Manolo logotype

Sutor Mantellassi
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Sutor Mantellassi

10 x Eleganta Derbys

Oxfords framhävs ofta som den optimala skomodellen för den skräddade stilen. Ofta med stor sanning men att man 2014 inte skulle kunna bära en elegant oxford till kostym eller kavaj är såklart helt fel. Satsa på en modell utan kraftigt broguemönster, lägre profil i sula och på en elegant strömlinjeformad läst. I många fall kan t om en derby ge den övriga klädseln en avslappnad känsla.

Bilskorna, sommaren 2012

Fåfängt opraktiska eller sommarens snyggaste skoval. Det råder lite delade meningar om de mockasinsydda bilskorna. Men den som väl provat ett välgjort par brukar ha svårt att motstå drömmen om att ratta en öppen Alfa längs Amalfikusten.

Fredagsinspiration - Mörkblå flanell

Veckans fredagsinspiration hör knappast till den färgstarkaste. Tvärtom riktas istället fokus mot materialen och flanell i synnerhet.

Vår- och sommarskorna, Mockasinerna

Rådande skomode må domineras av grovsulade klumpskor. Så fort solen dyker upp går det inte annat än att vilja plocka fram de lätta ofodrade mockasinerna för säsongen. Manolo har spanat in några av vårens snyggaste modeller.

Fredagsinspiration - Urban Camouflage

Modevärlden präglas just nu av armystil och camouflagemönster. Även om detta för de allra flesta bara är en övergående trend finns det faktiskt saker att snappa upp i militärstilen. Här i en väldigt sober tolkning.

Vårens loafers

Loafers hör tveklöst till en av de allra mest bespottade skomodellerna. Många förknippar denna kategori av skor med säckiga kostymer och bärare som inte orkar knyta sina skor. Men som alltid finns det stilfullare exempel.

Split Toe Derby

En detalj som framhäver skornas handgjorda känsla eller bara en gimmick. Skor med delat tåparti kan upplevas som en ganska onödigt investering. Men till rätt kläder är det en skotyp som kan höja stilnivån markant.

Försmak, skogarderoben våren 2011

Vi tänkte fortsätta lite i ämnet skor genom att blicka mot våren. För även om det lär dröja innan all snö försvunnit från våra gator börjar det bli hög tid att syna skogarderoben för våren. För att ge lite inspiration har Manolo valt ut sex säkra skoval.

Att stänga sulan med ritsnedläggning

Att stänga yttersulan med så kallad ritsnedläggning ger inte bara en slankare form utan dessutom ökat skydd mot vatten från marken. Manolo förklarar hur tekniken fungerar.

Stilkarta 10.08.10

Costruzione Norvegese

I artikelserien om skokonstruktioner behandlades bland annat den becksömsydda. En specialitet hos många italienska tillverkare som verkligen tagit till vara på konstruktionens karaktäriska stil.

Driving Mocs

Det börjar på allvar bli dags att plocka fram bilskorna. En sann ikonmodell som gett välkläddhet ett nytt ansikte. Manolo har valt ut några favoriter.

Bliv vid din läst

Även om skor är ett återkommande tema här på Manolo är skoläster något som väldigt sällan diskuteras. För ingen välsittande och snygg sko utan en bra läst.

Skokonstruktioner: Becksömsytt

Manolo fortsätter att frossa i bottningsmetoder. Denna vecka den becksömsydda, som gått från funktionell pjäxkonstruktion till att idag utgöra ett signum för flamboyanta italienska skotillverkare.

Single Monk Strap

Monk straps med dubbla spännen har de senaste säsongerna varit hett villebråd bland stilmedvetna skofantaster. Något som fått modellerna med enkelt spänne att hamna lite i skymundan. Något orättvist säger vi.

Skogarderoben, vår 2010

En ny säsong innebär en närmare titt på skohyllan. Vilka modeller saknas för att skogarderoben skall bli komplett? Manolo har tittat på tre skotyper som garanterat kommer att lyfta stilen.

Veckans Outfit nr 2

Veckans outfit plockar upp några av senaste veckornas artikelämnen med allt från quiltade västar till stilfulla mössor. Här i en vårinspirerad klädsel.

Dressade snörkängor

Snörkängor behöver varken vara klumpigt stela eller grova i formen. Det finns nätta modeller som fungerar alldeles utmärkt till businessviden. Manolo har valt ut tre favoriter.

Klädd för nyår: Smoking

Bildguide: Tillfällena för att bära smoking är allt för få. Trots att det är det kanske allra mest välklädda och mest sofistikerade alternativet som garderoben rymmer går det väldigt snabbt att räkna tillfällena i livet då smokingen kommer på tal. Nyårsafton är ett där Manolo i dagens artikel guidar till den perfekta smokingklädseln.

Veckans Outfit nr 46

Håll halsen varm med en snygg polotröja. Den högt skurna halsen ger ett klätt intryck som passar utmärkt till en i övrigt slimmad klädsel.

Rågummisula

Svensk höst innebär regn. Och förstörda skor. Ett alternativ för skona sulan och samtidigt ett sätt att avdramatiserade klassiska skomodeller är rågummisulan.

Veckans Outfit nr 40

Veckans outfit blandar ledigt med uppklätt. Dressade ullbyxor till sportbetonad jacka skapar en elegant klädsel för den som vägrar kavaj.

Skogarderoben, semicasual

En komplett skogarderob innehåller skor för alla tänkbara tillfällen. Manolo har tittat närmare på några av de mest användbara modellerna som i princip går att bära till hela garderobens register. Från businessviden till söndagspromenaden.

Toffelhjältar

Många lär efter dagis svurit på att aldrig mer bära tofflor. Well, tänk om! Men hur, när och framförallt till vad?

10 x Höstbrogues

Höstskor behöver inte innebära tunga boots eller snörkängor. Något grövre brogues är ofta ett minst lika bra alternativ. Snygga till såväl jeans som flanellbyxor.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Amended Friday Polos in stock – and...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Bring a Loupe: Two Omega Chronographs...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen