Manolo logotype

Swims
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Swims

Galoscher - En räddning i vårens regn

När vi vaknade idag var helgens härliga vårväder som bortblåst och vad som mötte oss var en grå och regntung morgon i Stockholm. Efter att i helgen planerat för den säsongsenliga transporten av vinterkängor och grövre rockar ner till källarförrådet blev man återigen varse om vår svenska nyckfulla vår. Vi skrev för någon vecka sen om de gummisulade skorna och idag tänkte vi lyfta fram ett annat alternativ för de regniga vårdagarna nämligen ett par tåliga Galoscher.

Hugo Stockholm

Stockholms utbud av välklätt herrmode koncentreras ofta till innerstaden och Östermalm. Ett av undantaget är Hugo som förser Kungsholmenborna med välsydd konfektion i modernt snitt.

Linnégatan No. 2

Göteborgare är knappast bortskämda med nya spännande herrmodebutiker. Ett undantag de senaste åren är Linnégatan No. 2, som med ett handplockat utbud från välkända varumärken som Eton, Crockett & Jones, Oscar Jacobson och Polo Ralph Lauren tillsammans med produkter från små uppstickare som Berg & Berg och TrueNYC skapat en av bästkustens just nu intressantaste herrekiperingar.

Ströms

Efter ett visst uppehåll är det nu dags att åter köra igång butikskollen där Manolo listar Sveriges bästa herrekiperare och modebutiker. Idag med en sann butiksklassiker som klätt stilmedvetna stockholmare i över 100 år, Ströms. Den nuvarande lokalen i centrumhuset vid korsningen Kungsgatan och Sveagatan invigdes redan 1939 och samlar idag kläder från såväl anrika kostymtillverkare som populära svenska modedesigners.

Swims Loafers

Vi tänkte spinna vidare i ämnet småunderliga skor. Idag med norska Swims tolkning av den klassiska loafern. Tillverkad helt i gummi och perforerad högdensitets nylon skall denna regn- och vattensäkra sko enligt märket själva utgöra ett perfekt alternativ för stranden eller båten.

Swims Classic II

Notis: Det börjar bli hög tid att plocka fram galoscherna. För den som äntligen tänkt investera i ett par har norska Swims tagit fram en uppdaterad version av sin succémodell.

Fredagsinspiration - Regn

Det finns inga dåliga väder brukar det heta. Under en Mackintosh är det väl sällan så sant. För veckans fredagsinspiration bejakar Manolo höstrusk och hämtar inspiration från minimalistiskt 50-talsstil.

Om Galoscher

Jag hör till dem som svurit på att aldrig bära galoscher. Fulare, osexigare och töntigare plagg får man leta efter. Tills man står där med förstörda skor och genomblöta strumpor. Och det räcker faktiskt med att snabbt ifrågasätta sina värderingar för att inse att detta egentligen är ett genialt koncept.

Vinterkängor

Efter förrförra veckans artikel om chelsea boots efterfrågades ett motsvarande inlägg om något rejälare skodon för svenskt vinterväder. Ett inte helt oproblematiskt ämne. För i sanningens namn så finns det inga skor som inte tar stryk av slöslask och saltade vägar. Manolo har letat fram några alternativ som sätter funktionalitet i främsta ledet utan att göra allt för stort avkall på stilnivån.

En Dandys Hängivelse

1. En smalt skuren ytterrock är att statuera ett stilmässigt exempel. (Lardini)

Klädd för regn

Efter tisdagens artikel efterfrågades fler tips på praktiska kläder för att härda ut i regnet. Här kommer därför några favoriter.

Fråga Manolo: Gummistövlar

Hej, Kom för ett par dagar sedan på att jag behöver ett par gummistövlar. Är ju både praktiskt och kan förhoppningsvis också vara ganska snyggt. Mina efterforskningar har dock inte uppbringat så mycket av värde, så jag tänkte att detta är ju ett ypperligt tillfälle att fråga Manolo. Det jag letar efter är ett par färgglada stövlar; Den bild jag har i huvudet är något i stil med Paul Smiths logga, härligt färggrant i alla fall. Vore trevligt om ni har några tips att dela med er av! /Erik

Rizzos nya - bara för oss

Mitt under brinnande modevecka i Stockholm – med mer inredning än mode för män, för övrigt – öppnar sko- och accessoarkedjan Rizzo sin andra butik på Biblioteksgatan. Från gatans nummer 10 till nummer 9 flyttar herravdelningen i den tidigare unisexbutiken. På den tidigare adressen blir det nu en renodlad dambutik. Den butik som öppnade igår å sin sida blir kedjans första med utbud uteslutande för herrar. Det är en 75 kvadratmeter stor skapelse i genomgående svart och vitt, bortsett från den färgsprakande mosaiktavlan mitt på ena väggen. Bakom utformningen av butiken står arkitekten Alexander Lervik, som även ansvarat för ombyggnationen av kedjans andra butik på Biblioteksgatan för att par år sedan, samt de i NK Stockholm och Göteborg.

Galoscher på språng

I går kom det ett paket med ett par knallorange galoscher från norska Swims. Vi hade hört talas om dessa förut (bland annat hade King en notis om dem i somras). Galoscher är inte något som jag känner ett jättebehov av särskilt ofta, men de passar onekligen in i kategorin "roliga tillbehör till smokingen och fracken" tillsammans med sidensjalen och de vita skinnhandskarna. I alla fall om galoscherna är svarta.