Manolo logotype

Vans
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Vans

Sommarens sneakers 2012

För en icke-insatt kan sneakersvärlden framstå som rena djungeln. I en uppsjö av limiterade upplagor och designsamarbeten är det verkligen en tuff uppgift att hitta rätt modell för sin egen stil. För ett reda ut ämnet något har Manolo valt ut sina favoriter för säsongen.

Kanvas deck shoe

Vid sidan av seglar- och bilskorna är tygsneakersen en given klassiker under sommarsäsongen. Långt ifrån den allra mest hållbara eller tåligaste modellen mot fläckar, men för en ledig stil med chinos eller shorts i sann Cape Cod-känsla är ett par svårt att klara sig utan. Manolo har valt ut några favoriter.

Veckans Outfit: Sofistikerat preppy

Det finns ett fåtal plagg varje mans garderob borde innehålla. En bomullsblazer är definitivt ett sådant. Tacksamt att bära till såväl uppklätt som ledigt. Veckans outfit ligger precis mellan dessa två läger. Mellan preppyinspirerad gymnasielook och sydeuropeisk vingårdsromantik.

Svennesneakers - eller skor som funkar

För att vara en man som ligger långt över snittet i antal skor i garderoben kan man tycka att jag får ta en del obefogad kritik. När jag letar skor tillsammans med min skofagre kollega faller jag ofta för det enkla och rena. Med glåpord som svenneskor och stilrent med detaljer (som jag faktiskt uttalat på tok för många gånger om min egen smak) som följd. För den som inte är alltför extravagant i sitt skoval och vill ha skor som går till många olika outfits har jag plockat ihop några sneakers som är lite mer easygoing. Kanske inget för sneakerfantasten, men för sneakersvennar som jag passar dessa bra in bland övriga skor i hemmasortimentet. Jamaica Corso Easy 995:- på Urbana.se

USA:s första Parka

1830 startade John Rich en ullfabrik i en liten stad i Pennsylvania kallad Woolrich. Grundtanken var att skapa enkla kläder för ett hårdare och kallare klimat. Nu, 175 år senare, lever dessa värderingar fortfarande kvar och märket, som fick samma namn som den lilla staden, har mött nya framgångar utanför USA:s gränser. Även i Sverige börjar allt fler få upp ögonen för detta märke och anledningen till det är faktiskt en italienare, WP Lavori. WP Lavori startade i Bologna 1982 av affärsmannen Giuseppe Calori och hans dotter Cristina. Tre år senare blev WP Lavori agent för Woolrich. Framgången kom med introducerandet av Woolrich Parka, vilken Woolrich utvecklat lång innan märken som Canada Goose ens var påtänkta.