Manolo logotype

Rose & Born
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Rose & Born

Inspiration från Instagram - Rose&Born

Idag låter vi oss inspireras av en av Stockholms och Sveriges främsta herrbutiker. Vi talar om Rose & Born på Grevgatan 2 i huvudstaden som via sitt instagramkonto bjuder på en stor portion inspiration.

Vårens 10 snyggaste regnrockar

Även om tanken på regn och rusk så här i vårtider är mindre trevlig är det ofta ett ganska frekvent inslag i vårt avlånga land. Idag vill vi lyfta fram 10 favoritrockar som fungerar över såväl grövre kavajer under tidig vår som till en skjorta för en regnig sommardag.

10 x Bälten

När man tänker på de manliga accessoarerna är det ofta slipsen, näsduken, klockan eller glasögonen som hamnar i fokus. En accessoar som är minst lika viktig för helheten i en klädsel är bältet. Ett sätt att plocka upp nyanser från skor och klockarmband eller för att på att subtilt och avslappnad sätt avdramatisera kostymen.

10 x Flanellbyxor

Idag tittar vi närmare på hösten och vinterns kanske viktigaste byxa. Det finns nog inget plagg vi associerar mer med den nuvarande säsongen än ett par klassiska flanellbyxor. Ett plagg som har egenskapen att både kläs upp och ner och gör sig fantastiskt bra i både ljusa och mörka toner.

10 x Dubbelknäppta kavajer

Få har nog missat de senaste säsongernas kanske starkaste signaturplagg; den dubbelknäppta kavajen. Från att ha varit ett inslag närmast förknippat med boxig silhuett och 80-talssnitt har den dubbelknäppta kavajen får stort uppsving. Istället för markerade axlar och långa kavajlängder är de flesta av dagens modeller av en lätt, närmast okonstruerad känsla med nätt axel och med en något kortare kavajlängd. Resultatet ger en lättburen produkt oavsett om man kombinerar den med skjorta och slips eller jeans och polotröja.

10 x Ytterrockar

Polo eller Covert coat, Paletå eller Peacoat, enkel eller dubbelknäppt? Vad som definierar den perfekta ytterrocken är minst sagt personligt. I dagens artikel vill vi lista 10 alternativ av ytterrockar som passar utmärkt för såväl den svenska vintern som en bit in på våren. Då en rock av vettig kvalitet sällan är billig är det ett plagg man bör se som en långsiktig investering.

10 x vita skjortor

Om man skall göra något så dumt som att definiera det viktigaste individuella plagget i den manliga garderoben så skulle vårt val vara tämligen enkelt. Den vita skjortan är det plagg som följer dig som bärare genom livet oavsett om det är på en smokingfest eller ledigt uppknäppt till stranden. Självklart finns det lika många alternativ som det finns användningstillfällen och här har vi valt att ta fram tio favoriter för olika situationer.

Fredagsinspiration - Sommarblazer

I ett stålande sommarväder går automatiskt tankarna till en ljusare klädsel. Den mörkblå uddablazern må vara garderobens mest mångsidiga men för sommarhalvårets ljusaste och varmaste dagar är en ljusare kavaj ofta det optimala valet. Kombinera med krämvita byxor, vit skjorta och ljusbruna skor för en sober och elegant helhet utan för stora konstraster. För ett stänk av färg är en kontrasterande näsduk att rekommendera där man som bärare kan ta ut svängarna rejält.

Werner Schreyer för Rose&Born våren 2014

Förra veckan visade vi upp vårens kampanj hos Gabucci med Lalle Johnson som modell. Idag är det dags för en annan av Stockholm framstående butiker, nämligen Rose&Born på Grevgatan som också valt att göra en vårkampanj för butikens utbud. Rose&Born som fokuserar på huvudsakligen plagg under egen linje kryddat med externa varumärken använde ingen mindre än supermodellen Werner Schreyer för plåtningen.

Vårinspiration, Rose & Born

Svenska Rose & Born har börjat väcka uppmärksamhet bland stilsäkra män långt utanför Sveriges gränser. Butikskonceptet, som inom kort väntas lansera en egen webshop, bjuder med sin vårkampanj på härlig stilinspiration i form av snävt skurna kostymer i modernt italienskt snitt och välmatchade färgkombinationer.

Vårens regnrockar, 2013

Avskalat elegant och multifunktionellt. Den moderna regnrocken hör till ett av garderobens allra mest användbara plagg. I dagens artikel har Manolo valt ut sina favoriter för våren.

Inspiration - Smoking

Läsaren Arrhehenius klagade nyligen på att Manolo ständigt slänger sig med det småslitna uttrycket "snyggt till såväl vardags som fest". I dagens artikel tänkte vi visa att vi tar åt oss kritiken. Smokingen är snygg till fest. Basta.

Inspiration polotröjan

Vi fortsätter i ämnet stickat. Idag med fokus på ett betydligt elegantare plagg – den finstickade polotröjan. Ett plagg som verkligen har en självklar plats i höstgarderoben.

Höstens ytterplagg - Dubbelknäppt

Höstens elegantaste ytterplagg är dubbelknäppt. Oavsett om den bärs till ett par jeans och en stickad tröja eller över en måttsydd kostym – den dubbelknäppta ytterrocken är lika fylld med pondus som finess.

Höstens flanell

Flanell är höstgarderobens främsta vän. Lika snyggt till enhetlig kostym som uppdelat i enskilda plagg och accessoarer är denna tygkvalité ofrånkomlig denna tid på året. Manolo guidar hur du bär flanell allra bäst.

Soft Tailoring

Inom herrmodet har det senaste åren pratats febrilt om den ofodrade kavajen. Med mjukheten i en kofta och elegansen i en klassisk kavaj är det svårt att inte gilla plagget. Manolo har valt ut sina favoriter för säsongen.

Vårens dubbelknäppta 2012

Manolo har länge varit en varm anhängare av dubbeknäppt. Inte minst under vår- och sommarsäsongen. Men glöm trötta klubblazrar med klubbemblem. Vårens och sommarens dubbelknäppt gör sig klart bäst i lättare ull- eller bomullstyger med diskreta detaljer. Manolo har valt ut några favorit.

Chambrayskjortan

Fritidskjortor förknippas ofta med oxford- och linnetyger. Ett alternativ som senaste säsongerna blivit allt populära bland såväl klassiska italienska skjortmakare som japanska heritage-märken är Chambray. Manolo har i dagens artikel valt ut några favoriter från säsongen.

Höstens kritstrecksrandiga

Kritstrecksrandigt förknippas ofta med powersvidar och mängder av axelvadd. Kanske inte helt oförtjänt, men i många fall är rädslan för mönstret lite överdrivet. Bortsett från de allra mest tongivande fallen har kritstreck en självklar plats i garderoben. I dagens artikel följer några exempel.

Bildreportage: Att kombinera armbandet

Lika perfekt för att avdramatisera businessviden som för att lyfta vardagsklädseln. Armbandet har senaste säsongerna kommit att bli en självklar accessoar för den stilfulla herrgarderoben. Manolo besökte tillsammans med nya svenska accessoarmärket All Blues Stockholmsbutiken Rose & Born för att ge några tips på stilfulla armbandskombinationer.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our first Hong Kong Symposium – please...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Gaziano & Girling lanserar ny...

Läs mer

Hodinkee

Found: A Longines Retail Display Case...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen