Manolo logotype

Vacheron-Constantin
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Vacheron-Constantin

Trotsa tidszonerna - 7 armbandsur för dig på resande fot

Idag blir det klockor och dagens inlägg skall handla om 7 spännande modeller av GMT, Dual Time eller Worldtimers. Dessa praktiska komplikationer tillåter bäraren att hålla koll på tiden i 2, 3 eller i vissa fall 36 olika tidszoner samtidigt. Vi har valt ut våra personliga favoriter ur denna jetset-kompatibla kategori.

Tid för svid - 7 klassiska kostymklockor

Många läsare är tillbaka från semestern vilket innebär att vi lämnar klockor med gummiband eller hög vattentäthet och fokuserar på något lite elegantare. Idag handlar det därför om sju klassiska kostymklockor i lite olika prisklass och utförande.

Fredagsinspiration - Peak Perfection

Idag blir det återigen lite formellare då vi tänkte lyfta fram den mörkblå kostymen med spetsiga slag. En klassiker med stor portion attityd och som gör sig extra bra i mörka nyanser. Här kombinerat med en krispig vit skjorta, chokladbruna oxfords och mörkgrön slips.

Lyxstålsport - Historien bakom en ikonisk kategori av klockor

När det kommer till klockor handlar det väldigt ofta om segment och modelltyper. Det finns pilotklockor, dykarklockor och inte minst kostymklockor som alla fyller olika kategorier och smak. Sen finns det en kategori som mer eller mindre grundades av klockhistoriens kanske mest kände formgivare; Gerald Genta. Vi talar om Lyxstålsport.

Fredagsinspiration - Klädkod Kavaj

Sommarens fester och bröllop kommer allt närmare och idag tänkte vi tolka en av de vanligaste klädkoderna för dessa tillställningar. Kavaj syftar, namnet till trots faktiskt till kostym men öppnar för något större tolkningsfrihet än Mörk Kostym när det kommer till nyans och mönster på såväl kostym, skjorta och skor. Vi har valt en mellangrå ullkostym, en diskret ljusblårandig skjorta och mörkt bruna skor.

Fredagsinspiration - Pitti Uomo 89

Nästa veckan öppnar Fortezza da Basso återigen dörrarna till den 89:e upplagan av herrmodemässan Pitti Uomo. Vi kommer som vanligt vara på plats för att bevaka såväl in- som utsidan av mässan och vad som komma skall för hösten 2016.

10 klassiska klockor till Smokingen

Idag tittar vi på en av de accessoarer som kan höja Smokingen till en ytterligare nivå. En elegant och avskalad smokingklocka är tillsammans med manschettknapparna en av få accessoarer som hör hemma tillsammans med mannens elegantaste plagg.

Fredagsinspiration - Tid för tweed

Höstens härligaste material (åtminstone om man frågar vår skribent Olof) är tveklöst tweed. Den grova ullväven var ursprungligen begränsad till jakt och landsbygden men kan idag utan problem bäras i storstaden. Kombinera med bruna skinnskor och accessoarer i murriga höstfärger.

Fredagsinspiration - Blått & Beige

Vad flanellbyxor är för hösten är tveklöst bomullschinos för våren. Kombinera med den manliga garderobens mest mångsidiga plagg; den blå blazern, vita skjortan och ett par lediga mockaskor. Addera en klassisk klocka och glasögonbågar så har ni en stil lika rätt nu som om 20 år.

Fredagsinspiration - Shades of Beige

Vi älskar toner av beige under vårmånaderna. En nyans som gör sig oförskämt bra till vitt och som i exklusiva material ger en sober och lyxig känsla till helheten. Ljust beige kavaj till benvita byxor och accessoarer i olika toner av nyansen minimerar pensionärskänslan och passar utmärkt till en begynnande solbränna.

Fredagsinspiration - Menswear 101

Idag låter vi oss inspireras av herrmodets hörnstenar. Den mörkblå kavajen, de grå ullbyxorna och de bruna skinnskorna är tidlösa klassiker. Kombinerat med en ljusblårandiga skjorta, vinröd slips och kontrasterande näsduk får klädseln ett balanserat och sobert intryck. Accessoarer som portfölj och klocka låter vi gå i samma chokladbruna ton som skorna för att ytterligare binda ihop helheten.

Fredagsinspiration - Back in Black

När vi tittade igenom våra fredagsinspirationer insåg vi att det var väldigt längesen vi senaste presenterade något med innehåll av svart. Om detta beror på att sommarens sol och värme rimmar bättre med ljusa och starka färger eller vår barnsliga förtjusning för toner av brunt skinn låter vi vara osagt. Idag blir det ändring och fokus ligger på svarta accessoarer och skor som kompletteras med kalla toner av grått , blått och vitt. Sobert, enkelt och elegant.

Årets klocknyheter 2014

Fokus på klockor har stadig takt ökat här på Manolo. Enligt oss är trots allt klockan en av de mest naturliga accessoarer och smycken en man kan bära och en självklarhet i den manliga stilen. Idag tänkte vi titta närmare på vilka nyheter som lanserats under årets två stora mässor. I januari gick SIHH av stapeln i Geneve och sen i April var det dags för Baselmässan.

5 x klassiska kostymur

Kläder och skor är vad som får största fokus här på Manolo men idag skall vi lyfta fram en av mannens elegantaste accessoarer och kanske enda erkända smycke; nämligen kostymklockan. Oavsett om man arbetar som affärsjurist, investmentbanker eller bara gillar den rena estetiken i en klassisk kostymklocka är det en av de mest tidlösa manliga accessoarer som finns.

Klockarmband del III - Gummi

De senaste årens stora favoritarmband både i sport- och kanske lite mer otippat även i kostymsegmentet är gummibandet. Ett material som inte bara skänker komfort och tålighet utan även en intressant stilkontrast.

Lyxstålsport del 1

Något av det hetaste just nu i klockvärlden är lyxsport – å ena sidan den tekniska fållan som representeras av exempelvis Hublot med innovativa lösningar, uppseendeväckande design och exotiska material men också genrens urfader; det då oxymorona lyxstålsporttemat från sjuttiotalet.

Kostymklockor del 2

Förra veckan tog vi upp de delar av kostymklockesfären som kan klassas som sparsmakade, återblickande och eleganta – den här veckan är det den andra stora strömningen i segmentet som står i fokus; det teknologiska, industriella och spektakulära.

Klocknyheter: SIHH del 2

I förra delen om Salon International de la Haute Horlogeri behandlades de riktigt stora släppen. Den stora klockmässan i Genève bjöd även på en rad intressanta nyheter från de mindre tillverkarna. Här är de lite mer eleganta och glammiga alternativen.

Klocktrend - Gummi

Efter att ha kikat på klocktrenderna gällande format går vi nu vidare med material. Ett som verkligen är i ropet och har varit så de senaste säsongerna är gummi. Liksom för skosulor fnyser många purister åt blotta tanken av gummi, medan andra varmt uppskattar både komforten, kontrasten och stöddigheten i materialet.

Racingklockor

Motorsporten har alltid varit en viktig inspirationskälla för klocktillverkare. Manolo har valt ut några favoriter som speglar stilen.

Vacheron Constantin Skeleton

För den som inte är en sann klockfantast är Vacheron Constantin kanske inget välkänt begrepp, men även ickekännare (som jag) kan bara uppleva ren njutning när man ser de detaljerade bilderna av deras urverk. Senast i raden i deras Skeleton-serie är Patrimony Traditionelle Skeleton Perpetual Calender. Ingen klocka som du eller jag har råd med, men titta kan man alltid.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our first Hong Kong Symposium – please...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Gaziano & Girling lanserar ny...

Läs mer

Hodinkee

Found: A Longines Retail Display Case...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen