Manolo logotype

Yves-Saint-Laurent
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Yves-Saint-Laurent

Fredagsinspiration - Luca di Montezemolo

Idag låter vi oss inspireras av en av de italienska stilikonerna. Med Gianni Agnelli som mentor och chef för Ferrari är det kanske lätt att lyckas med stilen men för Luca di Montezemolo är det ofta "Less is more" som gäller. En mörkblå kostym, uppknäppt vit skjorta och signaturklockan GMT Master på armen.

15 Favoriter - Sommarens snyggaste solglasögon

Även om det bara är maj är det hög tid att se över behovet av solglasögon inför sommaren. Just solglasögonen är en accessoar som verkligen kan sätta stilen för en hel klädsel och beroende på vad man har för ansiktsform, hudfärg och såklart personlig smak varierar valet av bågar och glas. Vi har valt 15 favoriter för en stilsäker sommar.

5 x mockajackor

Vi fokuserar ofta på ett skräddat mode men det betyder inte att vi inte kan gilla och inspireras av ledigare tolkningar av manlig stil. Mockajackan är för oss ett plagg som tillsammans med ett par dressade bomulls- eller flanellbyxor och en skjorta kan vara ett fantastiskt alternativ till kavajen för helgen.

Höstens doftfavoriter

I takt med att löven gulnar och temperaturen faller är det dags byta parfym. Det kyliga vädret bjuder in till rikare variation med tyngre, träiga och orientaliska dofter. Manolos doftexpert Mattias Keresztesi har bland dofthusens klassiker och säsongens nyheter valt ut fem favoriter.

Stilkarta 29.09.09

Hatt CA4LA (brownsfashion.com) Ytterrock Zegna (Matches) Bälte Yvest Saint Laurent (Matches)

3 x nättips

För alla er som vill vara ute i god tid med höstshoppingen ger Manolo idag tre tips på nätbutiker som varit tidiga med att uppdatera sitt utbud.

Veckans Outfit nr 23

Veckans Outfit spinner vidare i måndagens tema med en elegant och samtidigt sportig vardagsstil. Här med influenser från såväl franskt som italienskt mode.

15 x reafynd

Januarirean sänker priserna ytterligare. Även om det börjar bli rätt utplockat finns fortfarande hopp om fynd. Här 15 tips.

Modenytt 08.01.09

Dunhills vårkollektion gör längtan till varmare väder påtaglig. Det brittiska företaget, som främst gjort sig känt för sina läderaccessoarer, låter för tredje säsongen Jude Law agera reklamansikte för märket. Tidlös brittisk elegans för moderna kunder. (Via Viewonfashion.com)

In Season

In season-kollektioner, där mindre kollektioner eller en försmak på vårens kommande presenteras mitt under rådande säsong, blir ett allt vanligare fenomen. Genom mindre kollektioner och frekventare uppdatering kan butikerna upprätthålla ett varierande utbud.

Följsamhet

Stil föds ur självklarhet. En fullständigt naturligt och närmast nonchalant enkel känsla, omöjligt att kompromissa med. Enkelheten kan dock bedra för utan följsamhet är vi helt borttappade.

Minimalism vs dekadens

Senaste interationella modeveckor har delat modevärlden i två läger. Den ena sidan förespråkar färgstarka kreationer med framträdande mönster och färger. Den andra avskalad design och rena linjer. Två totala motsatser kan tyckas. Eller går de att kombinera?

Svenska modeprofiler om Yves Saint Laurent

En av modevärldens främsta designers har gått ur tiden. 71 år gammal avled franska Yves Saint Laurent under söndagskvällen i sitt hem i Paris efter att under flera år lidit av svår cancer. Björn Borgs kreativa chef Peter Simonsson och Whyreds chefsdesigner Roland Hjort minns modelegenden och stilikonen Yves Saint Laurent.

Halvseklets stilsäkraste män

I samband med sitt 50-årsjubileum presenterar amerikanska livsstilsmagasinet GQ listan över de senaste 50 årens stilsäkraste män. Listor av denna sort tenderar ofta att bli allmänt platta och intetsägande, men GQ lyckas på ett mycket bra sätt att sammanställa halvseklets coolaste och mest välklädda män.

Bakgrund: Dior

Christian Dior föddes 1905 i Normandie som första av fem barn. Trots att föräldrarna insisterade på att han skulle bli diplomat så ville Christian Dior annorlunda - han ville syssla med konst. Med hjälp av ett litet startkapital från fadern öppnade Dior ett litet konstgalleri i Paris 1928, under premissen att familjens namn inte skulle synas i lokalen. Efter en familjetragedi två år senare tvingades Dior lägga ner sitt galleri. Han började istället intressera sig för modebranschen och började livnära sig som skisstecknare åt olika Haute Couture-hus.

Bakgrund: Yves Saint Laurent

Om jag säger Yves Henri Donat Mathieu-Saint-Laurent, vad säger ni då? Inte så mycket kanske. Men den snygga logotypen till höger känner ni säkert igen, och YSL har gjort ett stort avtryck i modevärlden. Vi tyckte att det var på sin plats med en bakgrund på detta ansedda varumärke. Yves Saint-Laurent började sin karriär som 17-åring hos Christian Dior. Efter endast ett par år i tjänst dog Dior och lämnade ansvaret för modehuset i Saint-Laurents 21-åriga händer. Parallellt startade han även en egen couture-linje som finansierades av hans dåvarande älskare, och sedermera affärskollega Pierre Bergé. Saint-Laurents liv tog en drastisk vändning när han kallades att tjänstgöra i det Algeriska kriget. Efter endast tjugo dagar skickades han hem och lades in på mentalsjukhus efter att ha brutit ihop av stressen. Efter en tids återhämtning slutade han på Dior och ägnade sig helt och hållet åt det nystartade bolaget som kom att namnges efter honom.

Bernhard Wilhelm går inte att köpa för pengar

– Antingen hatar man eller så älskar man det jag gör. Det är naturligt, mitt arbete är aldrig neutralt. Så beskriver Bernhard Wilhelm själv sitt skapande. Sedan starten 1999 har han också valt att gå sin egen väg, en väg som för tillfället fört honom till Sverige och Stockholm. På Allmänna Galleriet 925 ställer han tillsammans med konstnären Carsten Fock ut frukten av deras samarbete "Black is also available in white". Manolo.se har träffat denne färggranne tyske kreatör som på gott och ont får samtida kollegor att blekna. Inte helt oväntat möter vi en designer som hyllar det individuella och vars ögon svartnar när svenska H&M kommer på tal. För dig som inte hört talas om mannen kan vi kort sammanfatta hans karriär med att den började som assisten till designers som Walter van Beirendonck, Alexander McQueen, Vivienne Westwood och Dirk Bikkembergs. Idag är han ett givet inslag under Paris modeveckor. Vissa anser att han är nästa Alexander McQueen, andra skulle inte bära hans kläder även om alternativet var en naken rumpa.