd för sin förkärlek till kashmir. Här i form av en marinblå kofta.

POLO Ralph Lauren

 

10 x Kashmirtröjor
Världens kanske mest klassiska kashmirtröja är nog den kabelstickade från POLO Ralph Lauren. En äkta preppyklassiker med bra passform och fint italienskt garn.

Berg & Berg

10 x Kashmirtröjor
Norska Berg & Berg har utvecklat utbudet av stickat de senaste säsongerna och erbjuder en rad fina produkter producerade i Italien och Skottland.

Braun Hamburg

10 x Kashmirtröjor
Frågan är om det är någon modell av kashmirtröja som är härligare än just Polotröjan. Med en värmande krage kommer det mjuka materialet verkligen till sin rätt. (även översta bilden)

Loro Piana

 

10 x Kashmirtröjor
När det kommer till material i absolut världsklass är det få om någon som kan slå Loro Piana på fingrarna. Tyvärr är prisnivån lika hög som kvaliteten. Här i en grovstickad tröja i Baby Cashmere, den exklusivaste versionen av Kashmir som endast kan plockas från djur som är yngre än 1 år där fibrerna är extra långa.

Johnstons of Elgin

10 x Kashmirtröjor
Skotska Johnstons of Elgin är en av branschen stora specialister på just stickat och kashmir. Man erbjuder en väldigt hög nivå för priset och här ser vi en klassisk rundnackad tröja i en varm lila nyans från Linnegatan 2.

Uniqlo

 

10 x Kashmirtröjor
En cardigan är ett annat alternativ som gör sig väl under en kavaj. Här i en av marknadens mest tilltalande pris under 1000-lappen från Japanska Uniqlo.

Suitsupply

10 x Kashmirtröjor
Vem har sagt att kashmir måste kombineras med dressade plagg? Här från Suitsupply i det kanske ledigaste utförandet som finns; Huvtröjan.

Berluti

10 x Kashmirtröjor
Om man verkligen skall gosa ner sig framför en brasa i en fjällstuga i vinter vore den här riktigt kraftiga duffelcardiganen i 100% kashmir från Berluti minst sagt mysig.

Rose & Born

10 x Kashmirtröjor
Mer polotröjor och här i finstickad kashmir och en varm grå nyans från Rose&Born. En ton som passar väldigt bra till blå, grå eller brun kavaj för ett sofistikerat intryck.
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta