Manolo logotype

Stenströms
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Stenströms

Fredagsinspiration - Peak Perfection

Idag blir det återigen lite formellare då vi tänkte lyfta fram den mörkblå kostymen med spetsiga slag. En klassiker med stor portion attityd och som gör sig extra bra i mörka nyanser. Här kombinerat med en krispig vit skjorta, chokladbruna oxfords och mörkgrön slips.

Manolo testar: Stenströms Custom Made

Ett skjortmärke som inte synts mycket här på Manolo är Stenströms som trots allt är en av de största aktörerna i Sverige. Med en lång historia, grundat 1899, och med stor kunskap inom tillverkning av kvalitetsskjortor tycker vi att det är på tiden att lyfta fram dem.Dagens text kommer att handla om Stenströms måttsömnadstjänst, deras så kallade Custom Made. Det är en tjänst som många av Stenströms återförsäljare erbjuder och som medför att kunden, med rätt vägledning och service, kommer att kunna få en välsittande skjorta av hög kvalitet.

Smårutigt

Vi spinner vidare i ämnet mönster. Idag med fokus på skjortor och smårutiga varianter i synnerhet. Ett givet val i skjortgarderoben.

Ströms

Efter ett visst uppehåll är det nu dags att åter köra igång butikskollen där Manolo listar Sveriges bästa herrekiperare och modebutiker. Idag med en sann butiksklassiker som klätt stilmedvetna stockholmare i över 100 år, Ströms. Den nuvarande lokalen i centrumhuset vid korsningen Kungsgatan och Sveagatan invigdes redan 1939 och samlar idag kläder från såväl anrika kostymtillverkare som populära svenska modedesigners.

Mönster för en varierad skjortgarderob

Manolo rekommenderar ofta en konsekvent shoppingstil, vilket sällan är så sant som vid köp av businesskjortor. Ett plagg som är lika obundet vid säsong som av rådande trender som businesskjortan. Men det finns tveklöst tillfällen då man vill variera sig bland de enfärgade och blå/vit-randiga klassikerna.

Bildreportage - Bomullskostymen

Det är lätt att gilla bomullskostymen. Känslan är välklädd utan att för den delen blir uppklädd. Dessutom brukar prislappen vara något lägre än för ullditon. För den ännu ofrälsta har Manolo i dagens artikel valt ut några av säsongens snyggaste modeller.

Stickat för våren

Bara för att vi går mot varmare väder innebär det inte att det är dags att lägga in den stickade tröjan i garderoben. Tvärtom, med tunnare vårytterplagg kan en pullover eller cardigan under kavajen verkligen komma till användning.

Lund & Lund

Hans och Jesper Lund öppnade redan 1949 vad som kommit att bli en av Stockholms mest tongivande herrmodebutiker, Lund & Lund. Från början bestod verksamheten av första klassens skrädderi, men med vikande efterfråga på skräddarsytt bytte butiken i början av 60-talet inriktning mot måttsytt och senare även konfektion. 1963 flyttade Lund & Lund in på Sturegatan 12 varifrån butiken än idag förser stockholmare med klassiskt herrmode av högsta kvalité. Butiken drivs idag av grundarnas brorson Gunnar Lund samt Anders Södergren. Stilen rymmer allt från Cover Coats och randsydda brogues för den mer anglofilt lagda till italiensk kashmirperfektion från Brunello Cucinelli.

Hans Allde

Det är äntligen dags att köra igång butikskollen där vi kommer att lista Sveriges bästa stil- och modebutiker. Först ut i listan, som kommer att uppdateras kontinuerligt här under hösten, är en sann stilinstitution i Stockholm – Hans Allde.

Linneskjortan

Bland plagg som väntar på att få komma fram ur garderoben för våren känns linneskjortan som det kanske mest aktuella. Avslappnat och samtidigt superelegant. Manolo har valt ut några favoriter.

Bildinspiration: Filthatt

Med ett utdöende hattkultur känns steget till de stilfullare huvudbonaderna ofta ganska främmande. Filthatten är ett utmärkt undantag som klär allt från Bertie Wooster till Pete Doherty. Manolo tipsar om du bäst bär upp den.

Klädd för nyår: Kavaj

Kavaj och uddabyxor hör tveklöst till en av de vanligaste kombinationerna för festklädseln. Tråkigt kan tyckas, men med rätt detaljer kan denna kombination vara ett minst lika stilfullt alternativ till nyårsklädseln som den enhetliga kostymen.

Veckans Outfit nr 44

När människor för halloween klär ut sig gör Manolo det omvända och klär upp sig. En kritstrecksrandig kostym i borstad ull utgör grunden. Till det ett par matta mockaskor, som elegant bryter av mot det blåa, och accessoarer i pigga färger.

Bildreportage: Halsdukskultur

Halsdukens är garderobens flärdfullaste accessoar. Men glöm noppriga kvalitéer i grådassig färgskala. Halsdukskultur i höst stavas kashmir, paisleymönster och lyxiga sidenkvalitéer. Manolo har valt ut nio favoriter för säsongen.

Höstkollektionerna IV

Manolo fortsätter att titta närmare på höstens kollektioner. Denna vecka en svensk skjortspecialist och två tongivande italienska märken.

Veckans Outfit nr 25

Vad lämpar sig bättre till årets ljusaste dag om inte årets kanske ljusaste veckans outfit? En klädsel med en sofistikerat solblekt och använd känsla. Lika passande för midsommarfirandet som dagen efter.

Klädd för Studenten 09

Det väller in frågor om studentklädseln. Det tycks vara många som vill vara ute i god tid. För att ge er lite vägledning och inspiration tillägna därför dagens artikel just detta ämne.

Linneskjortan

För många vårens och sommaren kanske självklaraste plagg. Andra avskyr plaggets sladdriga känsla. Linneskjortan har både hängivna anhängare och starkt ogillande. Manolo ger er tipsen för att lyckas med detta plagg.

Veckans Outfit nr 14

Veckans Outfit nr 11

Om veckans outfit vore en skådespelare skulle det tveklöst vara Bill Nighy. Ständigt välklädd med en humoristisk underton, som inte sällan påvisas genom de markerade glasögonbågarna.

Bröstnäsduken 2.0

Efter torsdagens inlägg efterfrågades en artikel om bröstnäsdukar. Det var onekligen ett tag sedan ämnet behandlades och med våren i antågande, vilket innebär fler färgstarka detaljer känns det klart aktuellt igen.

Modenytt 25.02.09

J.Lindeberg fortsätter sin satsning på sofistikerat herrmode genom att för våren samarbete med italienska Sutor Mantellassi. Samarbetet består av tre väskor och två par skor som kommer att säljas exklusivt i märkets konceptbutik på Biblioteksgatan 6 i Stockholm. Väskorna kostar från 9799 till 14 499 kr.

Slipskultur

Lågkonjunktur och finansoro borde innebära slipsens förfall. Tvärtom, tycks slipsen idag må bättre än på längre. Med allt fler som väljer lediga och grovstickade slipsar ökar plaggets användingstillfällen markant. Och vad som tidigare varit ett tvång för kontoret har utvecklats till en högst frivillig accessoar.

Inspiration Paisley

Paisleymönstret, även kallat Persian pickles, är ursprungligen ett persiskt mönster som fått sitt namn efter den skotska staden Paisley. Brittiska Ostindiska Kompaniet tog mönstret till Europa under mitten av 1600-talet.

Inspiration skjortor

Mannens i alla lägen bästa vän. Ständigt tacksam att bära. Alltid snygg. Även om skjortgarderoben sällan behöver genomgå en totaltransformering är den viktigt att se över inför varje säsong för att eventuellt komplettera med nya skönheter.