Manolo logotype

Valextra
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Valextra

Fredagsinspiration - Den gröna kavajen

Idag vill vi slå ett slag för den gröna kavajen. Lika fin i höst som vårutförande och en av de mest mångsidiga toner att matcha till övriga plagg. Vi tycker plagget gör sig allra bäst till en ljusblå skjorta, sandfärgade byxor och mörkblå accessoarer.

Garderobens hörnstenar - Weekendbagen

För en kortare storstadsweekend eller helg på landet är det få om ens något resealternativ som slår den klassiska weekendbagen. Med en storlek som utan problem går som handbagage på flyget och samtidigt rymmer 2-3 ombyten slår den plastiga kabinväskor med hästlängder.

10 x Portföljer

Det mest klassiska alternativet av väska för den välskräddade mannen är tveklöst Portföljen. I svart kalvskinn, brun alligator eller kanske slitstark kanvas; Portföljer kan se ut på många sätt. Vi har tittat närmare på marknaden och valt ut 10 favoriter i olika prisklasser.

Fredagsinspiration - Back in Black

När vi tittade igenom våra fredagsinspirationer insåg vi att det var väldigt längesen vi senaste presenterade något med innehåll av svart. Om detta beror på att sommarens sol och värme rimmar bättre med ljusa och starka färger eller vår barnsliga förtjusning för toner av brunt skinn låter vi vara osagt. Idag blir det ändring och fokus ligger på svarta accessoarer och skor som kompletteras med kalla toner av grått , blått och vitt. Sobert, enkelt och elegant.

9 x iPad-skydd

Sommaren och semestern börjar för många lida mot sitt slut. Om det tidigare inneburit att plocka fram portföljen och alla dokument till jobbet så väljer många idag den digitala vägen. En marknad som öppnat för en serie av stilsäkra skydd för alla tänkbara tekniska hjälpmedel.

Avskalade weekendbags

En stilren weekendbag är för många en livslång investering. Och tyvärr är det bara att konstatera att bra lädervaror kostar. För att ge lite inspiration i jakten på den perfekta väskan har Manolo i dagens artikel valt ut några av säsongens snyggaste modeller.

Stilkarta - Business Travel

Affärsresenärer dras stilmässigt med ett sällsynt dåligt rykte. Och i många fall är det inte helt obefogat att funktion står högt över stil. Samtidigt med smartare sydda plagg i moderna tyger behöver det inte längre vara en motsättning att vara välklädd även på resande fot.

Fredagsinspiration - Tredelat

Bland välklädda plagg är det få som kan mäta sig med den tredelade kostymen. Veckans fredagsinspiration utgår från en fantastisk version av Ermenegildo Zegna och hämtar inspiration från 50-talets nedtonade stilideal.

5 x iPad-fodral

Många har varit skeptiska till iPaden och huruvida den egentligen fyller något syfte. Det hindrar dock inte modetillverkare från att designa stilsäkra skydd till Apples läsplatta.

Fredagsinspiration: Höstrock

Det är tveklöst lite tidigt på säsongen för att plocka fram ullrocken. Men för den som skall köpa nytt gäller det att vara ute i god tid för att slippa se drömmodellen slututsåld. I veckans fredagsinspiration har manolo hittat sin favoritrock.

Look Sharp

Stilinspiration: Det har varit mycket casualbetonat mode på senaste. Dagens artikel fokuserar tvärtom på knivskarpt powermode. Kompromisslöst välklätt med finess.

Fredagsinspiration: A Single Man

Efter önskemål uppdaterar Manolo fredagsformatet veckans outfit för att sätta klädseln lite mer i ett sammanhang. Denna vecka är inspirationen hämtad från tidigt 60-tal och Tom Fords filmdebut A Single Man. En period som kännetecknas av rättfram funktionell stil med få utsmyckningar.

9 x korthållare

Onödigt stora plånböcker gör varken gott för din ekonomi eller kavajs innerfickor. Banta ner innehållet och satsa på stilfull korthållare. Här nio favoriter.

Avskalat svart

Vi brukar förespråka bruna lädervaror för att lädrets patina skall bli så tydligt som möjligt. Men när det kommer till accessoarer i superavskalat utförande är svart ett svårt att motstå. Här åtta favoriter.

Understated Luxury

Begreppet lyx har blivit kraftigt ifrågasatt senaste åren. Vräkiga logotyper har ersatts av genuin känsla och gedigen kvalité där inte alltid prislappen är det intressanta.

Modenytt 4/12

Tillskott: Göteborgsbutiken Fever lanserar efter 10 år som fysisk butik nu en webshop. Med märken som Commes Des Garcon Play, Maharishi, Julian Red, Our Legacy och Mackintosh erbjuder butiken ett utbud av såväl välkända som unika varumärken.