Manolo logotype

Valentino
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Valentino

Våren 2008: Detta ser vi fram emot

Det är skönt att vakna upp till ett nytt och fräscht år. Ett år med nya löften att bryta. Vid sidan av oanvända gymkort och trassliga förhållanden att reparera kan vi också se fram emot ett år med nytt mode. Nya märken, inspirationskällor och trender bidrar till att herrmodet befinner sig i en mycket positiv utveckling. Här ett litet urval vad som väntar.

The power of Double-Breasted

Få plagg är lika laddade med makt och status som den dubbelknäppta kavajen. Ett plagg som blivit synonymt med såväl 20-tals gangsters som 80-tals yuppies kräver dock en hel del av sin bärare. Vissa skulle nog dra det så långt och säga att det krävs en person med en viss dignitet för att ens kunna bära upp det, men det finns några tips för den som vill lyckas dubbelt upp.

Sjalslag till kavaj?

Under en lång tid har valet av kavajslag stått mellan det pinnsmala och det lite mer klassiska slaget. Nu på senare tid börjar dock utbudet att breddas en aning. Även om de 80-talets vingbreda kavajslagen känns helt ur tiden, blir bredare kavajslagen en allt vanligare syn. Ett kavajslag glöms dock ofta bort, sjalslaget. Det som kännetecknar sjalslaget är att kavajens slag och krage är sydda i ett stycke och att den, precis som namnet antyder, faller runt kavajen som en sjal.

Klädd för lyxyachten

Seglingsmodet är en återkommande fluga som kommer fram när vädret blir bättre. För den som vill vara totalt politiskt inkorrekt och hellre lägger krutet på en bensinslukande best framför att knyta knopar och trassla in sig i seglet är lyxyachten det enda rätta. Glöm seglingsstövlar och randiga t-shirts! En lyxyachtägare går i uppknäppt skjorta snofsigt runt på sitt ädelträdäck i svindyra mockaloafers och sidenscarfen runt halsen.