Manolo logotype

tag-heuer
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om tag-heuer

Det bästa från Baselworld 2017

Under slutet av förra veckan var redaktör Weinås nere i Basel för den årliga klockmässan. I de gigantiska mässhallarna trängs majoriteten av världens främsta klocktillverkare och idag skall vi summera mässans höjdpunkter.

Våra 10 favoriter från Baselworld 2016

Under senaste veckan gick årets största klockmässa av stapeln i Basel. Branschens tungviktare lanserade alla sina nyheter för 2016 och vi har tittat närmare på våra personliga favoriter från mässan. Det blir allt från komplicerade Patek till prisvärda sportklockor.

Inför Kaplans Klockkvalitet 15/11-2014

Klockor blir ett allt vanligare inslag här på Manolo. Dels för att vi har ett närmast osunt intresse för ämnet men självklart även för att vi anser att det är en naturlig del i den manliga klädseln och den kanske mest självklara accessoaren för oss män. Till helgen, närmare bestämt på lördag den 15:e november går Kaplans stora klockauktion "Klockkvalitet" av stapeln. Vi besökte auktionshuset för en privat förhandsvisning.

10 x Tidlösa klockklassiker

Idag listar vi 10 ikoniska klassiker i klockvärlden som alla kommer hänga med länge i framtiden. Vissa ligger i den högre prisklassen och andra i en lite lägre men gemensamt är att oavsett prisnivån så är de alla modeller som kommer åldras med värdighet tillsammans med dig som bärare.

Inför Kaplans Klockkvalitet

På lördag den 9:e November är det dags för Kaplans; Sveriges kanske främsta auktionshus på klockor att anordna den stora Klockkvaliten. Detta är Kaplans finaste klockauktion som går av stapeln två gånger per år där man selektivt väljer ut de viktigaste och exklusivaste modellerna man får in. Vi på Manolo fick möjlighet att besöka Kaplans och titta närmare på några utvalda modeller.

Klocktrender - brunt

I de flesta herrgarderober har höstlådan tagits upp ur källarförråden och sett till att seersucker, linne och madras ersatts med värmande tweed, mjuk manchester samti rustik flannel. Till höstens murriga färgskala passar en av de senaste årens stora trender i klockvärlden extra bra; brunt.

Klockarmband del 1

På samma sätt som ett par skor rundar av och ramar in klädseln har klockan sitt armband – en detalj som likt skorna gynnas av bra material, underhåll och personliga val. I en ny artikelserie kommer Manolo att titta närmare på klockarmbandet, först ut det vanliga skinnarmbandet.

Baselnyheter 3

De två senaste veckorna har vi kikat på vad Swatch Group erbjudit under Baselworld och idag går vi vidare med en annan av de tongivande grupperna i klockvärlden; LVMH.

Klockvärldens 25 klassiker - Heuer Monaco

Förra veckan berättade vi om kampen och rivaliteten under det sena sextiotalet mellan två aktörer för att få fram den första automatiska kronografen. Då fokuserat på Zeniths stöddigt namngivna El Primero. I veckans klockklassiker har vi tagit närmare titt på en konkurrentmodell; Heuer Monaco.

Klocktrend - Gummi

Efter att ha kikat på klocktrenderna gällande format går vi nu vidare med material. Ett som verkligen är i ropet och har varit så de senaste säsongerna är gummi. Liksom för skosulor fnyser många purister åt blotta tanken av gummi, medan andra varmt uppskattar både komforten, kontrasten och stöddigheten i materialet.

Racingklockor

Motorsporten har alltid varit en viktig inspirationskälla för klocktillverkare. Manolo har valt ut några favoriter som speglar stilen.

Välklädda Dykarur

Dykarur förknippas vanligtvis med blaffig design där funktion klart står över diskretion. Men det finns undantag som lämpar sig lika väl till våtdräkten som kostymen. Här åtta exempel.

Motorsportens klocka: Tag Heuer

Brad Pitt och Uma Thurman. Det är de största namnen och de mest flitigt använda affischansiktena bland Tag Heuers ambassadörer. Listan fullbordas med ett gäng sportstjärnor, däribland golfspelaren Tiger Woods, tennisspelaren Maria Sharapova och Formel1-stjärnan Kimi Räikkönen. Och det är just sport som sedan begynnelsen varit förknippat med Tag Heuer. Och då främst motorsport. Tag Heuers främsta kassako på marknaden tillsammans med armbandsklockorna är deras välutvecklade tidtagningssystem. Dessa system - vars mest avancerade kan urskilja 250 000-delar av en sekund - har gjort Tag Heuer till officiell tidtagare vid Formel1-tävlingar och många slalomtävlingar.

Håll stilen i bilen

Sommar är för många detsamma som bilsemester, vilket i sin tur för många är detsamma som husvagn, bråk i baksätet och bilköer. För de som har svårt att se det stilfulla i en sådan semester kanske vi kan få tipsa om hur du håller stilen på din bilsemester. Klockan Tid - vår flitigast använda mätmetod - förtjänar givetvis de finaste mätinstrument och i bilen finns det inte mycket att välja på (försök inte hävda att bilens inbyggda klocka skulle klå vårt tips). Klassikern Tag Heuer Monaco går förvisso på närmare 2000 brittiska pund, men ska det vara rätt så ska det. Modellen bars bland annat av stilprofilen Steve McQueen i filmklassikern Le Mans från 1971. Budgetvarianten: eBay har som vanligt alternativ med tveksamt ursprung. Budet ligger i skrivande stund på 260 svenska kronor.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

The best cloths of Spring/Summer 2019

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

Watch Spotting: Akrivia Founder Rexhep...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen