Manolo logotype

R.M.-Williams
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om R.M.-Williams

Höstskor - Chelsea Boots

Från ridhammocken via ikonsko för modskulturen till att idag vara en självklar modell hos alla etablerade skotillverkare. Det är en imponerande resa chelsea bootsen har gjort. Och som höstsko håller den fortfarande ställningarna.

Vinterkängor

Efter förrförra veckans artikel om chelsea boots efterfrågades ett motsvarande inlägg om något rejälare skodon för svenskt vinterväder. Ett inte helt oproblematiskt ämne. För i sanningens namn så finns det inga skor som inte tar stryk av slöslask och saltade vägar. Manolo har letat fram några alternativ som sätter funktionalitet i främsta ledet utan att göra allt för stort avkall på stilnivån.

Veckans Outfit - Jaktväst

Det är sällan veckans outfit är anpassad för skogpromenader. Målet denna vecka var därför att skapa en småtrevlig plocka svamp-utstyrsel. Resultatet ligger nog närmare en klädsel för att skövla skog. Alternativt en tilltuffad preppystil för stadsmiljö.

Chelsea Boots

Strävan efter den perfekta skogarderoben fortsätter. Och är det något som den bör innehålla nu till hösten är det ett par Chelsea Boots. Tidlöst eleganta, men samtidigt sprängfyllda av attityd. Chelsea Boots är lika mycket Stones som Stiff Upper Lip.

Hur många par skor?

Förrförra veckan diskuterade vi hur många skjortor en garderob bör bestå av. Att ställa samma fråga för skor är om möjligt ännu svårare. Inte bara är det en kostsam investering, det kräver även långsiktigt planerande.

The world according to skomakaren

Första gången som jag i mitt vuxna liv tog mig till skomakaren var efter att ett par boots slitits så hårt att jag skapat mig några luftventiler. Bra för lukt, mindre bra för väta. Djävligt uppretad stod jag och skällde på världen i största allmänhet och det förlorade begreppet kvalitet i synnerhet. Att behöva laga skor efter några månaders användning var inget som man kunde tillåta. Skomakaren tittade förvånat på mig, laga? Du lagar inte dina skor, det här är bara underhåll. De följande tio minuterna fick jag mig en snabb lektion i skor och den ädla konsten skovård. Nu, tre år senare tänkte jag föra vidare den kunskapen till er läsare. Därför har jag åter begett mig till Davidsons skomakeri på Skolgatan 33 i Uppsala. Över en ångande kopp kaffe och med skomakeriets omistliga doft som sällskap blev det två timmars skostoppning för mina okunniga öron.