Manolo logotype

The White Shirt Company
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om The White Shirt Company

Om skjortkragar

Turndown, cutaway, full spread, club collar och button down. Skjortkragar är rena djungeln, full otydliga definitioner. Manolo listar de fem vanligaste och de bäst används.

Fråga Manolo – Skjortkragar?

Jag har insett att jag har väldigt dåliga kunskaper när det kommer till skjortkragar, framförallt vad gäller de klassiska modellerna. För mig utgör, business, full spread, cut-away, semi cut-away, klassisk och long sleeve en djungel. Jag har koll på hur de olika kragarna ser ut men inte på saker som när man ska använda vilken (med andra ord finns det några tillfällen då man "ska" eller "inte ska" använda en specifik krage) vad för slipsknutar ska användas till de olika kragarna och vilka anses vara mer formella än andra osv. Så jag skulle vara ytterst tacksam om jag kunde få lite guidning i kragdjungeln. Tack på förhand, Daniel.

Made in England

Det var länge sedan Storbritannien var någon större tillverkare av modekonfektion. De allra flesta brittiska modehus syr nu sina kläder utanför landets gränser. Det finns dock undantag med brittiska stilinstitutioner som Barbour och Mackintosh. Dessutom finns det en rad andra aktörer, betydligt mindre kända för den svenska marknaden. Här två intressanta exempel:

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Optimo hats, Chicago

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Three On Three: Comparing Entry-Level...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen