Manolo logotype

Roda
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Roda

Care of Carl lanserar italiensk toppkonfektion

Dagens artikel handlar om en spännande nyhet för alla med förkärlek till italiensk toppkonfektion. Det är en av Sveriges mest framgångsrika webshopar; Care of Carl som lanserar ett helt nytt segment på sidan fyllt med flera av de bästa aktörerna från det sydeuropeiska landet. Det rör sig om en kvartett i form av varumärkena Boglioli, Barba, Incotex och Roda. En satsning på kvalitet som vi verkligen tycker är värd att lyfta fram.

Fredagsinspiration - God Jul!

Även om det har en viss charm tänkte vi skippa den röda julslipsen och klassiska tomtemotiven. Istället bjuder Manolo denna vecka på en uppdaterad och väldigt användbar klädsel för julhelgerna.

Den stickade slipsen

Slipsen har genomgått en smärre revolution de senaste åren. Nya material och lättare konstruktioner har gett nytt liv till denna superklassiska accessoar. Bland höstens utbud står den finstickade ullslipsen högst i kurs.

Sommarens Badshorts, 2012

I gårdagens artikel behandlade vi vattentåliga klockor. Men båten och stranden kräver inte bara en snygg klocka. Minst lika viktigt är ett par välsittande badshorts.

Fredagsinspiration - Den perfekta ytterrocken

En välskuren ytterrock i klassisk färg är om möjligt det perfekta plagget för vintersäsongen. Tidlöst och elegant i alla lägen. Veckans fredagsinspiration utgår från en modernare tolkning av plagget.

Halsdukar för en tidig höst

Halsduken är höstsäsongens kanske allra mest efterlängtade accessoar. Oavsett om den bärs till affärskostymen och regnrocken eller under dunjackan ger den klädseln det där lilla extra. Manolo har valt ut några lättare halsdukar för höstens inledande månader.

5 x sommarhalsdukar

Ge sommarens ofodrade blazer och linneskjorta en mer sofistikerad känsla med en lättare halsduk i linne, siden eller bomull. Manolo har valt ut fem favortier för säsongen.

Roda for Japan

Efter tsunamivågen i Japan har det dykt upp en rad olika design- och modeprodukter som säljs i välgörande syfte för att stöda återuppbyggnaden av landet. Ett av de kanske allra stilfullaste exemplen är italienska Rodas flaggmönstrade scarf, inspirerad av den japanska örlogsflaggan.

Vårslipsar

Ofodrat, stickat och linnebladningar. Det börjar bli hög tid att lägga undan in de matiga ullslipsarna i garderoben till förmån för lättare vårditon. I dagens artikel har vi valt ut några favoriter.

Bildreportage - Bomullskostymen

Det är lätt att gilla bomullskostymen. Känslan är välklädd utan att för den delen blir uppklädd. Dessutom brukar prislappen vara något lägre än för ullditon. För den ännu ofrälsta har Manolo i dagens artikel valt ut några av säsongens snyggaste modeller.

Bildinspiration: Cardigan och kavaj

För den som gillar en klädd känsla men samtidigt tycker att den tredelade kostymen ofta blir väl strikt är den stickade cardiganen oslagbar. Lika snygg till en tvådelad kostym som under uddablazern, skapar denna tröjtyp en snygg övergång mellan skjorta och byxlinning samtidigt som den ger bäraren en mer smickrande figur.

Zip Sweater

Det är lätt att ha förutfattade meningar om vissa plagg. Som pullovern med blixtlås, vilken många förknippar med skid- och funktionskläder. I finare ullkvalité är detta dock ett vasst alternativ under kavajen för den som tycker att en V-ringad pullover lätt blir lite slätstruken.

15 x julklappstips

Vill du ge dina bekanta något extra stiligt i jul? För den som behöver lite inspiration i julklappsletandet har Manolo satt ihop en önskelista på klappar som gärna får hamna under granen.

Kashmirslipsen

Bland höstens mer sofistikerade accessoarer håller kashmirslipsen ställningarna. I finare väv ett fullgott substitut till sidenslipsen för businessklädseln, medan de mer grovstickade varianterna lämpar sig bättre till en ledigare klädsel.

Gabucci

För den som gillar italienskt herrmode med välskräddade kavajaxlar och smalt skurna ärmhål är Gabucci i Stockholm ett ofrånkomligt besök. Ägarna Bob och Måns handplockar konfektion från de främsta italienska tillverkarna med allt från Cesare Attolinis kompromisslösa napolitanska skräddarkonst till Bogliolis tvättade dekonstruerade kavajer. Allt blandat med ett brett utbud av skor och accessoarer i modern italiensk stil.

Hans Allde

Det är äntligen dags att köra igång butikskollen där vi kommer att lista Sveriges bästa stil- och modebutiker. Först ut i listan, som kommer att uppdateras kontinuerligt här under hösten, är en sann stilinstitution i Stockholm – Hans Allde.

Fredagsinspiration - Klubblazern

Det är visserligen bara torsdag, men på grund av långhelg kommer fredagens stående artikelserie redan idag. Denna vecka med klubblazern som utgångspunkt.

Slipsar för vårgarderoben

Det händer mycket på slipsfronten. Nya material, lättare konstruktioner och inte minst nu klarare färger. Här ett urval av favoriter.

Fredagsinspiration: A Single Man

Efter önskemål uppdaterar Manolo fredagsformatet veckans outfit för att sätta klädseln lite mer i ett sammanhang. Denna vecka är inspirationen hämtad från tidigt 60-tal och Tom Fords filmdebut A Single Man. En period som kännetecknas av rättfram funktionell stil med få utsmyckningar.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our Spring/Summer Top 10, 2019

Läs mer

Shoegazing

Bildspecial – Moscow Trunk Show

Läs mer

Hodinkee

A Week On The Wrist: The Rolex Explorer...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen