Manolo logotype

Santoni
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Santoni

10 x Laptopfodral

Weekendbags, portföljer och tote bags i all ära men ibland efterfrågas ett nättare alternativ för dator eller dokument. Varför inte satsa på ett avskalat laptopfodral i lyxigt skinn som åldras med samma värdighet som ett par välgjorda skor.

10 x Eleganta Derbys

Oxfords framhävs ofta som den optimala skomodellen för den skräddade stilen. Ofta med stor sanning men att man 2014 inte skulle kunna bära en elegant oxford till kostym eller kavaj är såklart helt fel. Satsa på en modell utan kraftigt broguemönster, lägre profil i sula och på en elegant strömlinjeformad läst. I många fall kan t om en derby ge den övriga klädseln en avslappnad känsla.

5 x Korthållare

Fokus går vidare på ämnet accessoarer och tillbehör och kommer idag till förvaring av kort och sedlar. Tiden för myntfack och plånböcker tjocka som biblar är förbi och vi vill istället lyfta fram slanka eleganta modeller som utan problem kan bäras i innerfickan på kavajen utan att förstöra varken fall eller silhuett.

Santoni Travel Bag

Italienska Santoni är framförallt kända för sina skor med extravagant finish och form. Skotillverkarens lädervaror är betydligt mer sofistikerade och nedtonade. Som denna sällsynt eleganta weekendbag.

Vinterns chukka-boots

Det börjar bli hög tid att snöra på sig lite robustare vinterskor. Ett av de kanske allra mest användningsbara och mångfacetterade skoalternativen är ett par chukka boots. Manolo har tittat närmare på några av de lite grövre exemplen.

Skor för vintern 2012

För några veckor sedan behandlade vi ämnet eleganta snörkängor. I dagens artikel tänkte vi göra viss avkall på finess för att istället fokusera på slitstyrka och hållbarhet. Här är några av vinterns slitvargar till skodon.

Double Monk Straps - Hösten 2012

Om senaste årens herrmode vore en sko skulle valet tveklöst falla på ett par double monk straps. Elegant kombinerar modellen snörskornas elegans med ledigheten i såväl ett par loafers som boots. Manolo har valt ut höstens snyggaste modeller.

Försmak höstens skor 2012

Scotchgrain-skinn, commandosula och stormrand Höstsäsongen närmar sig med stormsteg. Med det börjar det bli hög tid att se över skogarderoben. För att ge vägledning har Manolo valt ut nio skomodeller som verkligen höjer stilnivån under årets gråkalla månader.

9 x Skor för semestern

Att välja skor för sommarsemestern är en konst. Varmare väder kräver svala och lätta skor som samtidigt är tillräckligt hållfasta för att klara av sommarens olika aktiviteter. Manolo har valt ut nio favoritmodeller.

Santoni String Loafer

Church’s, Alden och Crockett & Jones. När det kommer till lättare vår- och sommarskor är det få som slår italienarna. I synnerhet Corridonia-baserade Santoni, som står bakom en av säsongens allra stilfullaste modeller.

Klockarmband del 2

I förra delen talade vi om klockmodets utveckling gällande armband i allmänhet och de ”vanliga” skinnsorterna kalv och cordovan i synnerhet. Den här veckan tar vi steget upp i pris och exklusivitet med de exotiska varianterna.

Skoklassikerna - Santoni Wilson 7749

Skoklassikerna har hittills behandlat modeller från brittiska, amerikanska och franska skotillverkare. Idag tänkte vi därför rikta fokus mot Italien och landets stolthet Santoni. En förhållandevis ung skotillverkare som med sitt extravaganta formspråk gjort italienskt skohantverk känt över hela världen.

Höstens handskar

Handskar är ett ämne många läsare efterfrågat. Även om kylan ännu inte varit lika påträngande som ifjol börjar det snart bli dags att investera i ett par. Manolo har valt ut några modeller som håller värmen och stilen i höst.

Fredagsinspiration - Den perfekta ytterrocken

En välskuren ytterrock i klassisk färg är om möjligt det perfekta plagget för vintersäsongen. Tidlöst och elegant i alla lägen. Veckans fredagsinspiration utgår från en modernare tolkning av plagget.

Eleganta Hiking Boots

Det är nog få som gått miste om rådande hiking-trend där modemedvetna män klär sig i expeditionsjackor, ryggsäckar utrustade med alla möjliga ihakningsanordningar och så självklart ett par rejäla hiking boots på fötterna. I dagens artikel har Manolo spanat in de lite elegantare tolkningarna av skomodellen.

Santoni Club Sandali

Ordet sandaler väcker lätt associationer till turistiga Birkenstock eller plastiga flip flops. Men låt oss konstatera, det är skillnad på sandaler och sandeler. I finare läderkvalité och en mer genomarbetad design kan ett par sandaler vara det allra mest sofistikerade skovalet under sommaren.

Höstnyheter på Yoox.com

För den som vill köpa kvalitetskläder till nedsatt pris och inte bryr sig att de kommer från förra årets säsong är Yoox.com en guldgruva. Men det gäller att vara ute i tid för att inte riskera att de snyggaste plaggen tar slut i rätt storlek. Manolo har valt ut några favoriter bland höstnyheterna.

Inspiration - Strandmode

Semester och strandhäng behöver inte innebära stilmässigt förfall. I dagens artikel har vi satt samman ett inspirationskollage för en funktionellt sval och samtidigt elegant stil.

Sandfärgade brogues

Ett par ljusare brogues i sandfärgad nyans hör till en av sommarsäsongens allra mest sofistikerade skoval. Utan strumpor ihop med välanvända jeans eller till den ofodrade bomullskostymen – Manolo har valt ut sina favoriter.

5 x Runners

Löpning har blivit något av en folkrörelse. Något som inte minst avspeglar sig inom skomodet där löparinspirerade modeller blivit allt vanligare även till vardags. Manolo har valt ut fem favoriter.

Jakten på det moderna hantverket

Aldrig förr har väl intresset för hantverk varit så stort. Vare sig det rör som Savile Row-sydda kostymer eller Japan-vävd selvedge denim – vi älskar produkter tillverkade i liten skala efter gamla metoder. Frågan är bara varför?

Bildinspiration - Double Monk Straps

Ni som hyfsat regelbundet läser Manolo lär vara bekanta med monk strapsen vid det här laget. En skomodell som senaste säsongerna blivit något av en symbol för modern välkläddhet och frekvent förekommit på olika stilbloggar. Tröttsamt kan tyckas, men så är det också sällsynt användbar sko.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Leffot

Alden pre-orders now available!

Läs mer

Permanent Style

David Gale at Hilditch & Key

Läs mer

Shoegazing

Reportage – Italigente for Shoegazing

Läs mer

Hodinkee

Found: Christie's Offers 23 Vintage...

Läs mer

The Armoury Lightbox

xrxxxx:Liverano trunk show 8th -...

Läs mer
Från Instagram

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen