Manolo logotype

Salvatore-Ferragamo
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Salvatore-Ferragamo

Fredagsinspiration - Försmak, hösten 2012

När sommaren inte riktigt kommit igång är det extra långt till hösten. Men redan nu börjar tillverkarna och butikerna fylla på med höstens nyheter. För att ge en liten försmak av vad som komma skall så utgår veckans fredagsinspiration från höst- och vintersäsongen.

9 x mockabälten

Mockabältet passar med min sina matta yta umärkt till många av höstens grövre byxor. Manolo har valt ut nio favoriter.

Höstskor - Derbys

Derbyskon har något orättvist kommit att bli sedd som en gubbsko. För öven om det som med alla skotyper finns mer eller mindre misslyckade exempel så bör derbyskorna inte dömas ut helt. Manolo ger er några stilfulla exempel.

Höstskor - Jodphurs

Högre skor och boots förknippas ofta per automatik som utpräglade vinterskor. Men egentligen är det sulans dimension, själva lädret och fodret snarare än modellens höjd som avgör vilken del på året skorna kommer till sin rätt. Jodphurs är just en sådan modell som ofta lämpar sig bättre för de tidigare delarna av hösten och våren än vid bitande vinterkyla.

Stilkarta 03.11.09

Vem sa att höstmode behöver innebära anonymt gråa plagg?

Om lågskor

Lågskorna är en självklar del i garderoben. Men att välja bland modellerna är betydligt svårare fråga. Manolo har listat de fem vanligaste och hur de bäst kombineras.

Klä upp / Klä ner

Det pratas ofta om vikten att klä ner en viss stil eller ett plagg. Att vara välklädd, men samtidigt inte överklädd. Klädseln skall vara stilfull, men inte för elegant. På många sätt är denna mentalitet klart missvisande. För varför inte vända på inställningen och istället klä upp vår vardagsklädsel?

Guide: Vårskorna

Skorna är på många sätt den viktigaste delen i garderoben. Dagar då klädinspirationen tryter är det skönt att kunna förlita sig på ständigt snygga skor. Och för den som vill uppdatera sin skogarderob inför våren följer här lite inspiration.

Unconstructed

Det finns något väldigt tilltalande med ofodrat herrmode. Inga tillkrånglade stygn eller överflödiga detaljer utan ärlig enkelhet för att stärka bärarens känsla. Det kan framstå som simpelt, men sanningen är göra det enkla ofta kräver den skickligaste.

Shoe Evolution

En bra skogarderob kräver variation för att passa vitt skilda tillfällen. Från lediga sneakers till lackskor för smokingen. Här åtta par för att täcka hela registret.

Klädd för Nyår 08-09

Det börjar bli dags att fira in det nya året. Med stil. För att ge vägledning inför nyårsklädseln följer här lite inspiration.

Jodhpurs

Ridsport och stil har alltid gått hand i hand. Inte nog med att många av dagens stora modehus började som sadelmakerier, en stor del av de plagg vi bär idag härstammar faktiskt också för ridsporten. Ett av dem är jodhpursen.

Back in Black

Svart är långt ifrån den färg som främst är förknippad med sommaren. Ändå har den alltid sin trogna skara användare som aldrig sviker vad som ofta betraktas som modefärgen över alla andra. Det behövs väl knappast någon guide hur svart skall användas, även om lite inspiration sällan kan skada.

Höstkoll Göteborg

För att följa upp vår höstkoll i Stockholm och för att underlätta höstköpen för alla göteborgare, gav vi oss ut på gatorna på Sveriges framsida för att syna butikernas höstutbud. * Victoria Arena (Kungsgatan 46) Paris har Colette. Milano har 10 Corso Como. Och Göteborg har Victoria Arena. På drygt 1000 kvm ryms allt som en conceptbutik bör innehålla: smink, tidningar, böcker, inredning, konst och - framförallt - kläder. Svenska märken som Acne, Filippa K, J Lindeberg, Tiger, Whyred och Hope, varvas med högklassiga internationella märken som Prada (denim), Miu Miu, Martin Margiela, Dsquared2 och Dries van Noten. En ganska färsk nyhet i butiken är det lilla, men noggrant utvalda, vintagesortimentet. På bilden ser ni ett urval ur höstens sortiment.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

I hate Christmas jumpers

Läs mer

Shoegazing

Fördjupning – Hur skor veckas

Läs mer

Hodinkee

H10: Livestream: 10 Years Of HODINKEE –...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen