Manolo logotype

Sciamat
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Sciamat

Garderobens hörnstenar - Jeansen

Idag fortsätter Garderobens Hörnstenar med en lite ledigare men ack så naturlig del i den manliga garderoben. Oavsett om man bär dem i trädgården eller till fest så är jeansen en naturlig del av dagens samhälle och vi hävdar att i rätt utförande går de utmärkt även till kavaj.

Garderobens hörnstenar - Den vinröda slipsen

Efter ett uppehåll på några månader fortsätter vi med serien "Garderobens Hörnstenar" där vi listar några av den manliga garderobens verkliga klassiker. Idag fokuserar vi på slipsen och även om det är svårt att välja en enda slips så är den vinröda slipsen en stark kandidat till att vara den mest mångsidiga i garderoben.

Stile Sciamat

Italiensk toppkonfektion har i decennier mer eller mindre definierat hur en kavajaxel bör se ut och ett slag pikeras men för de som vill och vågar se förbi de stora varumärkena finns en rad intressanta mindre aktörer med en säregen stil. En av dessa är bröderna Riccis skrädderi "Sciamat".

Höstens ytterplagg - Dubbelknäppt

Höstens elegantaste ytterplagg är dubbelknäppt. Oavsett om den bärs till ett par jeans och en stickad tröja eller över en måttsydd kostym – den dubbelknäppta ytterrocken är lika fylld med pondus som finess.

Smakprov Pitti Uomo AW 2011/12

Vad har då herrmodetillverkarna att bjuda för nästa höst- och vintersäsong? Tyvärr var det väldigt restriktivt att fotografera inne på själva mässområdet, vilket gjorde det svårt att få med allt vi ville. Men några godbitar lyckades vi trots det fånga på bild.

Läsvärt 23.05.09

Ibland är vi otillräckliga, det erkänner vi. Därför har vi valt ut fem av nätets bästa sajter som förhoppningsvis kan ge ytterligare inspiration.