Manolo logotype

Wood-Wood
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Wood-Wood

Veckans Outfit – Skrynklig attityd

Veckans outfit utgår från det avskalade. Fägstarka kulörer har uteslutits till förmån för jordnära färger där materialen spelar en viktig roll. Elegant, men ändå med attityd. Som att lyssna till Stones i linneskjorta.

Moderigtigt Klaedt

För snart 14 år sedan skrek Ernst-Hugo Järegård "Danskjävlar" från sjukhustaket i kultserien Riket. Tanken att någon i dagsläget skulle göra det från taket av CPH-vision och Øksnehallen ter sig ganska främmande. Danska designers lekfullhet och galna påhitt är ett välbehövligt komplement till den ganska strikta svenska stilen.

Höstkoll Göteborg 2007

Hösten har på allvar kommit till Göteborg. Med det följer naturligtvis en obligatorisk butikskoll. Och vid sidan av att vara den del av landet där det i särklass ägnas mest energi åt att artikulera bokstaven Ö börjar klädutbudet i Göteborg bli något att räkna med.

T-shirts i väntan på hösten

I väntan på höstkollektionerna börjar det nu bli ganska utplockat i affärerna. Internet kan vara din räddare, speciellt för den som är på jakt efter speciella T-shirts. Här följer ett axplock av vad nätet har att erbjuda.

Vårkoll Göteborg (del 2)

I takt med att soldagarna blir fler och fler får butikerna in sina vårvaror. Vi följer upp vår vårkoll i Göteborg med de resterande butikernas sortiment. bilden bredvid: Skor från Hudson (Bobby Dazzler): 1199 kronor, 1299 kronor, 899 kronor, 1199 kronor

Veckans outfit

I dag testar vi en ny artikeltyp för att se om den går hem hos er. Vi kallar den veckans outfit och det är helt enkelt frågan om utvalda kläder från nätbutiker och större butikskedjor i landet. Den personen som skriver väljer själv vilka plagg som ingår och skriver ett par rader om varje. Jag ska börja, och det innebär att det blir kläder som ligger mitt emellan det dressade och klassisk streetwear. Klicka på bilderna för att göra dem större! Rosa-rutig skjorta - Wood Wood / 995 kronor Den här skjortan har jag spanat in länge. Rutig, oversize och med snygga detaljer. Som en snedställd ficka till exempel.

Höstkoll Göteborg

För att följa upp vår höstkoll i Stockholm och för att underlätta höstköpen för alla göteborgare, gav vi oss ut på gatorna på Sveriges framsida för att syna butikernas höstutbud. * Victoria Arena (Kungsgatan 46) Paris har Colette. Milano har 10 Corso Como. Och Göteborg har Victoria Arena. På drygt 1000 kvm ryms allt som en conceptbutik bör innehålla: smink, tidningar, böcker, inredning, konst och - framförallt - kläder. Svenska märken som Acne, Filippa K, J Lindeberg, Tiger, Whyred och Hope, varvas med högklassiga internationella märken som Prada (denim), Miu Miu, Martin Margiela, Dsquared2 och Dries van Noten. En ganska färsk nyhet i butiken är det lilla, men noggrant utvalda, vintagesortimentet. På bilden ser ni ett urval ur höstens sortiment.

Limiterat på nätet

Att man kan shoppa på internet är ingen nyhet. Att du kan beställa hem de senaste Acnejeansen och en ny rakhyvel utan att behöva anstränga en enda muskel, det vet alla. Men att du med en liten musförflyttning kan lägga vantarna på ett par sneakers tillverkade i ytterst begränsad upplaga har inte alla lika stor koll på. Manolo ger dig tips på fem nätbutiker med ett roligt, annorlunda och - i många fall - begränsat utbud: