Manolo logotype

tretorn
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om tretorn

10 x vårskor / Tennisskor

Ledig, stilfull och enkel form. Tennisskorna gör sig lika bra på som utanför planen. Manolo ger er tio snygga modeller.

Veckans Outfit - Midsommar

Midsommar är knappast förknippat som någon större stilmässig högtid. Snarare då fylleslag och taskigt väder. Vädret går visserligen inte att kontrollera, men att upprätthålla stil och finess borde vara högsta prioritet. Här i form av en något sportigare stil för att dagens alla aktiviteter.

Fråga Manolo: Gummistövlar

Hej, Kom för ett par dagar sedan på att jag behöver ett par gummistövlar. Är ju både praktiskt och kan förhoppningsvis också vara ganska snyggt. Mina efterforskningar har dock inte uppbringat så mycket av värde, så jag tänkte att detta är ju ett ypperligt tillfälle att fråga Manolo. Det jag letar efter är ett par färgglada stövlar; Den bild jag har i huvudet är något i stil med Paul Smiths logga, härligt färggrant i alla fall. Vore trevligt om ni har några tips att dela med er av! /Erik

Åtta svenskar i Köpenhamn

Modemässan i Köpenhamn avslutades i dag och bland utställarna på de båda mässorna återfanns många svenskar. Förutom besökande inköpare och media från Sverige syntes alla de stora märkena i mässmontrarna, bortsett från Whyred, som vi med andra ord får återkomma till. Manolo ägnade en stor del av tiden åt att se vad de stora – och de lite mindre – varumärkena levererar ut i butik tidigt i vår. Åtta märken fann vi anledning att titta lite närmare på under vinjetten "Åtta svenskar i Köpenhamn".

Bakgrund: Tretorn

1891 grundade en Helsingborgare vid namn Henry Dunker ett företag som fram till idag kanske varit mest känt som tillverkare av gummistövlar. Att använda gummi som råmaterial i tillverkningen var långt ifrån vedertaget och Tretorn var något av en föregångare i sin bransch. 1902 drog man igång tillverkning av tennisbollar, en verksamhet som man än idag bedriver med stor framgång.

Fem par skor för våren

Skor är ett ämne vi kanske inte belyst tillräckligt mycket i vår här på Manolo. Det är ett intressant ämne, och enligt många det "plagg", tillsammans med klockan, som är värt att lägga lite mer pengar på. Vi tog en vända på stan och skrapade ihop fem olika modeller. Tretorn från 60-talet, 300 kronor Broadway and Sons Inne på secondhand-butiken Broadway and Sons kan man hitta mycket som inte går att hitta någon annan stans. Mycket lädervaror som skinnjackor och cowboy-boots, skjortor, rockar, you name it. Ägaren till butiken råkade komma över ett helt lager med gamla, oanvända, Tretorndojjor från 1966.

Klädd för Cricket

Sport har alltid inspirerat modet. Förra året blev hästpolo den verkliga trendsättaren . Nu när polopikeér från La Martina och Hackett börjar bli lite uttjatat vill jag slå ett slag för en annan sport, cricket. En cricketspelares helvita och enkla klädsel är väldigt talande för mycket av dagens mode. Här kommer lite inspiration.

Fotriktigt i sommar

Sommarrean har precis börjat och än är det inte försent att plocka upp ett par snygga skor att glänsa med i solen. Överlag är det vitt som gäller, men ni behöver inte hålla er till det om ni inte hittar en särskilt snygg modell (Adidas lasergraverade Gazelle är en favorit - och Oki-Ni-versionen är ännu lite snyggare). Det finns många schyssta skor i många schyssta färger, och nedan har vi plockat lite ur sommarens urval. Gul-gröna Visvim Hockney är ett bra exempel på en uppdaterad seglarsko. Hybrid mellan en klassisk skinnsko och en sneaker i off white, från Rizzo.