Manolo logotype

Thomas-Pink
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Thomas-Pink

Veckans Outfit nr 24

Veckans outfit inspirerar denna fredag till en något festligare stil. En enkel färgskala som aldrig blir fel. Elegant välklätt utan att vara övermatchat.

Linneskjortan

För många vårens och sommaren kanske självklaraste plagg. Andra avskyr plaggets sladdriga känsla. Linneskjortan har både hängivna anhängare och starkt ogillande. Manolo ger er tipsen för att lyckas med detta plagg.

Fråga Manolo: Köpa skjortor på nätet?

Hej! Jag sitter och ska köpa min en skjorta över nätet för första gången och måste medge att jag är lite nervös. Det är trots allt lite pengar det rör sig om. Så jag undrar om ni som är lite mer erfarna kan dela med er av lite info rörande lite funderingar om skjortor som jag har? Ska troligen köpa en från Shopthefinest och då en Barba Napoli eller en från Thomas Pink eller Hilditch & key och undrar då om det är några större skillnader mellan dessa märken rent kvalitetsmässigt och isåfall vad?

Inspiration skjortor

Mannens i alla lägen bästa vän. Ständigt tacksam att bära. Alltid snygg. Även om skjortgarderoben sällan behöver genomgå en totaltransformering är den viktigt att se över inför varje säsong för att eventuellt komplettera med nya skönheter.

Veckans Outfit – Shorts och Kavaj

På modevisningarna är kavaj och shorts en vanlig syn. Som 196 cm med oproportionerligt långa ben är denna kombination långt ifrån lika självklar. Det finns dock personer som bär upp kavaj och shorts på ett mycket övertygande sätt, vilket ibland får en fundera över att på allvar försöka sig på denna sartoriala miss match.

Veckans outfit: Vår

Vi fortsätter vår längtan till våren och låter även veckans outfit inspireras av denna årstid. Grunden består av mörkblå blazer och ljusa chinos vilket enkelt kan kombineras mot det dressade såväl som något lite ledigare. Byt ut skorna mot tygskor eller ljusa mockaloafers så skiftar klädseln helt skepnad från väldigt sofistikerat till något ungdomligare.

Veckans Outfit: Akademisk Dandy

Denna vecka möter den excentriska dandyn den reserverade universitetsvärlden. Två ytterligheter kan tyckas. Mode handlar dock till stor del om att ifrågasätta det konventionella. För det är oerhört tacksamt att bryta upp det strikta modet med lite färg och humor.

Veckans Outfit

Många anser den brittiska godsherrelooken vara död. Visst, det går att förbjuda rävjakt och skriva ner Andres Lokko, men stilen den består. Det är dock en stil som kräver både hängivenhet och tid. Det är lätt att tappa greppet och överkonsumera excentriska bröstnäsdukar och färgglada kontrastbyxor. Först efter att ha byggt upp en bas med välsittande kavajer, byxor och skor är anglofilen redo att addera paisleymönster.

Veckans outfit: Hösttema

Veckans outfit fokuserar dena vecka på höstmodet. Outfiten är främst lämpad för den tidiga delen av hösten då ytterrocken fortfarande är för varm, men vädret ändå kräver lite påpälsning. Överlag är den en väldigt klassisk och dressad kombination. Långt ifrån Rodeohipp, men samtidigt långt ifrån mossig.

Klä ner kostymen

Att bära en kostym ger en speciell känsla. Ändå används kostymen uteslutande som en uniform på jobbet eller vid högtidligare tillfällen Varför vågar inte flera bära kostym till vardags, när de flesta är medvetna om att en enhetlig kostym är mannens mest förlåtande och stiliga plagg? Många skulle nog säga att risken att känna sig för uppklädd gör att kostymen ofta får samla damm i garderoben. Det går dock att klä ner sin kostym.

Veckans Outfit

Om förra veckans outfit var avslappnad och ledig är denna veckas kombination lite mer uppklädd. För även om det i flera år pratats om att modet går mot det dressade lever kostymen fortfarande en skymd tillvaro i gatumodet. Många ser en enhetlig kostym som alldeles för uppklätt och gammalmodigt. Det går dock alldeles utmärkt att bära en kostym på ett stilfullt och samtidigt avslappnat sätt.

Fem sköna sommarskjortor

Skjortor är utan tvekan mannens bästa vän i garderoben. Rådet för den som är totalt ointresserad av mode är därför absolut att satsa på snygga skjortor. För hur snygga pikéer och t-shirts än må vara så är en skjorta alltid en skjorta. Här följer fem tips på snygga sommarskjortor. Thomas Pink (120 Euro) – Elegant skjorta från brittiska Thomas Pink med roliga detaljer. Skjortan är särskilt lämpad för mannen på resande fot med gömda fickor för pass och kreditkort. Tyget i two-fold bomull gör att skjortan inte skrynklar sig så lätt.

Klädd i vitt

Efter lördagens lovord för färg och mönster följer här artikeln om färgen vit. En färg som i modesammanhang är både busenkel och genomkomplex att hantera. Ljusa och speciellt vita plagg är långt ifrån förlåtande för kroppsliga skavanker. En vit kavaj ställer väldigt höga krav på passformen, även om det naturligtvis är viktigt för alla färger. Lägg där till hur förlåtande vita plagg är mot till exempel rödvin eller brännboll i parken.

Klädd för Safari

En av vårens stora trender spås bli safaritrenden. Manolo har därför tagit fram lite plagg som skall inspirera till en dag på savannen. Barbour International Jacket (ca 3500 kr) - Det sägs att en Barbourjacka räddat livet på en jägare som blivit attackerad av lejon. Huruvida detta är sant eller ej låter vi vara osagt. Att Barbour gör oförskämt snygga jackor ligger dock utom allt tvivel.

Stockholms Savile Row

Savile Row är i modesammanhang en magisk plats. Längst denna gata huserar anrika skräddare som syr världens främsta kostymer. I februari 2005 slogs portarna upp till Sveriges egen Savile Row på Linnégatan i Stockholm. Butiken som bär namnet efter denna anrika gata har nu flyttat till Sturegatan och strävar efter att bli en självklar plats för Stockholms alla anglofiler.

Shoppa skjortor på Jermyn Street

Världens paradis för skjortor heter Jermyn Street. Längs denna institution för brittisk stil när den är som allra bäst finns alla respektabla skjortmakare representerade. Nu behöver du dock inte längre ta flyget till London för att uppleva atmosfären. Manolo tipsar om de bästa online-länkarna!