10 x Höstkavajer

Hösten är tveklöst här och vi hänger i linne- och bomullskavajer för vinterförvaring. Fram plockar vi rustika tyger i grövre struktur med värmande egenskaper. Vi har valt ut våra 10 favoriter från höstens utbud.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2015-09-23 09:56  |  Lästid: 3 minuter
10 x Höstkavajer

När det kommer till att inhandla höstkavajer är det flera saker man bör ha i åtanke. Först och främst vem man är som person och hur ens övriga klädsel ser ut. Är man någon som normalt bär en ledigare klädsel kan man med fördel satsa på en okonstruerad kavaj med mjuk axel i grövre tyg som passar utmärkt tillsammans med exempelvis jeans.

Om man vill ha ett lite mer dressat alternativ kan kompositionen ull, silke och kashmir var ett utmärkt val som kombinerar slitstyrka, lyster och touch. Ett annat utmärkt alternativ är hopsack som har en svag struktur och beroende på vikt kan passa tidig som sen höst.

När man tittar på de dyraste tygerna som exempelvis 100% kashmir är det bra att ha i åtanke att kashmir är en betydligt känsligare fiber än t ex Tweed och även om den har en otroligt bra färgåtergivelse, lyster och fall så är det kanske inte ett optimalt vardagsalternativ. 

Vad många inte tänker på är att om man gillar exempelvis blå sommarkavajer så tycker man med största sannolikhet även om blå höstkavajer. Detta gör att man snarare bör tänka säsongsenligt och komplettera en favoritkavaj med ett höstalternativ i liknande snitt. 

När det kommer till vikt kan det vara bra att ha i åtanke att vi i regel har ganska väluppvärmda kontor så de allra grövsta tygkvaliteterna kan kännas väldigt varma på jobbet men såklart oerhört trevliga som alternativ till ytterplagg under milda höstdagar.

Cesare Attolini

10 x Höstkavajer
Fantastisk toppkonfektion från Cesare Attolini i 100% kashmir från Skottland.

 

Orazio Luciano

10 x Höstkavajer
En annan av de absolut främsta från Neapel är Orazio Luciano. Ett hantverk som många menar ligger i klass med Kiton och Attolini men till halva det priset. Vi gillar den mörkgröna höstkavajen i ull/kashmirblandning.

 

Freeman Sporting Club

10 x Höstkavajer
En mer okänd aktör på marknaden är Freeman Sporting Club som producerar riktigt fina kavajer.

 

Oscar Jacobson

10 x Höstkavajer
Dubbelknäppta kavajen ”Erik” från svenska Oscar Jacobson i ull/kashmir-blandning.

 

Morris Heritage

10 x Höstkavajer
En annan av våra svenska tillverkare som gått framåt rejält de senaste säsongerna är Morris spjutspetslinje ”Heritage”. Fina tyger i smickrande passformer till ett rimligt pris.

 

Suitsupply

10 x Höstkavajer
Suitsupplys topplinje La Spalla finns nu även som uddablazer med en exklusiv full kanvas-konstruktion och ull/kashmir/silke-blandning. Den perfekta blå höstkavajen till exempelvis flanellbyxan.

 

Oger

10 x Höstkavajer
Holländska Oger har ett riktigt spännande koncept i sin egna linje ”Dressed for Success”. Bra priser, breda slag och spännande tygval.

 

Brecos

10 x Höstkavajer
Spiga 3 i Göteborg erbjuder ett väldigt prisvärt alternativ i form av varumärket Brecos. Här i en brun hundtandsmönstrad väv med mjuk konstruktion.

 

Gabucci

10 x Höstkavajer
Ur Gabuccis egna linje hittar vi modellen Napoli som är en fantastisk treknäppt kavaj med rullade, breda slag och en väldigt fin hundtandsväv i ull. (även översta bilden)

 

Frans Boone x Caruso

10 x Höstkavajer
Den charmiga butiken Frans Boone gör en hel del samarbeten med sina varumärken och här har man gjort en riktigt intressant hopsack-kavaj med erkänt skickliga Caruso.
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta