Manolo logotype

tom-ford
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om tom-ford

Manolos guide till Smoking

Vad passar bättre så här dagen före nyårsafton än en djupdykning i den manliga garderobens elegantaste plagg; Smokingen. Ett plagg sexigare än fracken och festligare än kostymen som vi uppmanar alla män att bära åtminstone en gång i livet. Men vad är det då som gäller när det kommer till smoking? I dagens inlägg kommer vi gå igenom de olika alternativ som finns samt inspirera i form av diverse ikoniska bärare.

Tom Ford våren 2014

Då var vi tillbaka efter en uppskattad påskledighet präglad av god mat, mycket vila och trevligt umgänge. Idag drar vi igång med nästa bevakning från vårens nyheter. Det är herrmodets kanske mest inflytelserika designer de senaste 5 åren, en man som mer eller mindre klätt varenda stjärna i Hollywood och burit stort ansvar för de breda slagens återtåg till rampljuset. Vi talar förstås om Tom Ford och vi har tittat närmare på vårens kollektion.

Vårens solglasögon 2012

Kraftiga plastbågar eller diskreta metallditon. Även om soltimmarna senaste veckorna varit väldigt lätträknade börjar det bli hög tid att välja solglasögon för säsongen. Manolo har valt ut sina favoriter för säsongen.

Varma höstdofter

Förhoppningsvis återstår flera sköna sommarveckor med sol och uteservering. Samtidigt börjar det bli dags att se över doftgarderoben inför höstens svalare dagar. Doftexperten Mattias Keresztesi har valt ut ett axplock av varma och kryddigare parfymer som gör sig särskilt väl under höstmånaderna.

Sommarens solglasögon

Solen har på allvar gjort entré för säsongen. För den som ännu inte plockat fram sina solglasögon börjar det bli hög tid.

Dofttips för våren

Vårsäsongen innebär inte bara svala chinos och ofodrade kavajer. Även doftgarderoben bör få sig en rejäl genomgång. Och gör att ge lite inspiration har Manolo i dagens artikel valt ut nio parfymtips.

Försmak, vårens solglasögon 2011

Få accessoarer väcker sådana vårkänslor som solglasögonen. Men att hitta en modell man gillar som dessutom passar sin egen ansiktsform är långt ifrån enkelt. För att ge lite inspiration i letandet har Manolo därför valt ut tio favoriter.

Nio parfymtips för vinterkylan

Vinterkylan öppnar för riktigt kraftfulla dofter med toner av läder, trä och starka kryddor. För att ge lite inspiration i parfymvalet har Manolo valt ut nio dofttips för säsongen.

Bågar för hösten

Markerade plastbågar eller diskreta metallditon. Det är sällan helt lätt att hitta rätt bland alla glasögon. För att ge lite inspiration kommer här ett urval av såväl superklassiska bågar som något mer udda modeller.

5 x sommardofter

Den ofodrade linnekostymen, de lätta mockasinerna och sköldpaddsmönstrade solglasögonen kräver en svalkande sommardoft. Manolo har valt ut fem favoriter.

Fredagsinspiration: Summer Dandy

Fredagsinspirationen hämtar inspiration från vår tids stora Dandys med Lapo Elkann och Tom Ford i spetsen. Här ett något mer sommarbetonat utförande.

25 x solglasögon

Det kommer många förfrågningar om solglasögon. För att ge lite inspiration åt den som går i tankar om att köpa ett par har Manolo valt ut 25 modeller.

Försmak, Solglasögon

Få vårtecken är lika säkra som solglasögonen. För er som tänkt investera i ett nytt par för säsongen har manolo valt ut åtta snygga bågar.

Glasögonfrossa

Det var länge sedan ämnet glasögon behandlades här på Manolo. Därför bjuder dagens artikel på tio stilfulla bågar. Från excentriska arkitektbågar till diskreta businessglasögon.

Manolo minns 00-talet

Om några timmar firar vi in ett nytt årtioende. Men innan det låt oss blicka tillbaka på de tio gångna åren. Vilka trender har gjort ett avtryck och vad följer med oss in i 2010?

Bespectacled

Bejaka ditt synfel. Svarta bågar ramar in ansiktet och gör samtidigt glasögons form extra framträdande. Här sju favoriter.

Höstens doftfavoriter

I takt med att löven gulnar och temperaturen faller är det dags byta parfym. Det kyliga vädret bjuder in till rikare variation med tyngre, träiga och orientaliska dofter. Manolos doftexpert Mattias Keresztesi har bland dofthusens klassiker och säsongens nyheter valt ut fem favoriter.

Modenytt 27.08.09

Det har stormat friskt kring Aquascutums ägarförhållanden. Höstkollektionerna visar dock inga tendenser på att det skulle ha skadat märkets design. Kollektionen LTD står för ett modernt stilrent formspråk med tydliga silhuetter, medan Aquascutum London (på bilderna) håller fast vid märkets klassiska devis, Understated British Elegance.

Stilkarta 22.06.09

Safari är en ständigt återkommande inspirationskälla för vårsäsongen. Här de nio snyggaste plaggen och accessoarerna för stilen.

Veckans Outfit nr 17

Veckans outfit står i klart kontrast till förra veckans färgexplosion. Denna vecka råder tvärtom sober lyx där materialen ges största möjliga utrymme. Inte sällan är det enkla även de mest uttrycksfulla.

The White Blazer

Argumenten för att välja en helvit blazer är lätträknade. Lika svår att bära som att kombinera med övriga garderoben, klart begränsade användningstillfällen, opraktisk och krävande. Det skulle vara just för att det inte finns några vettiga argument då.

Nätkoll 16.04.09

Det har blivit dags att sondera bland nätbutikernas enorma utbud. Denna vecka med fokus på ledig semesterstil.

Klä upp / Klä ner

Det pratas ofta om vikten att klä ner en viss stil eller ett plagg. Att vara välklädd, men samtidigt inte överklädd. Klädseln skall vara stilfull, men inte för elegant. På många sätt är denna mentalitet klart missvisande. För varför inte vända på inställningen och istället klä upp vår vardagsklädsel?

10 x Solglasögon

Det börjar på allvar bli dags att leta efter solglasögon. Inte sällan kommer våren överraskande fort och att då stå utan skydd i solen är ingen roligt upplevelse. För att ge lite inspiration har manolo valt ut tio olika bågar.

Unconstructed

Det finns något väldigt tilltalande med ofodrat herrmode. Inga tillkrånglade stygn eller överflödiga detaljer utan ärlig enkelhet för att stärka bärarens känsla. Det kan framstå som simpelt, men sanningen är göra det enkla ofta kräver den skickligaste.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Leffot

Alden pre-orders now available!

Läs mer

Permanent Style

David Gale at Hilditch & Key

Läs mer

Shoegazing

Reportage – Italigente for Shoegazing

Läs mer

Hodinkee

Hands On: A Critical Comparison Of The...

Läs mer

The Armoury Lightbox

xrxxxx:Blue. From formal to casual to...

Läs mer
Från Instagram

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen