Manolo logotype

uniqlo
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om uniqlo

10 x Kashmirtröjor

Att hösten snart är över oss igen må vara en deppig insikt men en positiv aspekt med detta säsongsbyte är att garderobens mjukaste tröjor åter kommer fram för användning. Kashmirtröjan är verkligen en hörnsten i den manliga garderoben, ett plagg som är lika användbart till kavaj som direkt mot huden en kylig vintermorgon.

Fredagsinspiration - Black Friday

Black Friday till ära skall vi bjuda på något så ovanligt som en helsvart inspiration. Vi återfinner smokingen men inte på ett konservativt sätt utan tillsammans med svart tunnstickad polotröja, boots och scarf för en sofistikerad och festlig klädsel som andas Roy Halston och Studio 54. Tänk struktur med en blandning av matta och blanka material för kontraster i samma färg.

Garderobens hörnstenar - Kashmirtröjan

En av härligaste inslagen i den manliga garderoben är i vår mening kashmirtröjan. Oavsett om man gillar en skräddad eller ledigare stil finns det definitivt något för alla. Alltifrån en supertunn kashmirpolo i samma ton som den mörka kostymen eller kanske en grövre ribbstickad crewneck över en oxfordskjorta och jeans på landet.

10 x kashmirmössor

Vi går in i den kallaste perioden av året och vad känns bättre än en mjuk och värmande kashmirmössa över hjässan. En produkt som i vår mening fungerar utmärkt även till kavaj och paletå under de kalla vintermånaderna. Kashmirmössan är lika mjuk som funktionell. Pga dess långa fibrer klarar den av stora temperaturförändringar och kan bäras i såväl plus- som minusgrader.

The Down Blazer

Ytterplaggen har senaste säsongerna gått mot kortare längder och smidigare utföranden. Ett av de kanske tydligaste och intressantaste exemplet på utvecklingen är den dunfodrade blazern.

Modenytt 12.08.09

Till alla anglofiler som misströstar över senaste tidens fokus på italienskt mode. Gänget bakom Savile Row-skräddaren Norton & Sons har väckt liv i anrika E.Tautz som bland annat tillverkat fritidskläder åt Winston Churchill och Edward VII.

Veckans Outfit nr 14

Veckans Outfit nr 8

Industribolaget skulle nog anse att veckans outfit är något för välkammad för att kategoriseras under begreppet Broken Preppy. Den ursprungliga tanken var dock att klädseln skulle bli något skrynkligare och mindre tillrättalagt. Kanske är det något bäraren får sköta?

Veckans Outfit - Summer Yuppie

Veckans Outfit tolkar begreppet preppy, där grått och beige möter färgstarka detaljer. En blandning mellan amerikansk yuppie och collegemode. En vilsen Gordon Gekko i sportigare utförande.

Veckans outfit: Brunt

Brunt är i stilsammanhang en klart underskattad färg. Faktum är att det är en väldigt förlåtande färg som i rätt mängder klär de allra flesta män. Långt ifrån lika stel som manchesterfrossande universitetsrävar och Killinggängets påhittade indiepopband Brown.

Kashmirmissbruk x 5

- I do not believe in God. I believe in cashmere, lär författaren tillika stilikonen Fran Lebowitz ha sagt. Kashmir kan tveklöst innebära en närmast religiös upplevelse. Därför tillber vi denna söndagskväll fem kashmirtröjor.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our Spring/Summer Top 10, 2019

Läs mer

Shoegazing

Bildspecial – Moscow Trunk Show

Läs mer

Hodinkee

A Week On The Wrist: The Rolex Explorer...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen