Manolo logotype

Velour
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Velour

Inspiration stickat

Förra veckan efterfrågades inspiration för stickade tröjor. Ett plagg helt rätt för årstiden. Denna lördag bjuder därför på 10 stickade tröjor.

Velour Höst 2008

Den rutiga skjortan som blivit närmast ett signum för Velour lever kvar i höstkollektionen för 2008. Även dubbelknäppt till såväl kavajer som tröjor fortsätter att vara en viktigt del i kollektion som enligt märket bäst beskrivs som nonchalant preppy. Det var en hel del stickade överdelar och något lättare ytterrockar.

Klä ner kostymen

Att bära en kostym ger en speciell känsla. Ändå används kostymen uteslutande som en uniform på jobbet eller vid högtidligare tillfällen Varför vågar inte flera bära kostym till vardags, när de flesta är medvetna om att en enhetlig kostym är mannens mest förlåtande och stiliga plagg? Många skulle nog säga att risken att känna sig för uppklädd gör att kostymen ofta får samla damm i garderoben. Det går dock att klä ner sin kostym.

Bakgrund: Velour

1997 slog butiken Nostalgi upp portarna i Göteborg. Konceptet gick ut på att kombinera olika klädstilar från olika decennier i en inspirerande miljö av konst och design. Nostalgi blev mer och mer en mötesplats för stadens ständigt växande indiescen, och en inspirerande grundsten till skapandet av varumärket Velour. Resten är historia, som man brukar säga.