Manolo logotype

Topman
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Topman

Modenytt & läsvärt

Lyckat designsamarbete: I skuggan av hysterin kring H&M:s samarbete med Commes des Garçons släpper brittiska klädkedjan Topman ett annat mycket lovande samarbeta med Londondesignern Antony Price. Price som bland annat gjort sig känd för att annat ha designat kläder åt Rolling Stones och David Bowie har senaste åren främst ägnat sig åt att Haute Couture.

Vinterlängtan

Vi fortsätter att värna om det enkla och avskalade. Idag tre tips för hur halsduken, handskarna och huvudbonaden kan kombineras.

Veckans outfit – Drömmen om Floda

Från grovstickade slipsar och linnekavajer till funktionella regnjackor och t-shirtkultur. Denna veckas outfit lämnar den sydeuropeiska stilen som tidigare varit den främsta inspirationskällan till förmån för en betydligt yngre stil. En resa från Florens till Floda.

Shorts x 9

Det skall villigt erkännas. Antalet som misslyckas med shorts är betydligt fler än de som faktiskt kommer undan med dem. En nykter inställning till shorts är därför fundemental. Hur skönt det än må vara finns det tillfällen då shorts aldrig ens skall komma på tanke.

Färgstarkt

Färg är en stark trend till våren. Vare sig det rör sig om byxor, skor eller kavajer är gult, koboltblått och klarrött ett vanligt förekommande inslag. Istället för att bestämma vilken färg som är värd att satsa på har vi valt att blanda.

Veckans Outfit – Safari

En säkert återkommande trend varje vårsäsong är safaristilen. Inte bara är stilen praktisk och tacksam för alla kroppstyper, utan den lämnar även stort utrymme för egna tolkningar. För ingen vill se ut som en karbonkopia av modemagasinens fotosessioner.

Vårjackor x 9

Efter månader i tunga yllerockar börjar det bli dags att ta på sig vårjackan. Flera butiker har äntligen röjt undan resterna från rean för att fylla sitt sortiment med vårens nya jackor. Nu återstår bara att välja modell.

Veckans Outfit – Budget

En veckans outfit lämpad för en mindre plånbok har länge efterfrågats. Målet för denna vecka var därför en totalkostnad på max 2000 kr. Något som uppfylldes med råge. Med frakt borträknat hamnade slutnotan för denna sportiga kombination på 1656 kr.

Beteendemönster solglasögon

Att välja solglasögon är absolut ingen lek. Till skillnad från vanliga glasögon svänger modet för solglasögon i rasande tempo. Vårens måste blir höstens allra största stilmiss. Därför gäller det att utveckla ett beteendemönster för att välja solglasögon. Vi ger er tre.

Veckans Outfit: Dagen efter

Om tre dagar är det nyårsafton. Dagen efter är det tisdag. En dag som ofta glöms bort i hysterien kring nyårsfirandet. Att gå in det nya året dåligt klädd vore dock en sällsynt dålig start. Därför skall veckans outfit förhoppningsvis inspirera till en snyggare dag efter allt firande.

Veckans outfit: Brunt

Brunt är i stilsammanhang en klart underskattad färg. Faktum är att det är en väldigt förlåtande färg som i rätt mängder klär de allra flesta män. Långt ifrån lika stel som manchesterfrossande universitetsrävar och Killinggängets påhittade indiepopband Brown.

Handskas med läder

Vid sidan av läderkängor och kashmirhalsduken är ett par läderhandskar ett klassiskt inslag i den moderna mannens garderob. Många drar sig från att lägga allt för mycket pengar i ett par då de har en tendens har försvinna på fester och i all stress. Ett bra par är dock en god investering som håller i flera år. Hur skall man då matcha handskarna?

Veckans outfit

Denna veckas bidrag till vår artikelserie kan knappast klassas som en av de färggladaste kreationerna. Snarare tre och en halv nyanser av brun. En sober bas lämnar dock mer utrymme åt de färgklickar som faktiskt finns. Inspirationen kommer främst från den franska stilen. Klassiskt, men med lite attityd och rock'n roll.

Veckans Outfit

Denna vecka bjuder vi på en klädsel där grått utgör basen. I höst har det pratats mycket om accentfärger, vilket absolut kan liva upp i övrigt ganska sobra kläder. Ibland kan det dock vara skönt att följa råden från den grå eminensen och skippa starka kontraster till förmån för uteslutande jordnära färger.

Fyra billiga par för sommarvärmen

Förra veckan presenterade vi ett ganska kontroversiellt ämne här på Manolo.se - shorts. Fem par shorts i varierande modeller, närmare bestämt. I kommentarfältet gick meningarna isär. Somliga menade att shorts definitivt inte bör bäras i stan av vuxna människor, medan andra såg det som ett skönt substitut till långbyxor när temperaturen börjar stiga. Hur som helst är shorts ett hett diskussionsämne, därför har vi på Manolo.se tagit tillfället i akt att göra en statistisk undersökning vad gäller användandet av, och inställningen till, shorts. Gör din röst hörd här till höger! Förra veckans shorts var relativt dyra, så därför vill vi idag bjuda på fyra budgetvarianter.

Vårkoll Göteborg (del 2)

I takt med att soldagarna blir fler och fler får butikerna in sina vårvaror. Vi följer upp vår vårkoll i Göteborg med de resterande butikernas sortiment. bilden bredvid: Skor från Hudson (Bobby Dazzler): 1199 kronor, 1299 kronor, 899 kronor, 1199 kronor

Fred Perry samarbetar igen

Tidigare har det brittiska sportmärket Fred Perry, som mest är förknippat med sina klassiska pikéer, gjort kollektioner tillsammans med Comme des Garcons och WoodWood. Nu i höst har man ett nytt projekt på gång - Blank Canvas. Det är tänkt att olika brittiska designers, både oetablerade och etablerade, ska få ta sig an märket och göra sina versioner av Fred Perrys klassiska plagg. Det låter lite som Lacostes projekt som vi tidigare skrivit om.

I love Rock ‘n’ wool

Sommaren håller på att lämna över stafettpinnen till hösten. Så det är hög tid att tänka på refrängen och börja rusta för minusgrader. För nu går det väldigt snabbt tills det är vinterns tur att göra entré. Och när den tiden är kommen behöver du - om du vill undvika köldskador- investera några surt förvärvade slantar i ett värmebevarande ytterplagg. Föreställer den första bilden som dyker upp i ditt huvud en michelindunjacka eller en parkas vars namn för tankarna till en fågel som vid det här laget borde vara utrotningshotad? Nej, jag tänkte väl det. Investera istället i en snygg rock, helst i ylle, för att bibehålla stilen. Och värmen. En yllerock är faktiskt mer flexibel än man kan tro. Det beror i och för sig på vilken variant man väljer, men de flesta går att kombineras med både jeans och cardigan, såväl som kostym.