Manolo logotype

visvim
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om visvim

WELCOME

Två av herrmodets mest tongivande aktörer senaste åren, Malmöbutiken Très Bien Shop och Our Legacy har tillsammans skapat butikskonceptet WELCOME på Östermalm i Stockholm. Butiken, som slår upp portarna imorgon, rymmer delar av Très Bien Shops utbud samt handplockade plagg från Our Legacys kollektion, många specialutformade för butiken. Allt presenterat i en avskalat modern inredning med familjär känsla.

Nitty Gritty

Efter konkursen och pånyttfödelsen 2008 blåser det nya vindar på Nitty Gritty, som sedan starten 1991 varit en tongivande aktör bland Sveriges modebutiker. Här hittar du allt från superkonservativa skor från brittiska Church's till funktionsjackor från C.P. Company och catwalkdesign från exempelvis Raf Simons. Allt presenterat i ett inspirerande butikskoncept med ett handplockat utbud av såväl välkända modemärken som små charmiga tillverkare.

Paul & Friends

Paul & Friends, som sedan 1990 huserar på NK i Stockholm, blandar föredömligt internationellt välkända märken med svenska tillverkare. Konceptet andas en modern elegans med urban känsla där inte sällan detaljerna står i fokus. Det egna märket Paul & Friends, som numera innehåller allt från skor och accessoarer till ytterplagg, konfektion och stickat erbjuder ett priskänsligare alternativ till många av butikens externa märken.

Höstens skor: Longwings

Det börjar bli snart bli dags att ställa in de ofodrade mockasinerna till förmån för rejälare höstskor. Manolo har tittat närmare på de robusta longwingsen.

Stockholmsbutiker: High Fashion

Det händer saker i Stockholmsshoppingen! Och kanske allra mest spännande att följa är de butiker som går först i utvecklingen, de som vågar satsa på varumärken och kollektioner som ingen annan tar in. De som tar en ekonomisk risk för att förse oss konsumenter med det nyaste nya. I några reportage framöver ska vi titta på olika delar av butikslivet i Stockholm. Först ut: High Fashion-butikerna.

Fotriktigt i sommar

Sommarrean har precis börjat och än är det inte försent att plocka upp ett par snygga skor att glänsa med i solen. Överlag är det vitt som gäller, men ni behöver inte hålla er till det om ni inte hittar en särskilt snygg modell (Adidas lasergraverade Gazelle är en favorit - och Oki-Ni-versionen är ännu lite snyggare). Det finns många schyssta skor i många schyssta färger, och nedan har vi plockat lite ur sommarens urval. Gul-gröna Visvim Hockney är ett bra exempel på en uppdaterad seglarsko. Hybrid mellan en klassisk skinnsko och en sneaker i off white, från Rizzo.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

I hate Christmas jumpers

Läs mer

Shoegazing

Fördjupning – Hur skor veckas

Läs mer

Hodinkee

H10: Livestream: 10 Years Of HODINKEE –...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen