Manolo logotype

Whyred
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Whyred

Inspiration vårjackan - Parkas

Vi tänkte fortsätta lite i ämnet vårjackor. Idag med fokus på den lite ledigare parkasmodellen. En modell som kanske främst förknippas med höst- och vintersäsongen, men som i lättare utförande lämpar sig minst lika bra för en regnig vårdag.

Modenytt 27.08.09

Det har stormat friskt kring Aquascutums ägarförhållanden. Höstkollektionerna visar dock inga tendenser på att det skulle ha skadat märkets design. Kollektionen LTD står för ett modernt stilrent formspråk med tydliga silhuetter, medan Aquascutum London (på bilderna) håller fast vid märkets klassiska devis, Understated British Elegance.

10 x skjortfynd

Skjortor går det aldrig att få nog av. Med lite tur går det att göra bra fynd bland nätbutikernas enorma utbud av rea-varor. Här 10 tips.

Veckans Outfit nr 29

Från förra veckans minimalism till en betydligt mer funktionsbetonad stil. Här en stil för sommarvandringen.

Veckans Outfit nr 27

Veckans Outfit fokuserar på kontrasten mellan uppklätt och sportswear där nylonjackan blandas med skor av finaste italienskt hantverk. Lite som vanligt på Manolo helt enkelt, men utan de där "gräsliga ökenkängorna".

Stockholms modevecka SS10

Idag avslutades Stockholms modevecka. En vecka som trots att många stora designers avstått från att visa bjöd på en hel del spännande inom svenskt mode. Här en sammanfattning.

Veckans Outfit nr 21

Veckans outfit inspireras av urban safarikänsla. En funktionell stil för vardagen utan att vara anonym.

Packa Lätt

Bildreportage: Button down-kragar, linnetyger och en weekendbag. Manolo har slängt ner elva snygga skjortor i väskan för att ge sig ut på nya semesteräventyr. Florens är vårt enda hopp.

Fråga Manolo: matcha ljusblå chinos?

Hej Manolo! Jag har ett litet problem. Införskaffade mig igår ett par 'Gin Dusty blue" - chinos från Acne. Ljusblå, riktigt babyblå. Tänkte att de skulle vara ett schysst plagg inför sommarens båtturer i Stigfjorden. Men nu märker jag att jag inte har något att matcha med. En vit t-shirt, självklart. Men det känns som att byxorna är lite väl ljusblå för att gå hem tillsammans med vitt. Så min fråga till er. Vilka färger kan gå riktigt bra ihop med babyblå? Tack på förhand! Med vänlig hälsning Anton

Axel Einar Hjort - tillbaka på NK

Möbeldesign ligger visserligen något utanför Manolos bevakningsområde. Samtidigt är det viktigt att hämta stilinspiration från olika håll. Som Nordiska Kompaniet (NK) Stockholms utställning om varuhusets tidigare chefsarkitekt och möbelformgivaren Axel Einar Hjort, vars formspråk inspirerat en rad svenska modedesigners.

Inspiration skinnjacka

Exklusiv och svårburen. Att lyckas med skinnjackan kräver lika mycket attityd som ett välfyllt bankkonto. Skinnjackan balanserar ständigt på gränsen mellan att vara ett rebelliskt plagg med ikonstatus som modehusens sätt att vältra sig i lyx.

Stockholms modevecka Vår 2009

Så var det över. Stockholms modevecka avslutades igår efter tre intensiva dagar med visningar från de stora svenska modemärkena. För att ge försmak på vad svenskt mode bjuder på nästa vår kommer här en sammanfattning.

Svenska modeprofiler om Yves Saint Laurent

En av modevärldens främsta designers har gått ur tiden. 71 år gammal avled franska Yves Saint Laurent under söndagskvällen i sitt hem i Paris efter att under flera år lidit av svår cancer. Björn Borgs kreativa chef Peter Simonsson och Whyreds chefsdesigner Roland Hjort minns modelegenden och stilikonen Yves Saint Laurent.

Intervju herrmodets mäktigaste

Idag presenterade modemagasinet KING sin lista över de 100 mäktigaste inom svenskt herrmode. Listan innehöll allt från välkända designers och fotbollsproffs till butiksinnehavare och för den enskilda konsumenten relativt okända nyckelpersoner. Överst på listan stod Lena Patriksson Keller, delägare i Whyred, grundare av PR-byrån Patriksson Communication och upphovskvinna till Stockholm Fashion Week by Berns.

Whyred höst 2008

Whyreds höstkollektion beskrivs balansera mellan en elegant Cary Grant i filmen North by Northwest och något mer bohemisk stil i form av Ingmar Bergmans formspråk och Pink Floyds grundare Syd Barrett. Överlag det välskräddat med raka och slimmade linjer. Kavajerna har smala slag, passpoalfickor och raka avslut, medan tröjorna inte sällan pryds av geometriska tryck.

Svenska jeans x 5

Sett till hur lite vi skrivit om jeans på senaste kan det lätt framstå som vi gått i konspiration mot plagget för att istället hänge våra liv åt att att slita manchesterbyxor. Så är det alltså inte. Vi har helt enkelt varit dåliga på den punkten. Därför har vi denna måndag valt at lyfta fram fem svenska jeanstillverkare.

Åtta svenskar i Köpenhamn

Modemässan i Köpenhamn avslutades i dag och bland utställarna på de båda mässorna återfanns många svenskar. Förutom besökande inköpare och media från Sverige syntes alla de stora märkena i mässmontrarna, bortsett från Whyred, som vi med andra ord får återkomma till. Manolo ägnade en stor del av tiden åt att se vad de stora – och de lite mindre – varumärkena levererar ut i butik tidigt i vår. Åtta märken fann vi anledning att titta lite närmare på under vinjetten "Åtta svenskar i Köpenhamn".

T-shirts i väntan på hösten

I väntan på höstkollektionerna börjar det nu bli ganska utplockat i affärerna. Internet kan vara din räddare, speciellt för den som är på jakt efter speciella T-shirts. Här följer ett axplock av vad nätet har att erbjuda.

Västkustens pärlor

Det är kanske inte alla som känner till att textil-Sveriges centrum ligger på västkusten. Såväl preppymärket Morris som lågmälda Pour har sin hemvist i trakterna kring Borås - i gott sällskap av andra. I den västgötska myllan finns därför också bra grogrund för outlet-butiker, som kan ta hand om andrasortering och provkollektioner och sälja ut dessa till hugade konsumenter. LAGER 157 Att ta sig till Lager 157 är, utan att överdriva, ett projekt som kräver planering. Butiken ligger mitt ute i ingenstans, i en liten ort som heter Gällstad. Ge dig inte iväg dit utan att först ha skrivit ut vägbeskrivningen från deras hemsida.

Vårkoll Göteborg (del 2)

I takt med att soldagarna blir fler och fler får butikerna in sina vårvaror. Vi följer upp vår vårkoll i Göteborg med de resterande butikernas sortiment. bilden bredvid: Skor från Hudson (Bobby Dazzler): 1199 kronor, 1299 kronor, 899 kronor, 1199 kronor

Manolo tipsar om vårkläder

Förra veckan gav vi lite vårtips i Sydsvenskan. Även om våren kanske kommit som längst just här i Malmö kan det kanske vara kul att se vad vi plockade från hyllorna. Själva plockningen utfördes under snöstormiga förhållanden och alla butiker hade ännu inte hämtat sina vårplagg ur källaren, men såhär blev i alla fall resultatet, med våra kommentarer. Modell: Sunjatha Conta Text: Kristin Nord Foto: Miriam Preis

SFW: Whyred - ett fint hopkop av allt annat

Modeveckans största, mest välbesökta och kändistäta visning var Whyreds. Kollektionen som visades tar avstamp från sina föregångare och presenterade ett slags mellanting av allt som setts dittills under veckan. Där fanns dem: den korta ulljackan, den långa rocken med dold knäppning, polokragen, den rutiga och den vita skjortan, antydningar till metallicgrå färg, korta, enkelknäppta kavajer med en knapp varav vissa i ett finare, glansigt tyg.

Rizzos nya - bara för oss

Mitt under brinnande modevecka i Stockholm – med mer inredning än mode för män, för övrigt – öppnar sko- och accessoarkedjan Rizzo sin andra butik på Biblioteksgatan. Från gatans nummer 10 till nummer 9 flyttar herravdelningen i den tidigare unisexbutiken. På den tidigare adressen blir det nu en renodlad dambutik. Den butik som öppnade igår å sin sida blir kedjans första med utbud uteslutande för herrar. Det är en 75 kvadratmeter stor skapelse i genomgående svart och vitt, bortsett från den färgsprakande mosaiktavlan mitt på ena väggen. Bakom utformningen av butiken står arkitekten Alexander Lervik, som även ansvarat för ombyggnationen av kedjans andra butik på Biblioteksgatan för att par år sedan, samt de i NK Stockholm och Göteborg.

Skräddarsytt - SOM hittat

Området kring Hötorget i Stockholm tuffar till sig. Anrika PUB och Ströms ackompanjeras av yngre Weekday och Combination och två av de riktiga naven i den stockholmska shoppingkulturen – Drottninggatan och Sergelgatan – har också Hötorget som knutpunkt. Vid sidan om, på en tvärgata till Kungsgatan, finns sedan i höst en ny bekantskap i Stockholms butiksutbud. SOM. Manolo har gått husesyn.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Hermes silk printing, Lyon: Factory...

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

First Photos: The Bulgari Octo...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen