Manolo logotype

Slowear
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Slowear

Butiksguide London – Del I

I förra veckan kom vi med en teaser då Manolo åkte till London för en rad intressanta och inspirerande möten och besök. Det blev mycket material vilket kommer att presenteras den kommande månaden. Först ut blir en shoppingguide där vi ger er våra personliga favoriter.

Stilåret 2012

Innan vi blickar framåt mot vad 2013 års herrmode har att erbjuda tänkte vi summera det gångna stilåret. Manolo har valt ut märkena, trenderna och plaggen som definierat 2012.

Slowear SS12

Italienskt mode beskrivs ofta som flärdfullt och överdådigt. Den designfilosofi Slowear-gruppen representerar ligger dock betydligt närmare stora skandinaviska formgivare som Hans J Wegner och Finn Juhl än Dolce & Gabbanna. Med genomgående hög kvalité, perfekt passform och okonstlad design står Slowear idag för herrmodets just nu allra mest spännande koncept.

Montedoro Giacco Blazer

Under Slowear-paraplyet är det tveklöst byxtillverkaren Incotex som är det allra mest välbekanta namnet. Mindre uppmärksammat är jacktillverkare Montedoro, som sedan 1958 tillverkat sportigt eleganta ytterplagg.

Detaljnivå: Incotex

Att avgöra vad som kännetecknar ett par välsydda byxor är ingen lätt uppgift. Italienska Incotex sägs tillverka några av världens bästa. Manolo har bokstavligen talat synat märket i sömmarna.