Manolo logotype

Tombolini
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Tombolini

Butikskollen - Jupiter Hornsgatan

Idag är Butikskollen tillbaka och idag tar vi oss till Södermalm i Stockholm och närmare bestämt Jupiter på Hornsgatan. En butik med avslappnad känsla, utmärkt service och imponerande utbud. Avslappnade val i form av jeans, sneakers och funktionsplagg kombineras med italiensk konfektion. Med varumärken som Lardini, L.B.M, Tombolini och Buttero visar man på inte bara ett brett utbud men även stor fingertoppskänsla.

Tombolini våren 2014

Vintern ligger över oss och sommarkostymer känns avlägset men planeringen för vårens inköp startar tidigt. Nästa varumärke ut i bevakningen av vårens kollektioner är italienska Tombolini. Företaget är ett av flera i medelprisklassen runt 6000-8000kr för en kostym med aktörer som Boglioli, Lardini, Lubiam och Cantarelli. Tombolini har för våren fokuserat på temat "Zero Gravity" bestående av lättviktstyger för kavaj och kostym.

Våren med Tombolini

Boglioli, Lardini och Lubiam. Det finns en uppsjö av italienska firmor som alla behärskar konsten att tillverka mjuka okonstruerade kavajer och kostymer. I dagens artikel tänkte fokusera på i sammanhanget mindre namnkunniga Tombolini.

Vårens blazer

Ofodrat, hopsack och pärlemorknappar. Manolo har spanat in vårsäsongens blazers.

Om skepparkavajen

Välklätt uniformell med sportig känsla. Även om skepparkavajen knappast upplever någon storhetsperiod i rådande modebild har den sin trogna skara anhängare. Ett klassiskt ytterplagg med en given plats i garderoben.

Pinstriped

En symbol för den klassiska businessviden. Kritstrecksrandigt är ett ständigt aktuellt mönster som ger bäraren såväl pondus som ett slankare intryck. Men vad är egentligen skillnaden mellan chalk- och pinstripe?

Soft Structured

Kavajen som synonym till stelt kontorsmode är ett minne blott. Följsamma konstruktioner, lediga material och inte minst mjuka axlar gör kavajen till ett idag lika avslappnat som elegant plagg.

Försmak av hösten

Det finns många argument för att inte spendera hela sin årsbudget under sommarrean. Här är tre starka som får dig att vilja spara pengarna till höstgarderoben.

Weekend wear

Hoppet om ordentlig sommarvärme är tänt och den klart romantiserade bilden av semesterklädseln väcktes plötsligt till liv. För att ytterligare stärka suget efter den perfekta sommarstilen tillägnas denna lördag ren inspiration.

Italienskt vårmode II

Vi trotsar snön för att fortsätta inspireras av de italienska modehusen. Denna vecka med klassiska Tombolini och Luciano Barbera samt något yngre mode från Seventy.

Inspiration Vårjackor

Våren innebär inte bara ofodrade kavajer och lätta ytterrockar. Många ser fram emot att kunna ta fram garderobens lätta vårjackor. Och för de som står i valet inför att köpa en jacka för kommande säsong följer har lite inspiration.

Inspiration uddakavajer 2.0

Det efterfrågades inspiration för uddakavajer i föregående inlägg. Och i rådande övergångsperiod där butikerna rear ut höstens kavajer och väntar på vårens är det onekligen svårt att hitta rätt. Även om vi kommer att återkomma till ämnet senare i vår följer här lite inspiration för att förenkla.

Stillöften

- Unna sig själv välkläddhet. Lätta konstruktioner och tåliga material avdramatiserar kostymen för att med glädje kunna bära plagget till vardags.

Inspiration Höstkavaj

Form: Våren och sommarens tydliga fokus på lediga kavajer fortsätter. Silhutten med naturligt fallande axlar och smal midja är tacksam att bära på ett avslappnat sätt. Ännu ledigare blir det med ofodrade modeller och utanpåliggande fickor.

Topp 10 Stilsäkerhet

1. Synlig skjortmanschett (Tombolini)

Följsamhet

Stil föds ur självklarhet. En fullständigt naturligt och närmast nonchalant enkel känsla, omöjligt att kompromissa med. Enkelheten kan dock bedra för utan följsamhet är vi helt borttappade.

Grått och vitt

Djärva färgkombinationer i all ära. Det finns dagar då ingen vill behöva uppfinna hjulet genom sin klädsel. Dagar då det enkla är ens räddning. Ett alternativ av många är grått och vitt.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our Spring/Summer Top 10, 2019

Läs mer

Shoegazing

Bildspecial – Moscow Trunk Show

Läs mer

Hodinkee

A Week On The Wrist: The Rolex Explorer...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen