Manolo logotype

Truzzi
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Truzzi

Skjortinspiration: Randigt

Det kanske effektivaste sättet att uppdatera stilen är med en ny skjorta. I dagens artikel har vi tittat närmare på en riktig klassiker i skjortgarderoben, blåvit-randigt.

Inspiration - Den vita skjortan

Det blir inte så mycket elegantare än en vit skjorta. Krispigt stilfull är detta ikoniska plagg lika lämpat för den formella festen som för att höja stilgraden på vardagsklädseln.

Fredagsinspiration - Den marinblå kostymen

Det kan låta som en modeklyscha, men i fallet marinblå kostym är det verkligen sant - ingen garderob är komplett utan en. I veckans fredagsinspiration har vi utgått från en fantastisk diskret kritstrecksrandig från italienska Belvest till en mer businessbetonad klädsel.

Fredagsinspiration - Modern glencheck

Att klä sig tidlöst innebär inte nödvändigtvis att klä sig gammalmodigt. Bra design måste vara långsiktig och samtidigt relevant för en modern bärare. Något vi anammat i veckans fredagsinspiration som utgår från den klassiska glencheck-kavajen, men i ett uppdaterat utförande och i en sportigare kombination.

Smårutigt

Vi spinner vidare i ämnet mönster. Idag med fokus på skjortor och smårutiga varianter i synnerhet. Ett givet val i skjortgarderoben.

Soft Cutaway Collar

Efter att den värsta Sprezzatura-hetsen, där stil mäts i skjortkragens vidd, lagt sig börjar det bli dags att se cutaway-kragen ur ett betydligt nyktrare perspektiv. En kragtyp som är och förblir trots allt det för många självklara kragvalet.

Sommargarderoben - Rundhalsad pullover

När det kommer till stickat under kyligare sommarkvällar är det få plagg som slår en rundhalsad bomullspullver. Lika snygg över oxfordskjortan som virad runt halsen ovanför kavajen är detta en given klassiker med utpräglad marin känsla.

Bildinspiration: Cardigan och kavaj

För den som gillar en klädd känsla men samtidigt tycker att den tredelade kostymen ofta blir väl strikt är den stickade cardiganen oslagbar. Lika snygg till en tvådelad kostym som under uddablazern, skapar denna tröjtyp en snygg övergång mellan skjorta och byxlinning samtidigt som den ger bäraren en mer smickrande figur.

J.Lindeberg Flagshipstore (Stockholm)

Att J.Lindeberg är ett av Sveriges mest tongivande herrmodemärken är flaggskeppsbutiken på Biblioteksgatan i Stockholm ett tydligt bevis för. Vid sidan av märkets fulla kollektion bjuder butiken på en hel del specialsamarbeten som med italienska skjortproducenten Truzzi och brittiska skotillverkaren Alfred Sargent. Nytt för hösten är även ett mindre utbud av hattar från Barbisio. För den som är riktigt noga med snittet på skjortan och kostymen erbjuds måttsytt från två olika tillverkare

Om flanellbyxor

Bland byxmodeller för höst- och vintersäsongen har flanellbyxorna en given plats. Den ruggade ytan lämpar sig lika bra till uddablazern som kashmirtröjan. Manolo tipsar om hur du lyckas med modellen.

Hans Allde

Det är äntligen dags att köra igång butikskollen där vi kommer att lista Sveriges bästa stil- och modebutiker. Först ut i listan, som kommer att uppdateras kontinuerligt här under hösten, är en sann stilinstitution i Stockholm – Hans Allde.

Bildinspiration: Superlätta ytterplagg

När det kommer till regnrockar har britterna en unik ställning. Få plagg kommer alltid kännas så rätt som en äkta Mackintosh, Barbours oljerockar, en trenchcoat från Burberry eller Aquascutum. Autentiskt slitstarka kläder som håller i vått och torrt. Det finns bara ett problem – de väger bly.

Bildinspiration: Filthatt

Med ett utdöende hattkultur känns steget till de stilfullare huvudbonaderna ofta ganska främmande. Filthatten är ett utmärkt undantag som klär allt från Bertie Wooster till Pete Doherty. Manolo tipsar om du bäst bär upp den.

Att uppdatera skjortgarderoben

Ämnet har behandlats förr. Både med matematiska ekvationer och mer stilmässiga grepp som lösning på den perfekta skjortgarderoben. Och inför det nya året är jag övertygad om att många med mig funderar kring hur skjortgarderoben skall få sig ett lyft. Vilka delar behöver uppdateras och vad är det egentligen som saknas?

J.Lindeberg - Made to Measure

J.Lindebergs avdelning för måttsytt är ett tydligt bevis på varumärkets ompositionering mot ett mer sofistikerat stilideal. Borta är halvtrötta rockattribut och blaffiga logotyper. Nya J.Lindeberg rymmer napoliaxlar och Super 160-tyger från Loro Piana.

Casual Shirts

Om sommargarderoben har linneskjortor är lediga skjortor för vintern långt ifrån lika självklart. Kanske starkast förknippad med säsongen är flanellskjortor som snarare närmar sig tjocktröjor än ett alternativ till lediga skjortor för att bära under tröjan eller kavajen. Här, ett urval bland tvättade oxfordskvalitéer och ull-blandingar.

Bildinspiration: Dubbelknäppt

Elegant, välklädd och full med attityd. Efter att ha varit standardklädsel för övervintrade yuppies har den dubbelknäppta kavajen senaste säsongerna väckt nytt intresse. Men glöm trötta klubblazrar i säckig silhuett. Den dubbelknäppta kavajen skall sitta snortight.

Att vika näsduken

Bröstnäsduken har senaste säsongerna blivit en självklarhet i den manliga garderoben. En tacksam accessoar för att variera och sätta färg på klädseln. Men vilket är egentligen det bästa sättet att vika den? Manolo ger tre exempel för alla tänkbara tillfällen.

Höstchic

Bildinspiration: Höst- och vintersäsongen behöver vilket konstaterades redan igår inte innebära helgrått och svart. Låt lekfullheten prägla accessoarerna och bryt av de murriga färgerna med en kontrasterade halsduk eller ett par snygga glasögonbågar.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our first Hong Kong Symposium – please...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Gaziano & Girling lanserar ny...

Läs mer

Hodinkee

Found: A Longines Retail Display Case...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen