Manolo logotype

thom-browne
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om thom-browne

Runda bågar - 8 sommarfavoriter

Vi har bevakat sommarens snyggaste solglasögon tidigare i somras men idag vill vi fokusera på en typ av modell som vuxit fram som en stor favorit både på markanden och hos oss. Vi talar om de runda glasögonen som till stor del tagit över stafettpinnen efter de hornbågade 50-talsinspirerade bågar som dominerat i många år.

10 x Regnrockar

Tittade man ut genom fönstret i vår huvudstad under gårdagen insåg man snabbt behovet av funktionella ytterplagg för hösten. Även om temperaturen fortfarande är relativt mild står regnet som spön i backen vilket för oss till dagens artikel. Vi ger er 10 vattenavstötande favoriter från höstens kollektioner.

15 Favoriter - Sommarens snyggaste solglasögon

Även om det bara är maj är det hög tid att se över behovet av solglasögon inför sommaren. Just solglasögonen är en accessoar som verkligen kan sätta stilen för en hel klädsel och beroende på vad man har för ansiktsform, hudfärg och såklart personlig smak varierar valet av bågar och glas. Vi har valt 15 favoriter för en stilsäker sommar.

Garderobens hörnstenar - De svarta skorna

Oavsett om man bär kostym tre eller trehundra dagar per år bör alla män äga minst ett par svarta skor. Det är det självklara valet till formella sammanhang men kan självklart bäras även till vardags. Normalt sett brukar området handla om släta oxfords men idag tänkte vi fokusera på svarta skor i allmänhet.

10 x Grainskinn

Idag tittar vi på skor i ett av vinterhalvårets populäraste skomaterial. Vi talar om Grainskinn; en prägling som ger skorna både mer struktur, ledigare känsla och enligt många en mer lättvårdad sko. Grain är som bekant snarare en ytfinish än ett material även om det ofta framställs så.

10 x Totebags

En av de mest praktiska väskorna för dagens män är den så kallade totebagen. Något ledigare än den klassiska portföljen, mindre än en något otymplig weekendbag och fortfarande ett sobert sätt att frakta studielitteratur, dokument, nycklar eller dator. Modellen finns i allt mellan himmel och jord i materialväg från skinn för ett lyxigt, mer formellt uttryck till kanvas för en renodlad fritidsväska.

5 x badbyxor

Så här i semestertider är det hög tid att se sig om i utbudet av årets badbyxor. Vi på Manolo förespråkar en längd som sträcker sig någonstans mellan mitten av låret och ner till knät och gärna i sobra och matta toner för att kunna bäras till en ledig linneskjorta till och från stranden utan att tappa stilen. Förslagsvis i ett enfärgat eller småmönstrat utförande och i en nyans som passar de egna färgerna väl.

Thom Browne Gold Flip Aviators

Att modedesigners gör egna solgglasögon för att dryga ut kassan är ett vanligt förekommande fenomen i modevärlden. Tyvärr är resultatet ofta ganska intetsägande bågar där varumärket står i fokus. Ett undantag är innovativa Thom Browne.

Manolos stilguide till New York

Det är lätt att älska New York. Inte minst som stilstad. Mixen mellan sport, avantgarde och välskräddat gör detta till en helt unik plats som ständigt inspirerar och influerar. Manolo har med fokus på Manhattan valt ut sina favoriter i en av världens kanske främsta stilstäder.

Thom Browne x DITA

Det tycks närmast vara standard för kändare modemärken att designa en glasögonkollektion. Allt för ofta blir dock resultatet massproducerade bågar som säljer mer på logotyp än kvalité. Amerikanska Thom Brownes glasögonkollektion som debuterar nu i höst och är tillverkade i samarbete med Los Angeles-baserade DITA är därför en frisk fläkt i sammanhanget.

Att visa anklarna

Bara anklar i ett par kostymskorna kan väcka starka känslor. Motbjudande naket tycker vissa, medan andra gillar frihetskänslan. Manolo har i dagens artikel tittat närmare på fenomenet.

The Thom Browne Effect

Det vore lätt att avfärda Thom Brownes krympta formspråk som pajasaktigt. Ändå är det få designer som haft samma inverkan på herrmodet under 2000-talet som just Browne. Och än tycks stilen inte ge vika så nått måste väl karl göra rätt?

Paul & Friends

Paul & Friends, som sedan 1990 huserar på NK i Stockholm, blandar föredömligt internationellt välkända märken med svenska tillverkare. Konceptet andas en modern elegans med urban känsla där inte sällan detaljerna står i fokus. Det egna märket Paul & Friends, som numera innehåller allt från skor och accessoarer till ytterplagg, konfektion och stickat erbjuder ett priskänsligare alternativ till många av butikens externa märken.

Moncler höst 2010

Manolo fortsätter att titta närmare på höstens kollektioner. Idag med ytterplaggspecialisten Moncler som för höstsäsongen i viss utsträckning gått ifrån sina karaktäristiska glansiga nylonjackor till förmån för mattare flanell- och ulltyger.

Manolo minns 00-talet

Om några timmar firar vi in ett nytt årtioende. Men innan det låt oss blicka tillbaka på de tio gångna åren. Vilka trender har gjort ett avtryck och vad följer med oss in i 2010?

Slagläge för slipsen

Min morfar är 90 år och tillhör den gamla skolan. Lika seg idag som han var hård för femtio år sedan. Han föddes under första världskriget, fostrades under det andra och har levt sitt liv med skjortan uppkavlad och händerna djupt i myllan. Som bonde svettades han från soluppgång till solnedgång sex dagar i veckan. Den sjunde dagen försökte han hålla fri från arbete och åkerns smuts. Med polerade skor, kostym, skjorta och slips tog han istället min mormor under armen för att flanera längs Uppsalas gator. Lika opraktiskt som det hade varit att plöja åkern i finskor, lika självklart var det för honom att klä sig oklanderligt när gården inte längre kedjade fast honom vid slitstarka kläder. En inställning han delade med sin generation.

Hänt i modevärlden

Förkovran i solglasögon, skogstokig amerikansk designer, välkänd stilprofil, modetips inför hösten och Karl Lagerfeld sommarens kontrastfärg. Torsdagen bjuder på vitt skilda händelser inom modevärlden.

Sommartecken 2008

Trender är när de fungerar som inspirationskälla snarare än tvångströja riktigt givande. Inför kommande sommar går det att urskilja en rad intressanta modefenomen och trender. Plagg upplever en renässans och klassiska stilbrott ifrågasätts. Här fem fenomen som lär avspegla sig i sommarens mode.

Amerikanska ikoner

Med en rekordlåg dollar har en rad intressanta designers sökt sig över Atlanten. Det leder även till ett ökat intresse för landets stilikoner och sanna klassiker. Nedan följer därför fem exempel på amerikansk stil när den är som allra bäst.

Våren 2008: Detta ser vi fram emot

Det är skönt att vakna upp till ett nytt och fräscht år. Ett år med nya löften att bryta. Vid sidan av oanvända gymkort och trassliga förhållanden att reparera kan vi också se fram emot ett år med nytt mode. Nya märken, inspirationskällor och trender bidrar till att herrmodet befinner sig i en mycket positiv utveckling. Här ett litet urval vad som väntar.

Upprullade byxben

Efter Shane Meadows stilsäkra film This is England har skinheadkulturen blivit en tydlig influens för dagens mode. En självklar del där är upprullade byxben.

Klassiskt höstmode från USA

Vi har tidigare uppmärksammat höstkollektionerna hos både flera klassiska brittiska och italienska tillverkare. Därför tänkte vi nu ta en titt på vad amerikanarna har att erbjuda. Amerikanskt mode som tidigare ofta har varit förknippat med vid passform och en ganska blek design tycks ha genomgått en total förändring. Eller vad tycker ni?

Plagg för hösten

När halva Sveriges befolkning verkar bedriva modebloggar framstår trender plötsligt som ett fullkomligt abstrakt begrepp. Modejournalistiken som genomsyras av pekpinnen och begrepp som "det här skall du ha på dig i höst" känns glädje nog totalt daterad. Det råder dock fortfarande en viss osäkerhet om det går att bära specifika plagg till hösten utan att känna sig 2006. Därför har vi istället för att uteslutande inrikta oss på höstens kollektioner även valt at blicka tillbaka ett år för att se vilka plagg som överlevt bland modehusens kollektioner.

Söndagskrönika - Finns god passform?

Det pratas ofta om kläders passform och dess betydelse. Passform beskrivs som centralt för att lyckas med sin klädsel och det talas konstant om skräddarsytt och made-to-measure. Det reflekteras dock väldigt lite över vad bra passform fatiskt innebär. Vem bestämmer egentligen hur kläderna skall sitta och varför sitter kläderna som de gör?

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our Spring/Summer Top 10, 2019

Läs mer

Shoegazing

Bildspecial – Moscow Trunk Show

Läs mer

Hodinkee

Editors' Picks: Forbidden Fruit: Four...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen