Manolo logotype

Vass
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Vass

Vårens 10 snyggaste Pennyloafers

Loafers är den kanske den skon man främst förknippar med sommarhalvåret. Tassels skrev vi om för ett tag sen här på Manolo och idag tänkte vi titta närmare på den lite mer diskreta brodern nämligen pennyloafern.

Förläng livet på kvalitetsskorna - Marknadens 10 bästa skoblock

Det finns inget som förlänger livet på ett par välgjorda skor som kontinuerligt användande av vettiga skoblock. Idag listar vi 10 alternativ i lite olika prisklasser som alla kommer ge dig betydligt längre njutning av dina favoritskor.

Garderobens hörnstenar - Kängorna

Garderobens hörnstenar är tillbaka med vinterns kanske viktigaste skodon. Ett par snörkängor är det självklara valet när vinterkylan kommer krypande och fungerar nästan lika bra till ett par lediga jeans som under en klassisk flanellbyxa.

Garderobens hörnstenar - De svarta skorna

Oavsett om man bär kostym tre eller trehundra dagar per år bör alla män äga minst ett par svarta skor. Det är det självklara valet till formella sammanhang men kan självklart bäras även till vardags. Normalt sett brukar området handla om släta oxfords men idag tänkte vi fokusera på svarta skor i allmänhet.

Webshoptipset – No Man Walks Alone

Vi får på Manolo av naturliga skäl ofta frågor om vad vi gillar när det kommer till mode och om vi har några personliga favoritmärken, butiker, skrädderier etc. Fördelen med Manolo är att vi inte är styrda i det redaktionella och kan därför skriva om saker som faktiskt ligger i vårt intresse. Självklart måste även vi ta ut svängarna något ibland för en ökad bredd men generellt sett är det ni läser om saker som faktiskt speglar vår smak och stil. Dagens text är inget undantag, tvärtom. Idag vill jag tipsa om min absoluta favorit när det kommer till webshopar, nämligen No Man Walks Alone.

Guide - Korrigeringar av skors passform

Många går runt med skor som är lite lösa, lite långa, lite trånga. Helt i onödan. Det finns många sätt att anpassa passformen på ett par skor för att de ska sitta bättre. Manolo guidar till några lösningar.

10 x Cap Toe Oxfords

De brukar klassas som den ultimata kostymskon. Många anser att modellen är den mest klassiska man kan köpa och beroende på nyans, läst och sula fungerar den i näst intill alla situationer. Vi talar om den klassiska Cap Toe Oxforden som med sin återhållsamma design och diskreta söm över tåhättan blivit det självklara valet för kostymklädda män i decennier.

10 x Balmoralkängor

En av de mest eleganta modellerna av kängor är Balmoralkängan. Den kännetecknas av en söm som sträcker sig från skons snörning längs skons sida till hälpartiet. Just den här modellen av känga kommer inte sällan i ett tvåtonsutförande där man kan kombinera olika nyanser eller material i skaftet och nedre delen av kängan.

Fredagsinspiration - På med Polotröjan

Idag låter vi fredagsinspirationen fokusera på en sjunkande temperatur och tar fram garderobens kanske mysigaste plagg; Polotröjan. Lika elegant under kostymen som avslappnad till ett par jeans. Här i kombination med en mörkblå ytterrock, grå flanellbyxor och accessoarer i brunt skinn.

Shoegazing Super Trunk Show

I lördags arrangerade Shoegazing.se som drivs av en av våra frilansskribenter Jesper Ingevaldsson, ett skoevent som Stockholm och Sverige aldrig tidigare skådat. Det rörde sig om en så kallad Super Trunk Show på Best Western Kung Carl i Stockholm där inte mindre än tre av markandens mest spännande aktörer medverkade. De närmare 700 besökarna under dagen fick utöver skoföretagen även ta del av en skovårdsskola, paneldiskussion samt SM i skoputs.

7 x datorväskor

För några veckor sen skrev vi om ett ledigt väskalternativ för den moderna mannen i form av Tote bagen. Väskmodellen togs emot med blandad förtjusning och idag tittar vi på ett alternativ som kanske faller er läsare bättre i smaken. Det är den så kallade Datorväskan; en modell som påminner om portföljen men saknar lock och spännen och ofta är specifikt tillverkad för att frakta den alltmer obligatoriska laptopen.

Fredagsinspiration - Blue, Brown & Orange

Idag dag slår vi på stort när det kommer till färg. Varma klara toner av blått i kostym kombineras med mörkbruna nyanser i läder och mocka. Som accentfärg har vi valt orange, en färg som passar ypperligt till både brunt och blått men framför allt i accessoarer som näsduk, scarf, armband eller slips.

På besök hos Laszlo Vass i Budapest

I våras skrev vi en omfattande artikelserie om en av världens främsta skotillverkare; ungerska Laszlo Vass där vi producerade en egen sko. Som uppföljning ungefär ett halvår senare reste vi till Budapest för att titta närmare företagets butiker och träffa personerna bakom skorna.

10 x Snörkängor

Nu närmar sig hösten med stormsteg och således även de utpräglade höstskorna. En av de mest spännande modellerna för säsongen är de klassiska snörkängorna som beroende på material, modell och läst te sig väldigt olika.

Skovårdsguiden - Skoblock

Kvalitativa herrskor sydda för att hålla i decennier är något vi på Manolo nämner var och varannan vecka. Men oavsett om det rör sig om ett par bespokeskor från John Lobb eller ett par prisvärda Meermin så kommer den avgörande faktorn för hur länge skorna håller ihop vara hur du som ägare vårdar dem. Vi har därför valt att göra en serie med allt man som konsument behöver för att ge sina exklusiva skor den vård de förtjänar.

10 x Full Brogues

Släta oxfords till mörk kostym och lediga loafers till bara anklar. Var modell har sin plats men frågan är om det är någon skomodell som har ett så brett användningsområde som ett par full brogues. Beroende på modellens material, nyans och läst kan den bäras till såväl kontoret som ett par råjeans på semestern.

Laszlo Vass I - Historiken & Hantverket

När ämnet klassiska herrskor av hög kvalitet är på agendan är det allt som oftast de anrika brittiska tillverkarna som nämns i form av Edward Green, Crockett&Jones eller Trickers. Även italienska, franska och ett par amerikanska tillverkare brukar nämnas men skotillverkning av hög kvalitet begränsas inte till dessa nationer. Därför tänkte vi i en tredelad artikelserie rikta blickarna mot Ungern och Budapest-tillverkaren Lazlo Vass - handgjorda skor ur ordets sanna bemärkelse.

Skoguiden del 3: Skofrossa

Skoguiden har i sina två tidigare delar behandlat olika typer av skomodeller och begreppet brogue. Ibland kan det vara skönt att slippa skors tekniska termer för att uteslutande frossa i snygga skor. Därför har vi försökt att sammanställa några av världens mest välrenommerade skomakare för att visa hantverket bakom skorna.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our Spring/Summer Top 10, 2019

Läs mer

Shoegazing

Bildspecial – Moscow Trunk Show

Läs mer

Hodinkee

A Week On The Wrist: The Rolex Explorer...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen