Manolo logotype

YSL
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om YSL

25 x solglasögon

Det kommer många förfrågningar om solglasögon. För att ge lite inspiration åt den som går i tankar om att köpa ett par har Manolo valt ut 25 modeller.

Fråga Manolo: Business-snygga Glasögon?

Hej! Först vilja tacka för att ni finns som en ledstjärna på vägen till ett stifullt liv. För det andra så vilja gärna få tips om snygga, stilrena, lite sticka ur mängden, men ändå "business-snygga" glasögon. Jag såg inlägget med de tre glasögonen, som var runda, men det är inte riktigt min stil. 20 bast som ska köpa sina första glasögon, ska passa både i skolan som på tradinggolvet. Tusen tack för att du tar dig tid!!! Mvh Erik

Svenska modeprofiler om Yves Saint Laurent

En av modevärldens främsta designers har gått ur tiden. 71 år gammal avled franska Yves Saint Laurent under söndagskvällen i sitt hem i Paris efter att under flera år lidit av svår cancer. Björn Borgs kreativa chef Peter Simonsson och Whyreds chefsdesigner Roland Hjort minns modelegenden och stilikonen Yves Saint Laurent.

Fråga Manolo: Ta bort finnar med manliga produkter

Hej Manolo! Jag har funderingar kring ansiktet och saker därtill! Som tonåring vet jag att finnar är svårt o bota medel mot, spelar liksom ingen roll vad man gör. Jag undrar om det finns några medel som tar bort "befintliga" finnar (egentligen allra helst, motverkar, men de produkterna tror jag inte på av egen erfarenhet) eller om ni kan rekommendera produkter som döljer! Jag har funderat ett tag och bestämt mig för att kanske införskaffa någon produkt som kanske inte helt döljer men åtminstone nedtonar finnen. + Som kille har jag VÄLDIGT svårt för att skaffa kvinnliga produkter och tar mer än gärna emot alternativ som involverar internet eller något liknanade! Tack för en bra blog - Robin

Bakgrund: Gucci

Likt de flesta av de stora anrika modehusen idag startade Gucci som en liten familjeägd hantverkare. Och sedvanligt blev de uppköpta och blev del av ett stort konglomerat som köper små hus i lösvikt och styr dem sedan med järnhand. Guccio Gucci startade sin verksamhet i hemstaden Florens 1906 och hade lädervaror som specialitet. Hans främsta levebröd var hästsadlar - de sålde som smör i solsken, eftersom Gucci snabbt skaffat sig ett rykte som en sann hantverkare, med kvalité högst upp på priolistan. Gucci expanderade verksamheten och slog upp portarna till ännu en butik - i Rom. 1947 lanserade Gucci ett väskhandtag i bambu, något som får räknas som märkets signaturvara än idag. Strax därpå gick Guccio bort och ersattes av - ja, du gissade rätt - sonen Aldo, som styrde skeppet i rätt riktning och smällde upp butiker i New York, London och Paris.

Fyra trender för framtiden

Nu när modevisningssäsongen börjar lida mot sitt slut tänkte vi ta och summera. Vi har kikat på visningarna och plockat ut några bilder som visar de snyggaste trenderna inför kommande höst. Futurism: Det har pratats fruktansvärt mycket om futurism på sistone i modevärlden. Vogues legendariska chefredaktör, Anna Wintour, sågade allt som kändes retro på vårvisningarna på damsidan. En hon hyllade var Balenciagas unge duktige designer Nicholas Ghesquiere. Hans kollektion dominerades av "Robotbyxor". Här på bilden ser vi silvriga skor från Louis Vuitton. Värt att uppmärksammas är också den svarta rocken med grå insida.

Kris van Assche till Sverige

Han har tidigare varit Hedi Slimanes högra hand, både på YSL och Dior Homme. Men sedan starten av det egna märket, med debutkollektionen 2005, har han hyllats som en av de mest spännande designerna. Nu kommer Kris van Assches kläder till Sverige. Det är lyxbutiken ABCD som har äran att stå som återförsäljare.

Bakgrund: Yves Saint Laurent

Om jag säger Yves Henri Donat Mathieu-Saint-Laurent, vad säger ni då? Inte så mycket kanske. Men den snygga logotypen till höger känner ni säkert igen, och YSL har gjort ett stort avtryck i modevärlden. Vi tyckte att det var på sin plats med en bakgrund på detta ansedda varumärke. Yves Saint-Laurent började sin karriär som 17-åring hos Christian Dior. Efter endast ett par år i tjänst dog Dior och lämnade ansvaret för modehuset i Saint-Laurents 21-åriga händer. Parallellt startade han även en egen couture-linje som finansierades av hans dåvarande älskare, och sedermera affärskollega Pierre Bergé. Saint-Laurents liv tog en drastisk vändning när han kallades att tjänstgöra i det Algeriska kriget. Efter endast tjugo dagar skickades han hem och lades in på mentalsjukhus efter att ha brutit ihop av stressen. Efter en tids återhämtning slutade han på Dior och ägnade sig helt och hållet åt det nystartade bolaget som kom att namnges efter honom.

Greetings from London

London räknas av många inom modebranschen som världens bästa shoppingstad. Anledningarna kan nog vara många, men den främsta kan nog vara den oerhört fina mixen på stilar, människor och butiker. Allt från pittoresk lyxvintage i Notting Hill till svindyra handväskor och nyrika oljedirektörer på Harrods. Eller superskräddat på Savile Row till streetigt på Dover Street Market. Manolo åkte till ett soligt London för att ta tempen på stadens shoppingutbud så här precis innan London Fashionweek.