10 x Halsdukar för hösten

Den kanske mest sofistikerade accessoaren för hösten är enligt oss halsduken. Oavsett om man gillar starka färger och stora mönster eller sobert enfärgat är det en given produkt för höst och vintern. Funktionell i sitt skydd av hals och bröst mot vinterns kyla och ett utmärkt alternativ till slipsen om man vi ta ner formaliteten något. Hur man knyter halsduken är personligt men det finns minst lika många alternativ här som det finns för slipsen.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2014-09-15 10:19  |  Lästid: 3 minuter

När det kommer till material är det ett par olika alternativ som vi skulle rekommendera för höst och vinter. 

En halsduk i Kashmir är förmodligen det trevligaste alternativet då kashmirfibern verkligen kommer till sin rätt i just halsdukar. Med god andningsförmåga och oöverträffad känsla mot huden är det ett utmärkt exempel på vardagslyx under de kalla vintermånaderna. Kashmir har även en väldigt vacker lyster och passar lika bra i färg och mönster som enfärgat.

Ett annat alternativ som ger väldigt vacker lyster är kombinationen Ull/Silke. Det är en kombination som ofta kan kosta precis lika mycket som kashmir pga svårigheten att väva men ger en perfekt blandning av ullens värme och silkets lyster. 

När det kommer till färg och mönster är det något väldigt personligt. En halsduk med starka färger och mönster kan vara ett välkommet, personligt inslag till den mörkblå kostymen precis som en sober nougatbrun halsduk utan mönster kan ge ett extremt lyxigt intryck där materialet får tala. 

Vi föredrar personligen halsdukar som är tunnt vävda men väldigt stora vilket ger en elegant knut utan att förlora volym. 

 

10 x Halsdukar för hösten
Paisleymönstrat i starka färger är ett signum för italienska Etro. Här i en mix av 70% kashmir och 30% silke. (braun-hamburg.de)
10 x Halsdukar för hösten
Kashmirhalsduk från Berg & Berg i så kallad Zibellino-finish. Extremt lyxig känsla till färger som brunt, blått och vitt.
10 x Halsdukar för hösten
Lovat & Green är halsduksavdelningen hos MAN 1924. Här i form av en grön ullhalsduk med diskret blommönster. (Exquisitetrimmings.com)
10 x Halsdukar för hösten
Halsduk från Italienska Di Maestro. Bindingen ger en svag pinpoint-struktur av benvitt och beige. (braun-hamburg.de)
10 x Halsdukar för hösten
Halsduk från Drake´s London med en marinblå bas och inslag av guld, orange och grönt i materialmixen Modal och Kashmir. (linnegatan2.se)
10 x Halsdukar för hösten
Mörkgrön kashmirhalsduk med orange överruta och baksida från Johnston´s of Elgin. (johnstonscashmere.com)
10 x Halsdukar för hösten
Überlyx från Loro Piana i Kashmir och Silkesblandning. (mrporter.com)
10 x Halsdukar för hösten
Takahiro Osaka från Liverano i en av företagets fantastiska kashmirhalsdukar. (thearmoury.tumblr.com)
10 x Halsdukar för hösten
Smakfull styling av halsduken till en dressad stil. Här från italienska Rosi & Ghezzi som man kan hitta hos bl a Hugo och Jupiter i Stockholm. (jupiter.se)
10 x Halsdukar för hösten
Eton erbjuder tillsammans med sina skjortor en del fina halsdukar i Merinoull. (etonshirts.com)

Översta bilden – Cesare Attolini 

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta