Manolo logotype

Scabal
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Scabal

Välklädd i linne

Med dagens superlätta ull- och funktionstyger kan linne framstå som väldigt ålderdomligt. Samtidigt är det svårt att ersätta linnetygets speciella karaktär och charm. Manolo har valt ut sina favoriter bland vårens linnekostymer- och kavajer.

Tyger för vårkostymen

Spontant förknippar många vår- och sommarkostymer med ljusa linne- eller bomullstyger. Något som på de allra flesta moderna arbetsplatser skulle upplevas som väldigt malplacerat kolonialmode. Men misströsta inte – det går att vara välklädd i kostym utan att behöva svettas ihjäl.

The British Cut

När det kommer till kostymmode är det ingen hemlighet att Manolo senaste åren riktat fokus mot italienska stilideal. I dagens artikel tänkte vi dock titta närmare på vad de brittiska märkena har att erbjuda.

Old School

' Det brittiska modet har klart hamnat i skymundan av allt flummigt prat om okonstruerad känsla och fjäderlätta tyger. Därför hyllar Manolo idag ett stilideal lika mossigt som alldeles underbart.

Så avslutar du byxorna

Att välja rätt skomodell till rätt typ av byxor är långt ifrån uteslutande en fråga om färg och klädselns formalitet. Eller rätt byxlängd. Minst lika viktigt är att byxornas silhuett följer skornas form.

Inspiration uddakavajer 2.0

Det efterfrågades inspiration för uddakavajer i föregående inlägg. Och i rådande övergångsperiod där butikerna rear ut höstens kavajer och väntar på vårens är det onekligen svårt att hitta rätt. Även om vi kommer att återkomma till ämnet senare i vår följer här lite inspiration för att förenkla.

Klädd för Nyår 08-09

Det börjar bli dags att fira in det nya året. Med stil. För att ge vägledning inför nyårsklädseln följer här lite inspiration.

Modern Kontorsklädsel

Kläder för kontoret är ett ämne som Manolo får många mail kring. Även om det har diskuterats tidigare uttrycker många svårigheter i att klä sig elegant och modernt utan att skapa arga blickar hos chefen eller känna sig allt för stela.

Den perfekta linnekavajen

Materialval är sällan så viktigt som under sommarmånaderna. Många tycks tro att valet under denna period står mellan att minimera antalet kläder eller att svettas i skuggan. Med finess och förståelse för material går det dock att upprätthålla en sofistikerad stil året om. Inte sällan heter frälsaren linne.

Fråga Manolo: Kostymkris i Sydostasien

Hjälp mej!!! Jag sitter i Sydostasien. Inget fel med det, så där behövs ingen hjälp. Dock styr jag snart min kosa mot Vietnam och en av de otaliga skrädderier landet har att erbjuda. Jag planerar att göra en liten chansning och låta sy upp en, eller flera, kostymer. Jag vet, det är inte Savile Row, men det är billigt och definitivt värt ett försök. Mitt problem är dock utbudet på inspiration. Katalogerna hos dessa skrädderier ar otroligt begränsade och kommer ofta från ett tidigt 90-tal. Snälla hjälp mej, lägg upp ett gäng bilder på kostymer. Dels lite casual, dels uppklätt, och något riktigt vågat. Ni blir min räddning! Tack sa otroligt mycket på förhand!!! Mvh Tommy

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Maison Bonnet bespoke glasses: The...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – SM i skoreparation 2019

Läs mer

Hodinkee

Introducing: The Chopard Mille Miglia...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen