Manolo logotype

Tateossian
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Tateossian

Armbandskultur, 2012

Med mindre och lättare kläder blir accessoarerna ett allt viktigare stiluttryck under sommarhalvåret. En detalj som senaste säsongerna kommit att bli en självklar del i den moderna herrgarderoben är armbandet.

Ströms

Efter ett visst uppehåll är det nu dags att åter köra igång butikskollen där Manolo listar Sveriges bästa herrekiperare och modebutiker. Idag med en sann butiksklassiker som klätt stilmedvetna stockholmare i över 100 år, Ströms. Den nuvarande lokalen i centrumhuset vid korsningen Kungsgatan och Sveagatan invigdes redan 1939 och samlar idag kläder från såväl anrika kostymtillverkare som populära svenska modedesigners.

Fredagsinspiration - Sommarkostym

Efter ett kortare uppehåll är det återigen dags att presentera veckans fredagsinspiration. Denna vecka med uppsättning kläder för sommarens uteserveringar och restauranger där nyckelorden är sofistikerat nedklätt.

Fredagsinspiration - Vårpolo

Polotröjan förknippas främst med höst- och vintersäsongen. I finstickat material till en lättare klädsel gör sig detta plagg dock minst lika bra till våren eller virad runt axeln en kylig sommarkväll.

15 x julklappstips

Vill du ge dina bekanta något extra stiligt i jul? För den som behöver lite inspiration i julklappsletandet har Manolo satt ihop en önskelista på klappar som gärna får hamna under granen.

Lund & Lund

Hans och Jesper Lund öppnade redan 1949 vad som kommit att bli en av Stockholms mest tongivande herrmodebutiker, Lund & Lund. Från början bestod verksamheten av första klassens skrädderi, men med vikande efterfråga på skräddarsytt bytte butiken i början av 60-talet inriktning mot måttsytt och senare även konfektion. 1963 flyttade Lund & Lund in på Sturegatan 12 varifrån butiken än idag förser stockholmare med klassiskt herrmode av högsta kvalité. Butiken drivs idag av grundarnas brorson Gunnar Lund samt Anders Södergren. Stilen rymmer allt från Cover Coats och randsydda brogues för den mer anglofilt lagda till italiensk kashmirperfektion från Brunello Cucinelli.

Hans Allde

Det är äntligen dags att köra igång butikskollen där vi kommer att lista Sveriges bästa stil- och modebutiker. Först ut i listan, som kommer att uppdateras kontinuerligt här under hösten, är en sann stilinstitution i Stockholm – Hans Allde.

Stilkarta 10.08.10

Fredagsinspiration - Black Tie Affair

Med morgondagens kungabröllop känns det inte mer än rätt att återigen belysa festmodet. Nu lär väl Daniel Westling gå fram till altaret i Storykyrkan iklädd frack och inte smoking, men för många är nog det sistnämnda ett mer lockande alternativ.

Armband x 5

Avdramatisera sviden med en stilfullt armband. Manolo har valt ut fem favoriter som frångår allt vad feta guldarmband heter.

Too cool for preppy

Klubblazern associeras ofta med välkammade seglarföreningar. Men med sliten och något krympt känsla är detta plagg faktiskt riktigt rock'n roll.

Accessoarer en måndag

Ingen kan få nog av accessoarer. Även om utbudet fortfarande är långt ifrån önskvärt, finns det undantag. Här ett litet axplock av vad nätet har att erbjuda.

Tips på accessoarer II

Efter förra artikeln i ämnet tyckte ni läsare att vi missat en rad olika accessoarer. Ämnet i sig är så brett att det går inte att täcka i en enda artikel. Därför tänkte vi nu följa upp förra artikeln med ytterligare tips på användbara accessoarer för män.

Klä ner kostymen

Att bära en kostym ger en speciell känsla. Ändå används kostymen uteslutande som en uniform på jobbet eller vid högtidligare tillfällen Varför vågar inte flera bära kostym till vardags, när de flesta är medvetna om att en enhetlig kostym är mannens mest förlåtande och stiliga plagg? Många skulle nog säga att risken att känna sig för uppklädd gör att kostymen ofta får samla damm i garderoben. Det går dock att klä ner sin kostym.

Manschetter gör mannen

Möjligheterna för oss män att använda smycken är tämligen begränsat. Manschettknappar är dock ett tjusigt undantag som kan förgylla vilken klädsel som helst. Det är en subtil detalj som kan berätta mycket om bärarens personlighet. Vissa föredrar ett par utrustade med hemliga fack och termometer. De heter ofta Ole och kommer från Norge. För oss som vill bära ett par manschettknappar med stil har Manolo valt ut sex snygga modeller: