Manolo logotype

Tricker´s
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Tricker´s

Kvalitetsskor i mellanprisklassen

Förra veckan publicerade vi en text på det ack så populära ämnet instegsskor i kvalitetssegmentet. De märken vi redogjorde för är framförallt de som många män kommer i kontakt med när det första paret av kvalitetsskor skall inhandlas. Idag tänkte vi fortsätta genom att lyfta fram nio modeller av olika slag i nästa prisklass som är 3 000-5 600 kr, nivå som kanske är den mest vanligt förekommande och med störst utbud av randsydda kvalitetsskor.

Höstens 10 snyggaste snörkängor

För två veckor sedan tittade vi närmare på de lediga Chelsea bootsen. Idag är det dags för nästa klassiska modell för säsongen nämligen snörkängorna. En modell som beroende på detaljer, läst och material kan variera från mycket formell till ledigt avslappnad.

Tricker´s - Made To Order

Idag skall vi titta närmare på det brittiska skomärket Tricker´s och närmare bestämt deras Made to Order-tjänst där man som kund kan specialbeställa ett par skor i ett unikt och personligt utförande av såväl modell, färg, material och sula.

Butikskollen - Tweed Country Sports

Butikskollen går vidare och närmar sig sommaren. Idag tittar vi närmare på en av Stockholms om inte Sveriges mest unika butiker; nämligen Tweed Country Sport på Rörstrandsgatan 17 i Vasastan. Butiken präglas av en stor portion brittisk romantik och lär falla Manolos Anglofiler på läppen. Med ett spännande utbud av egna och erkända varumärken kombinerar Karl Oskar Källsner klassiskt brittiskt mode med personlig service.

Nyårsinspiration

Så här på upploppet av året 2013 vill vi passa på att ge er lite inspiration inför Le Grande Finale, nyårsafton. Det är något visst med denna kväll då gemene man klär upp sig och skålar i champagne. Vi kan inte garantera att festen blir den roligaste på hela året men vi kan garanterat med dagens inspiration hjälpa er en bit på vägen när det kommer till att i alla fall vara riktigt stiligt klädd.

Guide till fabriksbutiker i Northampton

Sist ut i raden av reportage från vårt besök i London tidigare denna höst kommer här en guide till fabriksbutiker i skometropolen Northampton. Denna stad ungefär en timme norr om London har kommit att bli synonym med brittisk skomakartradition. I den något ruffiga arbetarstaden finns i stort sett alla brittiska tillverkare av kvalitetsskor representerade. I anslutning till fabrikerna har de även så kallade fabriksbutiker som säljer skor till ett lägre pris. Det rör sig då allt som oftast av skor med något mindre fel på, provmodeller, utgångna modeller, eller specialbeställda skor som aldrig hämtats ut. Priserna och utbudet varierar men möjligheten att fynda är stor. För den riktigt intresserade finns även ett skomuseum i staden som är väl värt ett besök.

Shell cordovan – lädret som åldras med värdighet

Det går inte att komma ifrån att just inläggen om skor röner mycket stor uppskattning och aktivitet hos våra läsare. Dagens text på skotemat blir en genomgång av en av de absolut främst läderkvaliteterna för skotillverkning, Shell Cordovan.

Trickers for Nitty Gritty Burnished Chukka Boot

Utbudet av Chukka boots som inte är i brun mocka lämnar helt klart en hel del att önska. Perfekt till vårens intåg har Nitty Gritty tillsammans med brittiska Tricker's tagit fram en version i cognac-färgat kalvskinn som verkligen visare på chukka bootsen mångsidighet.

Vårens mockaskor

Att välja skor i mocka är ett effektivt sätt för att avdramatisera stilen. För våren är materialet extra snyggt till såväl tunna loafers som robustare snörskor. Manolo har valt ut sina favoriter för säsongen.

The Prince Albert Slippers

Det har blivit dags att på allvar ta sig ur julmatskoman och blicka framåt mot nya året. För att fira in 2013 på bästa sätt gäller det att ha eleganta skor på fötterna. I dagens artikel har Manolo därför gjort en djupdykning i den klassiska slippern.

Vinterns chukka-boots

Det börjar bli hög tid att snöra på sig lite robustare vinterskor. Ett av de kanske allra mest användningsbara och mångfacetterade skoalternativen är ett par chukka boots. Manolo har tittat närmare på några av de lite grövre exemplen.

Samarbeten, Made in Britain

Modesamarbeten och CO-branding har blivit ett väl vedertaget grepp inom modevärlden. I många fall med varierande resultat. Men när märkena tillför varandra något kan ett designsamarbete skapa den perfekta mixen mellan form och hantverk. I dagens artikel har Manolo valt ut några av de allra mest spännande samarbetena från de brittiska öarna.

Skor för vintern 2012

För några veckor sedan behandlade vi ämnet eleganta snörkängor. I dagens artikel tänkte vi göra viss avkall på finess för att istället fokusera på slitstyrka och hållbarhet. Här är några av vinterns slitvargar till skodon.

Försmak höstens skor 2012

Scotchgrain-skinn, commandosula och stormrand Höstsäsongen närmar sig med stormsteg. Med det börjar det bli hög tid att se över skogarderoben. För att ge vägledning har Manolo valt ut nio skomodeller som verkligen höjer stilnivån under årets gråkalla månader.

Trickers X Kafka Long Wing

Höstsäsongen innebär brogues. Ett av säsongens snyggaste par kommer från Tricker's som tillsammans med brittiska webshopen Kafka tagit fram en riktigt elegant tolkning.

Sommarens mockaskor

Lätta loafers och mockasiner i all ära. Ett betydligt mångsidigare och mindre ömtåligare skoalternativ för sommaren är de lättare mockaskorna. Manolo har tittat närmare på några av säsongens snyggaste versioner.

Skoklassikerna - Tricker's Bourton

Få modeller definierar senaste årens skomode som veckans skoklassiker. En klumpig och stadig wingtip som ursprungligen utvecklades för att trampa lera på den brittiska landsbygden, men som idag bärs av stilmedvetna män i korta byxor. Tricker's Bourton.

Höstens skor - Wingtips

För varma brogues-anhängarna wingtipsen är en självklar modell i skogarderoben. Den vingformade tån ger ett välklätt intryck som beroende på läst, skinn och sula kan gå från slimmad businessko till robust höstkänga. I dagens artikel har Manolo tagit en närmare titt på de lite elegantare alternativen.

Trickers Henry Chelsea Boots

Tricker´s har efter samarbeten med bland Junya Watanabe gjort en enorm resa senaste åren. Från att vara en halvmossig brittisk skotillverkare till att bli hett villebråd och kult bland en mer modemedveten målgrupp. Bland Northampton-tillverkarens många modeller framhålls ofta klumpbroguesen Bourton som märkets allra mest karaktäristiska. Ett minst lika bra val för höstsäsongen är dock Tricker´s chelsea boots, Henry.

Höstskor - Derbys

Klumpig och osexig eller avskalat elegant. Efter brogue-skornas dominans senaste åren börjar den klassiska släta derbyn åter komma på tapeten. En robust modell som kanske främst attraherar en funktionellt lagd bärare, men som till rätt klädsel kan bli ett stilmedvetet skoval.

Försmak höstskorna 2011

Vi har senaste veckorna börjat snegla lite mot höstsäsongens kläder. Dock kvarstår garderobens viktigaste del, skorna. I dagens artikel tipsar vi därför om sex lite ledigare skomodeller som verkligen höjer stilnivån i höst.

The Tanned Wingtip

När det kommer till ljusare läderskor är det många som ryggar tillbaka lite. Går det verkligen att bära i svenskt klimat och till annat än en benvit linnekostym? I dagens artikel slår Manolo ett slag för de cognacsbruna wingtipsen.

Tweed Country Sports

Stockholms anglofiler har fått ett nytt utflyktsmål, Tweed Country Sports på Rörstrandsgatan. Som agentur för en rad brittiska märken, bland annat Tricker's och William Lockie, bjuder butiken på allt från kavajer i handvävd Donegal tweed till klassiska jaktbreeks och randsydda country brogues. Många av märkena är butiken ensamma om att saluföra i Sverige.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our first Hong Kong Symposium – please...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Gaziano & Girling lanserar ny...

Läs mer

Hodinkee

Found: A Longines Retail Display Case...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen