Manolo logotype

Woolrich Woolen Mills
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Woolrich Woolen Mills

Cargoshorts?

Gränsen mellan att klä sig som en hurtig turist eller vara helrätt för Florens under Pitti-veckan har aldrig varit suddigare. Efter att osunt stilmedvetna män började bära cargobyxor till svindyra kashmirkavajer är det nu dags för cargoshortsens återupprättelse.

Inspiration vårytterplagg - skepparkavajen

Det börjar bli dags att runda av artikelserien om vårens ytterplagg. Idag med fokus på skepparkavajen – ett ytterplagg som verkligen balanserar uppklätt med ledigt.

Fredagsinspiration - Chambrayskjortan

Chambrayskjortan har med sin denimliknande struktur och lätta känsla blivit en fritidsklassiker. Men även till en mer välklädd stil kan denna skjortyp utgöra ett fullgott alternativ till exempelvis den ledigare oxfordskjortan.

5 x ryggsäckar

Ryggsäcken förknippas knappast som den stiligaste av accessoarer. Men det finns undantag för den som gillar ha händerna fria. Manolo har valt ut fem modeller i vitt skilda stilar.

Om Duffeln

Bland prisvärda och robusta ytterplagg för vintersäsongen är det få som kan mäta sig med duffeln. En slitstark trotjänare för en mer vardagsbetonad stil. Manolo har valt ut några favoriter.

WELCOME

Två av herrmodets mest tongivande aktörer senaste åren, Malmöbutiken Très Bien Shop och Our Legacy har tillsammans skapat butikskonceptet WELCOME på Östermalm i Stockholm. Butiken, som slår upp portarna imorgon, rymmer delar av Très Bien Shops utbud samt handplockade plagg från Our Legacys kollektion, många specialutformade för butiken. Allt presenterat i en avskalat modern inredning med familjär känsla.

Nitty Gritty

Efter konkursen och pånyttfödelsen 2008 blåser det nya vindar på Nitty Gritty, som sedan starten 1991 varit en tongivande aktör bland Sveriges modebutiker. Här hittar du allt från superkonservativa skor från brittiska Church's till funktionsjackor från C.P. Company och catwalkdesign från exempelvis Raf Simons. Allt presenterat i ett inspirerande butikskoncept med ett handplockat utbud av såväl välkända modemärken som små charmiga tillverkare.

Woolrich Woolen Mills Höst 2010

Woolrich Woolen Mills med chefsdesignern Daiki Suzuki i spetsen har sedan samarbetet inleddes för drygt tre år sedan gett amerikansk workwear ett helt nytt ansikte. Med utgångspunkt från märkets arkiv, men med ett uppdaterat snitt har Suzuki skapat en robust och samtidigt modern stil för riktiga vintagenördar.

Fredagsinspiration - strandmode

En gnutta självdistans är en sällsynt underskattad accessoar – inte minst när det kommer till badmode. Här är Manolos tolkning av den perfekta klädseln för stranden.

Shortsmode 2.0

Shortsen väcker varje sommar diskussion. Enligt många ett utpräglat fritidsplagg för semestern, medan andra bär det lika självklart till jobbet som restaurangbesöket. Och det går antagligen att diskutera shortsens vara eller icke vara till sin oändlighet. Men hur ser ett par snygga shorts ut?

Active wear

Ett helt nytt utbud av funktionskläder med ursprung från amerikansk workwear har växt fram de senaste säsongerna. Som en motreaktion till slit- och slängmode förespråkas nu hållbara material i gedigen konstruktion där en något sliten finish bara är ett tecken på plaggets autenticitet. Manolo har valt ut fem märken som behärskar stilen väl.