Manolo logotype

Zegna
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Zegna

Ströms

Efter ett visst uppehåll är det nu dags att åter köra igång butikskollen där Manolo listar Sveriges bästa herrekiperare och modebutiker. Idag med en sann butiksklassiker som klätt stilmedvetna stockholmare i över 100 år, Ströms. Den nuvarande lokalen i centrumhuset vid korsningen Kungsgatan och Sveagatan invigdes redan 1939 och samlar idag kläder från såväl anrika kostymtillverkare som populära svenska modedesigners.

Inspiration vårjackan - Funktionskavajen

Manolo fortsätter att tipsa om jackor för våren. Idag står funktionskavajen i fokus. En plaggtyp som vunnit allt mer mark senaste säsongerna. Frågan är bara vad den egentligen fyller för funktion?

Om skepparkavajen

Välklätt uniformell med sportig känsla. Även om skepparkavajen knappast upplever någon storhetsperiod i rådande modebild har den sin trogna skara anhängare. Ett klassiskt ytterplagg med en given plats i garderoben.

High Performance-fabrics

Nya vanor kräver nya tyger. Något som verkligen inte gått väverierna obekymrat förbi. Senaste säsongerna har de stora tygtillverkarna tävlat om vem som kan skapa det lättaste, minst skrynkliga och svalaste kostymtyget.

Ermenegildo Zegna SS10

Italienska modehuset Ermenegildo Zegna firar 100 års-jubileum med en sällsynt sofistikerad vårkollektion. Kollektionen som döpts till The new Nomads utgår från den moderna affärsmannen; ständigt på resande fot. Ständigt välklädd. Och som vanligt när det kommer till Zegna står tygerna i fokus.

Stilkarta 29.09.09

Hatt CA4LA (brownsfashion.com) Ytterrock Zegna (Matches) Bälte Yvest Saint Laurent (Matches)

Veckans Outfit nr 35

Sofistikerat ledigt i exklusiva material och lugn färgskala. Veckans outfit tar ett nytt grepp på Casual Friday.

Veckans Outfit nr 25

Vad lämpar sig bättre till årets ljusaste dag om inte årets kanske ljusaste veckans outfit? En klädsel med en sofistikerat solblekt och använd känsla. Lika passande för midsommarfirandet som dagen efter.

Sportjackorna

Vi har tidigare tipsat om stilfulla vårjackor. Nu börjar det på allvar bli säsong för att plocka fram de något tunnare modellerna. Och för alla er som vill komplettera garderoben med en snygg jacka följer här lite inspiration.

Veckans Outfit nr 14

Modern Blazerkultur

Guide: Nya kavajvanor gör att uddablazern har fått en helt annan roll. Idag måste den gå att kombinera med i princip hela garderobens register. Från jeans och sneakers till ullbyxor och läderskor. Manolo tipsar om hur blazern blir så användbar som möjligt.

Glasögonbågar x 3

Hösten innebär inte bara att ta ta fram ytterplaggen och uppdatera garderoben för kallare väder. Efter en sommar i solglasögon är det dags att ta av sig linserna till förmån för vanliga glasögon. För många innebär det att hitta nya helt nya bågar.

Höstguide på Italienska

Ständigt välklätt och fullt av självförtroende sträcker sig italienskt herrmode långt ifrån vräkiga designermärken. Kärleken för material och hantverk gör detta till ett mode för flera sinnen. Och även om detta mode är omöjligt att beskriva i en 10-punkts lista går det att utläsa några viktiga delar.

Checklista för hösten

Hösten är den välskräddade säsongen på året. Tiden då materialnjutaren får utlopp för sin fäbless. Efter en sommar i ofodrade linnekavajer är det dags att börja fundera kring höstgarderoben.

The power of Double-Breasted

Få plagg är lika laddade med makt och status som den dubbelknäppta kavajen. Ett plagg som blivit synonymt med såväl 20-tals gangsters som 80-tals yuppies kräver dock en hel del av sin bärare. Vissa skulle nog dra det så långt och säga att det krävs en person med en viss dignitet för att ens kunna bära upp det, men det finns några tips för den som vill lyckas dubbelt upp.

Bambujeans

Ja, ni läste rätt. Bambu är inte bara pandornas favoritkäk utan passar dessutom som material till jeans. Under vårkollektionen 2005 var bambu ett populärt material bland flera klassiska, italienska klädskapare. Canali, Corneliani och Zegna hade alla med just bambu i sina kollektioner. Lika lent som kashmir och med samma andningsförmåga som linne skulle bambu bli kostymnördarnas nya favorittyg.

Med elegans som kall

1857 återvände Giuseppe Borsalino till Italien efter en resa till Frankrike. I bagaget hade han med sig hattskapandets konst. Nu 150 år senare är Borsalino en grundpelare för italienskt mode och uppskattat världen över bland dem som insett att livet avnjuts bäst i hatt. Eller som den italienska poeten Guido Ceronetti beskriver det: "..Utan en hatt, är vi mindre existerande, mindre närvarande i livet. "

Pälsens återuppståndelse

Inför den kyliga hösten har pälsen mött en ny renässans. Från att ha varit sinnebilden för den smaklösa hallicken har pälsen blivit ett stående inslag hos flera kända modehus höst/vinterkollektioner. Allt från trendiga märken som Alexander Mcqueen och Bottega Veneta till mer klassiska klädskapare som Corneliani och Zegna har anammat trenden. Pälsen är verkligen ett intressant och minst sagt kontroversiellt plagg. Flera kända namn har öppet ställt sig som motståndare till pälsindustrin, bl.a. annat designern Stella McCartney och svenska supermodellen Marcus Schenkenberg.

Zegna+iPod= Zegna iJacket

Att behöva ta fram iPoden ur fickan för att byta låt tycks snart vara ett minne blott. Italienska modehuset Ermenegildo Zegna har tillsammans med Apple tagit fram en jacka specialdesignad för att underlätta livet för alla iPodägare, iJacket. Zegna som är känt för sitt experimenterade med olika material har med iJacket förvandlat den vanliga jackan till högteknologi. Jackan har en speciell innerficka utrustad med en dockningsstation som passar samtliga modeller förutom Ipod Shuffle. På ärmen sitter en fjärrkontroll där du med enkelhet kan byta låt eller ändra volymen.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Optimo hats, Chicago

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

In The Shop - Introducing: The Slim...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen